RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: Lanceorange
收起左側

[技術討論] 穿越機交流

arashi2009 發表於 2017-1-3 22:11:58 來自手機 | 顯示全部樓層
Carter 兄,
arashi2009 發表於 2017-1-3 22:12:30 來自手機 | 顯示全部樓層

練習多啲用個mon飛FPV,唔好怕,咁細隻用來練習好方便,夠輕唔怕跌,又唔怕傷人,一定成功。當你日後飛250size時會好high。 我剛收到Eachine LCD5802s 7吋mon,試下用來飛FPV。

LCD5802s

LCD5802s
carter 發表於 2017-1-4 09:30:05 | 顯示全部樓層
arashi2009 發表於 2017-1-3 22:12
練習多啲用個mon飛FPV,唔好怕,咁細隻用來練習好方便,夠輕唔怕跌,又唔怕傷人,一定成功。當你日後飛250s ...

要練多些先得. 最慘屋企細, 玩唔到.
下下要落街先得. 同埋佢對prop 冇保護, 我都怕傷到人... =.="

樓主| Lanceorange 發表於 2017-1-4 11:13:10 | 顯示全部樓層
我用呢隻, 屋企樓下都可以玩

登錄/註冊後可看大圖
arashi2009 發表於 2017-1-4 12:36:04 | 顯示全部樓層
lamlawrence3c3c 發表於 2017-1-4 18:29:19 | 顯示全部樓層
arashi2009 發表於 2017-1-3 11:36
http://www.banggood.com/LANTIAN-LT105-Pro-Micro-FPV-Racing-Quadcopter-BNF-With-800TVL-Camera-Based-O ...

Eachine 180!!!
呢部個槳部份設計好特別
lamlawrence3c3c 發表於 2017-1-4 18:30:24 | 顯示全部樓層
carter 發表於 2017-1-4 09:30
下下要落街先得. 同埋佢對prop 冇保護, 我都怕傷到人... =.="

呢個好大問題 香港人多 好危險
arashi2009 發表於 2017-1-4 20:06:28 來自手機 | 顯示全部樓層
依隻Warlark80,80mm size,賣$788.79 有600TVL 唔錯。
lamlawrence3c3c 發表於 2017-1-4 20:21:00 | 顯示全部樓層
arashi2009 發表於 2017-1-4 20:06
依隻Warlark80,80mm size,賣$788.79 有600TVL 唔錯。

請問香港邊度有得賣?
arashi2009 發表於 2017-1-4 20:39:56 | 顯示全部樓層
在網上買,我隻Eachine Racer 180 同 FPV mon 都係同Banggood買,最好係佢唔收郵費,平過陶寶。
lamlawrence3c3c 發表於 2017-1-4 21:54:07 | 顯示全部樓層
arashi2009 發表於 2017-1-4 20:39
在網上買,我隻Eachine Racer 180 同 FPV mon 都係同Banggood買,最好係佢唔收郵費,平過陶寶。 ...

唔該師兄,但Banggood我之前幫襯過一次(係幾平下xd),運送時間好耐,同Tracking唔到.

唔知師兄有無試過?
arashi2009 發表於 2017-1-4 22:28:57 來自手機 | 顯示全部樓層
客氣,我幫佢買嘢差不多有十次,係耐啲,有時track唔到,不過未試過寄失同退貨。可儲積分用來下次買嘢。
lamlawrence3c3c 發表於 2017-1-5 03:11:23 | 顯示全部樓層
https://drive.google.com/open?id=0B7eMd158IcgDUm5NM196a0d6ems
岩岩出左去試飛, 場地太細,好難飛@@"
lamlawrence3c3c 發表於 2017-1-5 03:12:24 | 顯示全部樓層
arashi2009 發表於 2017-1-4 22:28
客氣,我幫佢買嘢差不多有十次,係耐啲,有時track唔到,不過未試過寄失同退貨。可儲積分用來下次買嘢。 ...

有積分係唔錯hahaha....Track唔到真係好唔安心.
同埋佢唔係大陸發貨
carter 發表於 2017-1-5 08:42:05 來自手機 | 顯示全部樓層
lamlawrence3c3c 發表於 2017-1-5 03:11
岩岩出左去試飛, 場地太細,好難飛@@"

師兄,咁黑,有乜cam可以咁黑睇現野?
carter 發表於 2017-1-5 08:43:41 來自手機 | 顯示全部樓層
lamlawrence3c3c 發表於 2017-1-4 18:30
呢個好大問題 香港人多 好危險

係呀。好難揾地方玩。
一多人就怕傷到人。唯有收機回家。
cwleung 發表於 2017-1-5 11:37:22 | 顯示全部樓層

又放蚊

sakata 發表於 2017-1-5 12:15:30 | 顯示全部樓層
carter 發表於 2017-1-4 09:30

https://world.taobao.com/item/53 ... &_u=5h4juqp038c

https://world.taobao.com/item/53 ... &_u=5h4juqpb47b

有呢隻機身就唔會劈到人了!
lamlawrence3c3c 發表於 2017-1-5 13:17:05 | 顯示全部樓層

師兄技術唔錯喎!有啲位堅係窄
lamlawrence3c3c 發表於 2017-1-5 13:18:30 | 顯示全部樓層
carter 發表於 2017-1-5 08:42
師兄,咁黑,有乜cam可以咁黑睇現野?

我用緊呢隻,有夜視功能
https://www.facebook.com/commerce/products/1558092507539304/

登錄/註冊後可看大圖