RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 10362|回復: 66
收起左側

ISDT 差唔到电

樓主| tamiyarx 發表於 2018-10-23 16:49:19 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

新買返來差左兩次正常,第三次差左半粒鈡就停左,原因係兩边的balancer 都出問題,跟著就再差唔到。
経舖头送返厂,仲要一兩個月先有可能整返。
第一次用呢个 ISDT牌子就出事,維修又咁耐,想再幫襯都几难唔知有冇師兄遇到同樣情況!
rk2 發表於 2018-10-23 17:29:09 | 顯示全部樓層
師兄,邊款 model 你用緊? 我用 Q6 PLUS, so far so good.
 樓主| tamiyarx 發表於 2018-10-23 19:14:48 | 顯示全部樓層
rk2 發表於 2018-10-23 17:29
師兄,邊款 model 你用緊? 我用 Q6 PLUS, so far so good.

ISDT D2
AMAT 發表於 2018-10-24 08:52:49 | 顯示全部樓層
ISDT如果有問題,你攞返去俾佢地整,其實並唔難,佢地亦都好樂意幫你搞。問題只係一定由代理俾佢地。

你話一兩個月咁係因為香港冇代理,所有貨都係係國內攞貨返香港嚟賣。ISDT只會收國內代理O既貨嚟整。你所買O既鋪百份百成係上面華強攞貨,要佢自己攞返上去深圳再俾返國內代理,再寄返去廠,咁就自然耐啦。香港所有差電機都唔可能直寄,只可以人肉運上去寄,實耐。

你部差機攞咗返去鋪到未?如果仲係你到,你影相俾我睇個徵狀,我可以直接SEND俾ISDT,睇下係咪解決唔到。
有時可能係因為SOFTWARE問題,只要UPGRADE一下就冇事。

我自己用T6,用得好好冇問題。
D2我一樣用過,都係好好用。

我夠膽講一句,暫時計,ISDT個軟件只係冇i CHARGER咁勁外,市場上一定冇人做得好過佢,尤其係BALANCE果到。LRP/TEAM ORION都係國內廠做,甚至其實都係大家知果國內廠做幾間做,軟件都係國內寫...... 都冇ISDT寫得好。
寄得耐只係因為冇代理。

香港好快會有正式代理,到時就會好好多。
AMAT 發表於 2018-10-24 10:04:08 | 顯示全部樓層
你們問題我同ISDT講咗,佢地話有可能係平衡頭壞咗,換咗就OK。但只係純粹佢地就咁睇你講。

至於整,佢地整真係一星期搞掂。鋪頭幾時攞上去俾返代理,佢地真係控制唔到,呢下真係你可能要理解下。
 樓主| tamiyarx 發表於 2018-10-24 10:09:08 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2018-10-24 10:04
你們問題我同ISDT講咗,佢地話有可能係平衡頭壞咗,換咗就OK。但只係純粹佢地就咁睇你講。

至於整,佢地整 ...

舖头話已經送返ㄏ,昨日问佢话保守估計要一二个月
AMAT 發表於 2018-10-24 10:13:40 | 顯示全部樓層
tamiyarx 發表於 2018-10-24 10:09
舖头話已經送返ㄏ,昨日问佢话保守估計要一二个月

如果你俾到你部機個SERIE NO我,我可以同ISDT講,ISDT話同你優先睇。
你有冇林巴?
 樓主| tamiyarx 發表於 2018-10-24 10:14:40 | 顯示全部樓層
部差机買左2个星期咋,因要買到差線才可試,差第三次真出事,玩左几十年都是第一次
 樓主| tamiyarx 發表於 2018-10-24 10:21:55 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2018-10-24 10:13
如果你俾到你部機個SERIE NO我,我可以同ISDT講,ISDT話同你優先睇。
你有冇林巴?
...

冇抄低呀,不過我浄係比返部机比厂,冇跟电線的。
AMAT 發表於 2018-10-24 10:22:55 | 顯示全部樓層
tamiyarx 發表於 2018-10-24 10:14
部差机買左2个星期咋,因要買到差線才可試,差第三次真出事,玩左几十年都是第一次 ...

你有冇機林巴?冇就冇計。

有我可以俾ISDT。

ISDT話,下次你可以係FB搵佢地,部機有個SELF CHECKING FUNCTION係MENU入面,會睇到邊到有問題,可能到時報佢地知,佢地會知點搞。
https://www.facebook.com/isdt.co/?ref=br_rs

佢地自己都話,機到佢地手,最快兩日,最遲一個星期,都整好。唔駛一個月。
但都係果句,鋪幾時寄去同代理幾時寄返嚟......冇人知,佢地控制唔到~

佢地好樂意幫你解決問題。
AMAT 發表於 2018-10-24 10:24:55 | 顯示全部樓層
tamiyarx 發表於 2018-10-24 10:21
冇抄低呀,不過我浄係比返部机比厂,冇跟电線的。

咁你真係唯有等鋪。

下次記得係FB CONTACT佢地先。

工房同ISDT好熟......
 樓主| tamiyarx 發表於 2018-10-24 10:27:33 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2018-10-24 10:24
咁你真係唯有等鋪。

下次記得係FB CONTACT佢地先。

唔該哂 Amat
AMAT 發表於 2018-10-24 10:32:56 | 顯示全部樓層

ISDT啲機都有SELF CHECKING功能,下次記得用下佢,睇下佢出咩ERROR,FB問佢地,咁就唔駛乾等。

宜家香港未有代理佢地都知係麻煩咗,但因為佢地希望啲機無論係維修或價格上都保証得好O的,所以先必需要代理寄俾佢地。
佢地應該好快會有真正正式香港代理,到時會更加好。
rk2 發表於 2018-10-24 10:44:20 | 顯示全部樓層
ISDT啲機都有SELF CHECKING功能. . ... . .今晚返屋企試下先。
AMAT 發表於 2018-10-24 10:50:21 | 顯示全部樓層

ISDT問你攞咗俾邊間鋪頭到搞?

睇下幫你TRACE唔TRACE到喎。

有冇資料?
AMAT 發表於 2018-10-24 11:03:07 | 顯示全部樓層
rk2 發表於 2018-10-24 10:44
ISDT啲機都有SELF CHECKING功能. . ... . .今晚返屋企試下先。

係,呢個功能好有用。

萬一部機真係TOUCH WOOD有問題,可以睇到SOFTWARE定HARDWARE問題先,如果係SOFTWARE,可以DOWNLOAD佢地FIRMWARE解決。
不過佢地果個USB手指係有O的難買,呢個真,我都搵咗好多間先買到~

所以佢地啲機真係除咗I CHARGER外,真係係市場上暫時嚟講係最先進O既系統嚟。

有O的人可能迷信覺得LRP或TEAM ORION勁......但LRP其實都唔係佢自己做,佢地都係搵大陸廠做,連SOFTWARE都唔係LRP自己寫。今時今日LRP只係賣個名。
話啲電爆O的...... 其實佢地可能仲係用緊N年前個系統,都冇更新過,只係個人心理作用覺得佢爆。

uorreh2000 發表於 2018-10-24 12:05:58 來自手機 | 顯示全部樓層
同埋 香港寄電子野返大陸係十分難同麻煩...基本上順風果堆都唔想做你生意...一係搵私人集運攪...
 樓主| tamiyarx 發表於 2018-10-24 12:57:04 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2018-10-24 10:50
ISDT問你攞咗俾邊間鋪頭到搞?

睇下幫你TRACE唔TRACE到喎。

RcMart . Thanks Amat
AMAT 發表於 2018-10-24 13:32:48 | 顯示全部樓層
uorreh2000 發表於 2018-10-24 12:05
同埋 香港寄電子野返大陸係十分難同麻煩...基本上順風果堆都唔想做你生意...一係搵私人集運攪... ...

分分鐘兩三舊水,好唔抵。
AMAT 發表於 2018-10-24 13:33:53 | 顯示全部樓層

已經通知咗ISDT,佢地收到會盡快幫你搞。