RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: TimothyTimothy
收起左側

新手想玩油車

cyberkohk 發表於 2016-9-17 23:40:56 | 顯示全部樓層
FW06 我都有部重玩哽ENGINE容易SET唔駛點改都好好玩過手癮唔錯,無咩地方玩唔直得投資太大。
次次去球場或空地玩都比人趕,除咗好嘈重好大電油味係人都怕咗你。外國地方大多數人都鍾意玩油車。本人覺得油車好玩過電車好多。廠商考慮出部港版油車又低音量又低排氣環保電油車就去邊到玩都得。
cheebye 發表於 2016-9-18 00:11:54 | 顯示全部樓層
香港最衰係冇一個好似jv咁既免費場比油車玩…如果有…我相信好多人會換油車玩
cheebye 發表於 2016-9-18 06:24:12 | 顯示全部樓層
pkkwok 發表於 2016-9-17 18:18
謝謝各位師兄 有冇咩好車推介? 977即係咩車呢? 我係新手真係唔識架!!

977係1/8剷車....唔係咁岩新手, 如果係新手我會建議入蛇GT RTR , GT襟撞絕對岩新手玩, 新手最忌係整車, 整下整下好快冇心機玩

KEI_RRR 發表於 2016-9-18 12:24:19 | 顯示全部樓層
pkkwok 發表於 2016-9-16 12:07
想問吓師兄京商FW06新手玩OK嗎?

http://www.rc-evo.com/xbbs/forum ... =%E4%BA%AC%E5%95%86
合新手,可平賣
cyberkohk 發表於 2016-9-18 13:40:16 | 顯示全部樓層
除咗紅醒(永不幫襯) 重有邊到有油車及零件買 , 我之前係KWS街尾上樓買個老闆次次都強暴我買一D無咩用OPTION . 買百幾蚊嘢變咗大出血 .
cheebye 發表於 2016-9-18 14:13:40 | 顯示全部樓層
cyberkohk 發表於 2016-9-18 13:40
除咗紅醒(永不幫襯) 重有邊到有油車及零件買 , 我之前係KWS街尾上樓買個老闆次次都強暴我買一D無咩用OPTION ...

18樓條七頭???? 係咁叫新仔玩奸商, 條七頭講到奸商天下無敵
cyberkohk 發表於 2016-9-18 14:55:03 | 顯示全部樓層
想買部 Kyosho DRX 邊到有得買

https://www.youtube.com/watch?v=a-kTxTaX3B0
cheebye 發表於 2016-9-19 00:58:52 | 顯示全部樓層
cyberkohk 發表於 2016-9-18 14:55

https://www.youtube.com/watch?v=a-kTxTaX3B0

淘寶
ckcgary 發表於 2016-9-19 09:35:47 | 顯示全部樓層
cyberkohk 發表於 2016-9-18 13:40
除咗紅醒(永不幫襯) 重有邊到有油車及零件買 , 我之前係KWS街尾上樓買個老闆次次都強暴我買一D無咩用OPTION ...

甘水,有幫,十千里,一樓.....仲有選擇嘅.....幫襯紅*都好過幫襯十八樓奸商啦.....
RGM-111 發表於 2016-9-19 14:32:43 | 顯示全部樓層
其實 read star 開了咁耐 大大 話話 幫襯 了十幾年, 又唔覺有什麼問題wo ....系E家個鋪位隔"屑" D ....
樓主 講都永不幫襯...是什麼原因..呢?
yin36 發表於 2016-9-19 14:58:39 | 顯示全部樓層
紅*老细無問題呀, 我本人覺得初初認識係cool cool 哋,但識耐左完全無問題呢.
cyberkohk 發表於 2016-9-19 15:45:19 | 顯示全部樓層
ckcgary 發表於 2016-9-19 09:35
甘水,有幫,十千里,一樓.....仲有選擇嘅.....幫襯紅*都好過幫襯十八樓奸商啦.....
...

CHING 請問邊到一樓
cheebye 發表於 2016-9-19 15:56:36 | 顯示全部樓層
cyberkohk 發表於 2016-9-19 15:45
CHING 請問邊到一樓

一樓係街市果度上…但果度冇奸商野賣…要買奸商好似十八樓最齊…但條七頭真係唔係咁想比錢佢賺,條lin 樣好似當個個都係傻仔咁…
zero99 發表於 2016-9-19 22:37:36 | 顯示全部樓層
cyberkohk 發表於 2016-9-18 14:55

準備買部山寨DRX,勝在夠平,過手瘾 IMG-20160919-WA0009.jpg
cheebye 發表於 2016-9-20 02:04:06 | 顯示全部樓層
zero99 發表於 2016-9-19 22:37
準備買部山寨DRX,勝在夠平,過手瘾

好既選擇
kenh 發表於 2016-9-20 09:49:16 | 顯示全部樓層
梗係一步到肝啦
cyberkohk 發表於 2016-9-20 17:13:10 | 顯示全部樓層
贊成
 樓主| TimothyTimothy 發表於 2016-9-21 09:33:04 | 顯示全部樓層
zero99 發表於 2016-9-19 22:37
準備買部山寨DRX,勝在夠平,過手瘾

一個月前入左部2手 drx kit , 但到現在都未開工整
MNP 發表於 2016-9-28 12:52:31 來自手機 | 顯示全部樓層
C兄DRx有冇相睇下
 樓主| TimothyTimothy 發表於 2016-9-28 15:32:55 | 顯示全部樓層
MNP 發表於 2016-9-28 12:52
C兄DRx有冇相睇下

冇丫 , 因為係kit 辦 (要整), 你有冇興趣?賣比你