RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1782|回復: 12
打印 上一主題 下一主題
收起左側

請問05t原裝計可以裝係s3用嗎?

mom 發表於 2007-7-1 13:37:28 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
請問05t原裝計可以裝係s3用嗎?需唔需要換d野,thx
dio0222 發表於 2007-7-1 14:32:12 | 只看該作者
可以裝落去 不過要改番用s3用既陷鐘
 樓主| mom 發表於 2007-7-2 02:03:05 | 只看該作者
陷鐘是什麼呢請問?????
RGM-111 發表於 2007-7-2 03:35:40 | 只看該作者
陷鐘是什麼呢請問?????

那是engine 飛輪前 有齒輪 個舊野

重有要換埋快 2片式極力子 因為05T 原裝 個塊 係 厚過V-one 的
sunnyshao007 發表於 2007-7-2 09:11:00 | 只看該作者
仲有你條engine nut都唔用得啦
RGM-111 發表於 2007-7-2 16:16:15 | 只看該作者
即係 成份 陷鍾頭料 換
lokaman 發表於 2007-7-9 02:18:53 | 只看該作者
傳說之jojo 發表於 2007-7-9 15:13:50 | 只看該作者
我念手拉要整走去
要用 starter 先得呀  囉
sunnyshao007 發表於 2007-7-9 21:41:27 | 只看該作者
原帖由 傳說之jojo 於 2007-7-9 15:13 發表
我念手拉要整走去
要用 starter 先得呀  囉

唔駛~!
s3原本個副engine同fw-05t一模一樣,
只係條crackshaft唔同(s3個條較幼)
只係好似d師兄咁換成份陷鍾頭料就得架啦~
但係如果你有副05t engine,想放落架s3度,
你唔駛買過條crackshaft,只係買番條 s3用既粗牙engine nut~!
我個friend都等緊條engine nut~(你係要就快d搵模型店訂啦,好快就冇,要另外訂架)
傳說之jojo 發表於 2007-7-9 23:22:12 | 只看該作者
原帖由 sunnyshao007 於 2007-7-9 21:41 發表

唔駛~!
s3原本個副engine同fw-05t一模一樣,
只係條crackshaft唔同(s3個條較幼)
只係好似d師兄咁換成份陷鍾頭料就得架啦~
但係如果你有副05t engine,想放落架s3度,
你唔駛買過條crackshaft,只係買番 ...

哦~~
原來係咁  
唔該曬
RGM-111 發表於 2007-7-10 00:32:39 | 只看該作者
請 問sunny兄 ...S3 比GXR15 用的Nuts 是不是 part No. VSW-059 or VSW-060 ?.?
另 想問 OS 15CVR 全呀機, 可否 改用 3d Weight or Centex極力子  而保留手拉 呢

QQQ...
sunnyshao007 發表於 2007-7-10 11:53:33 | 只看該作者
原帖由 RGM-111 於 2007-7-10 00:32 發表
請 問sunny兄 ...S3 比GXR15 用的Nuts 是不是 part No. VSW-059 or VSW-060 ?.?
另 想問 OS 15CVR 全呀機, 可否 改用 3d Weight or Centex極力子  而保留手拉 呢

QQQ...

全牙機唔用得推掌~!
唔關手唔手拉既問題~!(條crackshaft既問題)
我唔記得d parts no........(sorry~!)
但係就知條engine 個頭係長過中間,個尾啱05t個副gxr15用(粗牙engine nut)
RGM-111 發表於 2007-7-13 02:14:10 | 只看該作者
THX sunny兄^_^
記得以前玩supet ten 全呀機 唔G邊間option 廠(好似係CROSS) 出過粒nuts 可以改用centex..不過要cut短條"濕"
希望 E家都有 呢D nuts 出啦.....