RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: aluminium283
打印 上一主題 下一主題
收起左側

請問有冇巴打有第38屆東望洋長谷見昌弘部GTR既相?

樓主| aluminium283 發表於 2007-6-23 15:19:18 | 只看該作者
原帖由 ravaglia 於 2007-6-23 13:58 發表

兩日畫好? 你都好快wor!

其實我都係見aluminium兄咁慷慨肯share佢做的R34車花, 咪大家互相幫下忙. 希望其他巴打都可以share下佢地做的車花啦

哦,有好野緊係想關照同好啦。
係喎ravaglia兄,你之前話90同91年的花有不同,可否詳細點告訴我呢?
我從網上找到幾張相,可否代為介紹?
因為我見1號車同50號車好似有啲唔同咁....

星野一義 發表於 2007-6-23 23:06:44 | 只看該作者
原帖由 aluminium283 於 2007-6-23 13:24 發表
星野兄你部R33真係好正斗....
不過我都係只可以望32止喝...

其實,我想問東望洋曾經多唔多R33落場架?

謝謝讚賞

睇吓這架R33
http://hk.f2.page.auctions.yahoo ... 162012?r=1333628824
其實價錢都OK嫁

因當時不合澳門賽例關係;所以一架R33都無落過場.
 樓主| aluminium283 發表於 2007-6-23 23:44:00 | 只看該作者

回復 #102 星野一義 的帖子

係呀,呢架車我都諗過....不過睇多兩日先啦....

原來R33不合澳門賽例...唔怪得好似冇見過啦....
不過我有啲唔係好明白,R32,33同34應該都係RB26...點解32可以落到場而33唔得呢?
中國人上太空 發表於 2007-6-24 00:03:56 | 只看該作者
原帖由 aluminium283 於 2007-6-23 23:44 發表
係呀,呢架車我都諗過....不過睇多兩日先啦....

原來R33不合澳門賽例...唔怪得好似冇見過啦....
不過我有啲唔係好明白,R32,33同34應該都係RB26...點解32可以落到場而33唔得呢?

因為92年R32之後澳門就改行CLASS II例啦....而93年R32就已經賽JGTC, R33也發展做JGTC規格, 沒有CLASS II。
日產就發展PRIMERA, SUNNY來賽JTCC (CLASS II)。
 樓主| aluminium283 發表於 2007-6-24 00:29:01 | 只看該作者

回復 #104 中國人上太空 的帖子

哦....明白明白....
多謝中國人兄的解釋....

其實我都係最近先知32到34都係RB26...真係覺得部引擎好利害...竟然可以用到3代車....
如果咁講,R32初初出時,我估真係好震撼....
其實小弟雖然鐘意Skyline,不過始終唔係好了解部車既歷史.... ,所以先會咁大鄉里....
中國人上太空 發表於 2007-6-24 00:46:29 | 只看該作者
原帖由 aluminium283 於 2007-6-24 00:29 發表
哦....明白明白....
多謝中國人兄的解釋....

其實我都係最近先知32到34都係RB26...真係覺得部引擎好利害...竟然可以用到3代車....
如果咁講,R32初初出時,我估真係好震撼....
其實小弟雖然鐘意Sky ...

如果有睇90年澳門東望洋大賽就知道架skyline有幾震撼.....
果時旁述係呂米高, 我記得果時起步點只係得d sierra 同m3, 但我就好得呂米高已經不停講, 今年東望洋o黎左一架好厲害o既車, 佢o既試車時間已經打破哂以往o既紀錄.....跟住架gtr就好慢好慢咁行去起步點....我記得係第一次見日本車個樣咁惡, 有種好強o既感覺
到正式起步時, 架sierra係有camera, 但係未夠一個圈, 上到松山已經唔見左架skyline, 之後好笑到連攝影機都影唔到呢架車, 唔知佢去左邊, 因為實在拉開車群太遠....

都係果句, 如果唔使加磅, skyline嬴哂3年東望洋!!!

kachunsky 發表於 2007-6-24 11:15:22 | 只看該作者
有無skyline 跑 嬴東望D影片 睇睇€~
中國人上太空 發表於 2007-6-24 11:32:48 | 只看該作者
哈.....原來日本都有人好似aluminium283兄咁整91年gt-r果隻花wo....不過佢就整真車
後面藍色衫位仁兄係ssct 日本skyline club o既理事 Director "塚本雅彦"

ravaglia 發表於 2007-6-24 14:39:08 | 只看該作者
原帖由 aluminium283 於 2007-6-23 15:19 發表

哦,有好野緊係想關照同好啦。
係喎ravaglia兄,你之前話90同91年的花有不同,可否詳細點告訴我呢?
我從網上找到幾張相,可否代為介紹?
因為我見1號車同50號車好似有啲唔同咁....

1號車係90年, 而3號車同50號車係91年. 車頂個英國旗位置, 90同91年係唔同. 其他詳細資料我要搵番d書睇下,
ravaglia 發表於 2007-6-24 14:48:44 | 只看該作者
原帖由 中國人上太空 於 2007-6-24 00:46 發表

如果有睇90年澳門東望洋大賽就知道架skyline有幾震撼.....
果時旁述係呂米高, 我記得果時起步點只係得d sierra 同m3, 但我就好得呂米高已經不停講, 今年東望洋o黎左一架好厲害o既車, 佢o既試車時間已經打破 ...

絕對震撼!! 我記得架R32停定起步的圈速時間已經打破圈速記錄, 同呂米高不斷咁講就算架R32賣90萬都好抵咁話.

亦都因為呢個花同架車一樣咁正, 所以我都儲左架1/24同1/43.

中國人上太空 發表於 2007-6-24 15:36:56 | 只看該作者
原帖由 ravaglia 於 2007-6-24 14:48 發表

絕對震撼!! 我記得架R32停定起步的圈速時間已經打破圈速記錄, 同呂米高不斷咁講就算架R32賣90萬都好抵咁話.

亦都因為呢個花同架車一樣咁正, 所以我都儲左架1/24同1/43.

咁呢架ravaglia兄唔可以少啦.....
http://page18.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/w6157773
ravaglia 發表於 2007-6-24 22:20:10 | 只看該作者
原帖由 中國人上太空 於 2007-6-24 15:36 發表

咁呢架ravaglia兄唔可以少啦.....
http://page18.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/w6157773

Thx for the link! 不過價錢貴左d wor.....暫時1/24同1/43都已經好滿足, 不過有架1/10更好!!
Sin 發表於 2007-6-26 22:38:25 | 只看該作者
there was a Watson GTR in the 91' Macau Guia wor......

登錄/註冊後可看大圖

http://hk.f1.page.auctions.yahoo.com/hk/auction/1113945317
ravaglia 發表於 2007-6-26 23:21:12 | 只看該作者
車手係 Mark Skaife ma
Sin 發表於 2007-6-26 23:27:26 | 只看該作者
thanks!!....... so this GT-R should be come from Australia. Attach photo which was the GT-R race in Australia.
ravaglia 發表於 2007-6-27 00:17:32 | 只看該作者
should be from year 90
十六夜 發表於 2007-6-27 00:22:55 | 只看該作者
當年....D Civic同GTR32同場.....
ravaglia 發表於 2007-6-27 00:27:30 | 只看該作者
不過Civic係1600cc組 wor