RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: JINROH
收起左側

睇來呢架十式 比孖星的更多功能, 但最衰又唔知要供幾多.....

skyhawk 發表於 2016-1-20 12:17:36 | 顯示全部樓層
loklok1219 發表於 2016-1-20 11:59
唉...唔知有無計改到佢行得?最衰未知佢個下盤構造, 否則可能有機會整到佢識行, 但好大機會無咗個可變懸掛
...

我估計佢會用兩組至四組齒輪組頂起成個懸掛, 因SERVO未必夠力, 架車又咁重

所以空間多數唔夠位放個波箱, 或比D嘢頂住, 仲有, 要放埋SPEAKER, 電子板

建議暫时CUT單, 唔好訂住, 等底盤果幾期出咗再評估一下

一係訂到36期左右, 再將炮搭及上身改落星星架十式度都唔錯

panerai 發表於 2016-1-20 18:54:01 | 顯示全部樓層
loklok1219 發表於 2016-1-20 11:59
唉...唔知有無計改到佢行得?最衰未知佢個下盤構造, 否則可能有機會整到佢識行, 但好大機會無咗個可變懸掛
...

星星佢都未必肯開模,何況呢一架
CarsonL 發表於 2016-1-20 22:58:04 | 顯示全部樓層

正正就係攪左個咁像真升降懸掛, 費事諗如何裝波箱同驅動啦...
加上空間有限~ 改唔改到就到時睇下啦~
CarsonL 發表於 2016-1-20 23:00:06 | 顯示全部樓層
panerai 發表於 2016-1-20 18:54
星星佢都未必肯開模,何況呢一架

Pan 哥, 十式全球加埋都唔知賣過1000部未......
新車冇數量點做喎!
panerai 發表於 2016-1-21 16:14:49 | 顯示全部樓層
CarsonL 發表於 2016-1-20 23:00
Pan 哥, 十式全球加埋都唔知賣過1000部未......
新車冇數量點做喎!

慢慢黎啦⋯⋯我會等你的
 樓主| JINROH 發表於 2016-3-9 00:12:05 | 顯示全部樓層
loklok1219 發表於 2016-1-20 00:42
大鑊, 呢架嘢可能根本唔識行,
http://www.hitomaru.jp/contact.html FAQ第19項同埋點解佢條履帶咁 ...

可以扣小一格, 勒緊D既