RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1969|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Mr. Color 噴槍油

firefly 發表於 2007-5-23 01:52:52 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
想問下 Mr. Color 油可唔可以噴拖頭殼﹖ http://www.mr-hobby.com/cgi/goods.cgi?category=1

星星 TS 油無隻色鐘意﹐好似得 Mr. Color 先有呢個 C10 橙銅色 。要加幾多天拿水﹖

個日問車x樂﹐代噴雞乸要收8舊 。最衰自己手工差唔敢噴。唉。。。
老占 發表於 2007-5-23 02:40:11 | 只看該作者
http://bbs.rc-evo.com/viewthread.php?tid=5694&extra=page%3D4

上列連結的: 重型工程拖頭 

選用的噴油乃 Mr Color 系列 
lajar 發表於 2007-5-23 04:21:42 | 只看該作者
原帖由 firefly 於 2007-5-23 01:52 發表
想問下 Mr. Color 油可唔可以噴拖頭殼﹖ http://www.mr-hobby.com/cgi/goods.cgi?category=1

星星 TS 油無隻色鐘意﹐好似得 Mr. Color 先有呢個 C10 橙銅色 。要加幾多天拿水﹖

個日問車x樂﹐代噴雞乸 ...

八舊水 咪好過去搶
alexppo2002 發表於 2007-5-23 07:15:42 | 只看該作者
原帖由 lajar 於 2007-5-23 04:21 發表

八舊水 咪好過去搶

模型界。算少喇。
 樓主| firefly 發表於 2007-5-23 08:53:54 | 只看該作者
原帖由 老占 於 2007-5-23 02:40 發表
http://bbs.rc-evo.com/viewthread.php?tid=5694&extra=page%3D4

上列連結的: 重型工程拖頭 

選用的噴油乃 Mr Color 系列   

你係用罐裝油定係噴槍油﹖罐裝好似無我想要個顏色。

噴槍油唔知要加幾多天拿水啊。。有無 BRO 指點一下﹖
$800其實係代噴油黎講, 真係唔算貴啦.

但係如果你真係想俾錢俾人噴既話, 工房都有好多會幫你噴既!
 樓主| firefly 發表於 2007-5-23 11:31:51 | 只看該作者
原帖由 於 2007-5-23 10:34 發表
$800其實係代噴油黎講, 真係唔算貴啦.

但係如果你真係想俾錢俾人噴既話, 工房都有好多會幫你噴既!

我心目中想噴呢個樣

橙色屋仔 + 銀灰鬼面罩 + 碳灰啞面泵巴/側裙腳。

如果有 BRO 有興趣幫我噴請 PM﹐要幾銀﹐最好連兩幅傑作比我睇下。
老占 發表於 2007-5-23 18:05:02 | 只看該作者
原帖由 firefly 於 2007-5-23 08:53 發表

罐裝油而已 
老占 發表於 2007-5-23 18:05:45 | 只看該作者
原帖由 firefly 於 2007-5-23 11:31 發表

我心目中想噴呢個樣

橙色屋仔 + 銀灰鬼面罩 + 碳灰啞面泵巴/側裙腳。

如果有 BRO 有興趣幫我噴請 PM﹐要幾銀﹐最好連兩幅傑作比我睇下。

銀底燈 
 樓主| firefly 發表於 2007-5-23 20:08:03 | 只看該作者
係啊。唔靚咩?
Yau 發表於 2007-5-25 15:05:19 | 只看該作者
原帖由 firefly 於 2007-5-23 08:53 發表

油同天拿水大約要1 : 1
raysman 發表於 2007-5-25 15:48:35 | 只看該作者
銀底橙....正!