RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1539|回復: 2
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手few question

光丑猶仗凡 發表於 2007-8-5 03:36:42 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
好想請問大家:

1. D窗邊 ( 黑色的邊 ) 點整嫁? 是水貼嗎?
2. 同理點樣滲線?? 我又有聽人講過可以用黑色膠紙<----這又是甚麼???
3. 貼左水貼之後,用咩方法可以防止水貼變黃同破損呢?? 平日1/24果D光油可以嗎????

今日岀糧去左 KWS 買左tt01 subaru impreza wrc '07
600有找     好開心
多多指教~!   thank's
DriftNoobie 發表於 2007-8-5 11:07:54 | 只看該作者
1) 跟殼既貼紙已經有窗邊黑色的邊. 幾幼, 好易斷同拉長, 輕手對準先貼.
    - 側 window 多數係用幾條組合易成, 睇清楚 順 number 去貼.
     - 前後 windows 係各一大塊, 一邊貼, 一邊用另一隻手掃, 可以防止 bubble.

2-a) 黑色膠質幼貼紙 (0.4mm -1.5mm). 問下模型店, 唔係間間有. 要睇彩數.
2-b) 可以用 oil based 既 Gundum 彩筆去畫車線.

3-a) 無方法, 除非架車買返黎係擺, 唔係玩.
3-b) 透明殼一定要用 Polycarbonate 專用油 (i.e. Tamiya PS 系列) 你用其他油, 必後悔! 好快會一塊一塊咁甩, 變成斑點狗.

樓主| 光丑猶仗凡 發表於 2007-8-6 03:50:20 | 只看該作者
Thank's  DriftNoobie

今日岀左kws買埋ball bearing, anti-wear grease, 電, 油 etc.   
終於可以開工
全車 total $1056, 整好一定post相上黎
thank's a lot