RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: 醫九
打印 上一主題 下一主題
收起左側

想問下而家仲有無新既 wild willy

smallfaifai 發表於 2007-3-7 14:30:38 | 只看該作者
原帖由 醫九 於 2007-3-7 00:09 發表
買架 XB la, 平過自己齊, 都係 $8XX ja ma, 連控同電變。<-- 最敝就係我事頭婆一定要我砌呢!唔準買 XB

今日去 kws 睇過喇!普通版最平約 700 ,XB 我唔係好記得,好似都大約 950 蚊咁上下,其實有個問題想 ...

事碘婆要你砌都OK既,同埋仲好啦,換埋bearings玩慳電D。

XB只係砌好有埋接收、控等,其實玩開車自己一定執得到,放心!
RCman 發表於 2007-3-7 14:32:43 | 只看該作者
我部WW2-Tiger
courel500 發表於 2007-3-7 14:53:03 | 只看該作者
原帖由 醫九 於 2007-3-7 14:18 發表

底油意思係:一種油叫底油 or 係一種油好淺色 eg 白色 . .. 定係點??

洗唔洗噴 "力架" 晌面架?我又擎噴完油會好鞋手

個支油正確名稱我都唔係好清楚 , 不過你同 hobby shop 講要支 TS 底油就人 ok 啦 , 噴左出嚟個效果係灰灰白白咁 !
RCman 發表於 2007-3-7 14:57:20 | 只看該作者
原帖由 <i>courel500</i> 於 2007-3-7 14:53 發表<br />

<br />
個支油正確名稱我都唔係好清楚 , 不過你同 hobby shop 講要支 TS 底油就人 ok 啦 , 噴左出?個效果係灰灰白白咁 !
<br />

底油係Mr. Color的500 / 1000號噴畢地
1000號有分白色或灰院
面500號就只有灰色!
一般如果打算噴WW2做淺色
先噴上二陳500灰畢地
乾左之後再噴1000白畢地!
(畢地不要噴太厚,吳係個殼的details會無左)
當1000號畢完二次後如果夠實色
就可以噴自己歡喜的色了
醫九 該用戶已被刪除
 樓主| 醫九 發表於 2007-3-7 17:46:19 | 只看該作者
原帖由 RCman 於 2007-3-7 14:57 發表
<br />

底油係Mr. Color的500 / 1000號噴畢地
1000號有分白色或灰院
面500號就只有灰色!
一般如果打算噴WW2做淺色
先噴上二陳500灰畢地
乾左之後再噴1000白畢地!
(畢地不要噴太厚,吳係個殼的de ...

係未即係同汽車噴油個 d "蘇灰屎" 差唔多呀?
醫九 該用戶已被刪除
 樓主| 醫九 發表於 2007-3-7 17:46:40 | 只看該作者
原帖由 RCman 於 2007-3-7 14:32 發表
我部WW2-Tiger

嘩!好靚呀!