RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1690|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

有打算買貨櫃車, 但有好幾個多既問題

TJ~1 發表於 2007-7-23 21:22:32 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我玩貨櫃主要都係想載埋部 1:10

咁如果我買果部 BENZ 1850L, 唔要個密斗.
其實夠唔夠放一部1:10呢

如果唔得
買部拖頭會唔會真係好貴
係唔係一定要電腳, 車同櫃先會玩得好D, 唔用電腳再可唔可以人手分離兩個櫃

貨車係唔講求快既
係咪唔一定要換啤令?

得既
希望各位巴打俾個大約價錢我

方案1
BENZ 1850L
4CH 控
普通靜燈SET (唔係有喇叭果個)
噴油
其他...(唔知有冇流野)

方案2
拖頭(較平既)
平版拖架
4CH 控
普通靜燈SET (唔係有喇叭果個)
噴油
唔要電腳[/COLOR]

PS1 唔好怪小弟多問題, 我只係想每樣野問清楚D, 唔想買到返黎先後悔或流買左D咩野....
PS2 電唔洗計埋
PS3 可能會仲有更多問題, 希望各巴打唔好嚴我煩...

:Q :Q :Q

小dede 發表於 2007-7-23 21:23:46 | 只看該作者
唔好理上面d問題住

不如你講下你預算係幾多

我幫你諗諗可以盡量買邊d野啦
 樓主| TJ~1 發表於 2007-7-23 21:25:22 | 只看該作者

我唔打算好似其他巴打咁買濟哂野..
姐係又有電腳呀, 喇叭果D野...

至起碼行得走得
可以載埋個1:10就得啦

我都係預 $3000到啦...我諗夠掛..
小dede 發表於 2007-7-23 21:39:02 | 只看該作者
原帖由 TJ~1 於 2007-7-23 21:25 發表

我唔打算好似其他巴打咁買濟哂野..
姐係又有電腳呀, 喇叭果D野...

至起碼行得走得
可以載埋個1:10就得啦

我都係預 $3000到啦...我諗夠掛..

3000 連控嗎?

假如當3000要連控

4ch控一set  680

最平富豪果隻拖頭 11xx左右   (但你講果隻benz貨車要差唔多1700)

平板拖架850

全車啤鈴 好似要300(計埋拖架)

仲要另外買噴油.. 應該會凸左小小..

燈你自制會好d 因為平好多

(多口一句   拖頭會好玩過貨車小小嫁 最小有個架拖下啦)
kong 發表於 2007-7-23 21:40:44 | 只看該作者

回復 #3 TJ~1 的帖子

方案1..都要3千幾蚊...
方案2都係多1幾百蚊(計埋電變)

樓主| TJ~1 發表於 2007-7-23 21:46:39 | 只看該作者
醒起又多個問題

其實如果玩拖頭連拖架
部車重唔重
因為有機會我會抱住部車去令一度玩

同埋如果你地MEETING 去拎一區玩
我只唔係自己屋企附近,
E.g. 住天水圍, 出沙田玩
你地會點拎部 拖頭連拖架
Doughboy 發表於 2007-7-23 21:50:21 | 只看該作者
我部三擔, 3.5Kgs 都幾重

方案1
BENZ 1850L                             HKD17XX
4CH 控                                    HKD680
普通靜燈SET (唔係有喇叭果個)    HKD DIY($30)
噴油                                        HKD50-200
ESC                                        HKD300
                                             around HKD3000.00

方案2
拖頭(較平既)                            HKD11XX
平版拖架                                  HKD830
4CH 控                                    HKD680
普通靜燈SET (唔係有喇叭果個)   HKD DIY ( $40 )
噴油                                       HKD50-200
唔要電腳[/COLOR]                    
ESC                                        HKD300.00
                                             HKD3200.00

貨車係唔講求快既
係咪唔一定要換啤令<-----換左啤令,架車順左慳電左

小dede 發表於 2007-7-23 21:51:29 | 只看該作者
原帖由 TJ~1 於 2007-7-23 21:46 發表
醒起又多個問題

其實如果玩拖頭連拖架
部車重唔重
因為有機會我會抱住部車去令一度玩

同埋如果你地MEETING 去拎一區玩
我只唔係自己屋企附近,
E.g. 住天水圍, 出沙田玩
你地會點拎部 拖頭連拖架

平板唔會太重  放心

通常左右手拎車同拖架

個控放係袋到
kwboy 發表於 2007-7-23 22:42:01 | 只看該作者
有電多咪渣賣出去meeting lol 手都慳返 如果用手攞住會幾攰下
lajar 發表於 2007-7-23 23:39:57 | 只看該作者
買2手ok ma??
chrischan4165 發表於 2007-7-24 01:44:59 | 只看該作者
好似我咁

登錄/註冊後可看大圖
 樓主| TJ~1 發表於 2007-7-24 10:08:17 | 只看該作者
原帖由 lajar 於 2007-7-23 23:39 發表
買2手ok ma??

2 手就睇下點先
控, 電變, 平版櫃 可能會買2手
但拖頭就真係冇諗過

原帖由 chrischan4165 於 2007-7-24 01:44 發表
好似我咁

登錄/註冊後可看大圖

係呀係呀
我就係想咁玩...