RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3537|回復: 9
打印 上一主題 下一主題
收起左側

改4擔FH12拖頭

boo814 發表於 2007-3-21 21:29:16 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
基本上cut車架同駁番我都明白點整...
但係唔明前面兩個轉向擔點駁...
servo點擺位...有冇朋友有4擔貨車可以分享下
tommy1218 發表於 2007-3-21 22:56:11 | 只看該作者
原帖由 boo814 於 2007-3-21 21:29 發表
基本上cut車架同駁番我都明白點整...
但係唔明前面兩個轉向擔點駁...
servo點擺位...有冇朋友有4擔貨車可以分享下

move 發表於 2007-3-23 06:59:10 | 只看該作者
 樓主| boo814 發表於 2007-3-26 22:59:08 | 只看該作者

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

完成喇...好開心...不過我d技術有待進步...
高手唔好笑我呀
唔該哂tommy
tommy1218 發表於 2007-3-26 23:06:32 | 只看該作者
原帖由 boo814 於 2007-3-26 22:59 發表

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

完成喇...好開心...不過我d技術有待進步...
高手唔好笑我呀
唔該哂tommy

又幾快手,四擔拖頭比較少人整,都OK啦!玩多D、改多D,慢慢會進步!不過如果D轆如果加番沙扳會更靚!(不過沙扳又係比較難搵)
 樓主| boo814 發表於 2007-3-26 23:13:27 | 只看該作者
沙板遲d放假有時間先DIY
不過呢個電變有問題...
我著左架車...著埋個遙控...
諗住俾油...架車唔識行...但係電變粒燈有反應架
跟住試下入後波...架車識行...1,2,3波都得...
不過入後波係向前行...有冇高手知咩事
我set up過個電變幾次架喇
tommy1218 發表於 2007-3-27 00:39:33 | 只看該作者
原帖由 boo814 於 2007-3-26 23:13 發表
沙板遲d放假有時間先DIY
不過呢個電變有問題...
我著左架車...著埋個遙控...
諗住俾油...架車唔識行...但係電變粒燈有反應架
跟住試下入後波...架車識行...1,2,3波都得...
不過入後波係向前行...有冇高 ...

http://www.rc-daily.com/forum/redirect.php?tid=1155&goto=lastpost#lastpost
睇返呢段你就明!
中遠 發表於 2007-3-27 09:05:56 | 只看該作者
如果有拖4擔重型板架重正。。。
AltezzaMak 發表於 2007-3-27 20:04:56 | 只看該作者
如果你係拖頭, 真車係冇你果隻車軸擺位...

http://www.atamminga.nl/daf/typeaanduiding_e.html
 樓主| boo814 發表於 2007-3-27 20:14:54 | 只看該作者
原帖由 AltezzaMak 於 2007-3-27 20:04 發表
如果你係拖頭, 真車係冇你果隻車軸擺位...

http://www.atamminga.nl/daf/typeaanduiding_e.html

我知啊...不過自己技術有限...遲d再算啦