RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 14600|回復: 51
收起左側

去極速買野成日都受氣,黑面,比面色你睇!大家有冇同感呢?

樓主| melodyho 發表於 2016-12-23 19:25:54 來自手機 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
買幾十蚊野,問多2問黑曬口面!><
tamiyafan 發表於 2016-12-23 21:05:02 | 顯示全部樓層
鬼叫人地生意好咩
hkpeople1997 發表於 2016-12-23 21:06:43 來自手機 | 顯示全部樓層
講真已前就真係麻麻地,不過其實近呢年幾已經叫做好咗好多啦,都冇乜野啊!
chacha 發表於 2016-12-23 21:37:31 來自手機 | 顯示全部樓層
人夾人緣,我就覺冇咩問題。
Babita 發表於 2016-12-23 21:47:40 | 顯示全部樓層
買嘢都受氣,我就唔買!
samsonl 發表於 2016-12-23 23:41:57 | 顯示全部樓層

.............
GilbertLo 發表於 2016-12-24 00:09:16 | 顯示全部樓層
岩岩玩返車幾個月,
我玩3Racing車,成日要訂貨,(手車屎成日炒)
佢地都好有禮貌咁幫我訂貨,
真心唔覺佢地有咩問題.
 樓主| melodyho 發表於 2016-12-24 03:29:05 來自手機 | 顯示全部樓層
睇到D零件5啱叫個黑衫肥仔弟番入去柜入面!佢即時黑面仲串你(吓5啱牙)><
 樓主| melodyho 發表於 2016-12-24 03:32:18 來自手機 | 顯示全部樓層
有次帶我2歲大姪仔入去!啤到我姪仔實一實驚死撞爛佢D野咁!
yin9999 發表於 2016-12-24 03:45:01 | 顯示全部樓層
載眼鏡個肥仔呀!成日戴住果隻十字架耳環,撞晒個面型,十年前咩,重十字架,頂佢!次次叫佢搵野都話無,我隔住塊玻璃都見到裏面有,問佢果件係咪黎架?佢丁點吾好意思都無架!吾只一兩次拉.
不過呀Dick就好好禮貌既,就算無貨各樣都盡量幫你諗諗佢,識就答吾識吾會老吹,比起其他舖頭算係咁了
965 發表於 2016-12-24 10:09:49 | 顯示全部樓層
Hong Kong Style ma....
samsonl 發表於 2016-12-24 10:36:52 來自手機 | 顯示全部樓層

其實這店内不同店員有不同風格。啊Dxxk 態度十分友善,熟客生客都ㄧ視同仁, 有耐心。Axxy就喜歡做熟客,切記不要問長問短, 我有D Group友同佢大手入貨,講緊同款十盒個隻, 要爽快, 佢地都讚佢超好人。所以各位入去除咗㨂貨品,㨂啱店員都好重要。
ben276611 發表於 2016-12-24 12:09:42 | 顯示全部樓層
我覺得阿Dick同Andy Lam都ok wo
sean2013 發表於 2016-12-24 12:50:25 | 顯示全部樓層

你一定係新手, 我由細到大玩左30年一直都知不可以問野,而且唔夠薑入模型店問呢樣問果樣, 我亦唔覺邊一間會樂意答你, 因為佢地只怕推介左你之後有獲氣

所以我一向沖入去一係買野,一係唔出聲, 唔買唔好問 , 要問就要買 , 否則後果只有被講閑話

在他們模型店心目中只係高消費品, 0岩你就買,唔0岩你就走啦

呢D規舉你都唔知,一定係初入RC界初中生

要問技術同產品那些好去埸度問師兄, 千萬別在店舖問,
sean2013 發表於 2016-12-24 12:59:21 | 顯示全部樓層
還有一些進入HK RC店的規舉

你要先扮得豪一點

買了1000以上的之後才好問其他事項

另外要和他們扮熟或先點頭問候,寒暄問候 混熟才好多問

買前盡量思巧,在网上了解才好入店, 盡量少言
chui 發表於 2016-12-25 09:14:25 | 顯示全部樓層
講真我常去食粥買幾十蚊嘢都唔覺有問題渦!人地忙緊你咪睇吓嘢先囉,見人得閒先問嘢吹吓水囉,有時會有啲怪答案,但諗返自己真係問咗啲柒問題渦!笑吓就算唔咁認真!
warehouse 發表於 2016-12-25 15:32:07 | 顯示全部樓層
錢弄人啊!佢老闆做生意有智慧有優勢,1 )按品種成區地舖計最豐富,2 )交通方便,順便行街食嘢覆診時鐘乜都得,3 )再賣平D幫你地慳錢。ching能否接受這些優點而不注視店員之神態呢?其實這店如果改善埋對客態度,我相信全RC人都去哂佢舖買嘢,噉就會得罪行家,唉!無意態度差一點有苦衷呀。

我有幾位RC朋友都話這店態度差,但又不停係度買嘢!哈哈!錢弄人啊!
chacha 發表於 2016-12-25 17:21:32 來自手機 | 顯示全部樓層
warehouse 發表於 2016-12-25 15:32
錢弄人啊!佢老闆做生意有智慧有優勢,1 )按品種成區地舖計最豐富,2 )交通方便,順便行街食嘢覆診時鐘乜都 ...

敵唔過價錢平。
aachan 發表於 2016-12-25 18:55:56 來自手機 | 顯示全部樓層
我覺得佢地幾好喎,雖然我唔係熟客但佢地好多時仲收平我添。反而我覺得轉入咗去商場果幾間就勁差。一係唔理你,一係就點你買貴嘢。我朋友初玩去問吓有乜touring介紹,個老闆就話要砌部兩萬幾先可走得吓。真笑死,我真想知用兩萬幾,老闆可砌部乜車出來。
chacha 發表於 2016-12-25 19:01:12 來自手機 | 顯示全部樓層
aachan 發表於 2016-12-25 18:55
我覺得佢地幾好喎,雖然我唔係熟客但佢地好多時仲收平我添。反而我覺得轉入咗去商場果幾間就勁差。一係唔理 ...

會唔會係,一入到去就話,我要一套最快最勁嘅rc。