RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1442|回復: 7
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手問題~~~

鋒少 發表於 2007-3-6 21:35:42 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
如果 買左一個新車殼返黎~  需唔需要系部車殼其中一個 窗口位到介開佢 方便佢散熱?

同買 過到買燈平[留地址]~ 你地用開邊款?
倒錢落海 發表於 2007-3-6 22:06:54 | 只看該作者
個人經驗,如果你渣得唔快,副偈唔係勁,其實係唔洗開孔...^^"。我部車係kyosho fw05t+。原裝engine。平時都唔係渣得好快(因技術不佳)。個殼無開孔。照笠住黎玩。好地地無問題...^^"
sunnyshao007 發表於 2007-3-6 22:55:54 | 只看該作者
原帖由 倒錢落海 於 2007-3-6 22:06 發表
個人經驗,如果你渣得唔快,副偈唔係勁,其實係唔洗開孔...^^"。我部車係kyosho fw05t+。原裝engine。平時都唔係渣得好快(因技術不佳)。個殼無開孔。照笠住黎玩。好地地無問題...^^"

下....你副野係唔係放油針行呀~!???
你唔開hole,咁副engine既散熱會唔好架~!
快d開番佢啦~! ^^
另外,你開個hole係油缸個位度,
你pour油個陣都快手d啦~!
t2l 發表於 2007-3-6 23:12:29 | 只看該作者
吾開孔副偈好熱架,另外需要 買個温度計,遲早都要買,係必需品之一
 樓主| 鋒少 發表於 2007-3-6 23:19:40 | 只看該作者
買個温度計有咩用途嫁?
同買你系買邊D牌子既燈黎裝上部車到?邊到買燈平D?
t2l 發表於 2007-3-6 23:35:08 | 只看該作者
溫度針
粗粗地可買這個,$200內可買到
 樓主| 鋒少 發表於 2007-3-6 23:53:10 | 只看該作者
咁裝燈用邊隻牌子既燈好? 可唔可以比個名我~ 同邊到買會平D
同買……你地有無睇開有關油車既雜志~~ 有無好書介紹下
倒錢落海 發表於 2007-3-7 00:28:20 | 只看該作者
原帖由 sunnyshao007 於 2007-3-6 22:55 發表:下....你副野係唔係放油針行呀~!???你唔開hole,咁副engine既散熱會唔好架~!快d開番佢啦~! ^^另外,你開個hole係油缸個位度,你pour油個陣都快手d啦~!
唔知啊...的油針係去到的遙控車場俾的師兄幫我set既。我係新手。唔係太識set。部車都玩左十幾缸油囉。可能我渣得慢...~_~"