RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: billgate803
收起左側

Hi~ 我架熊本熊車出發喇

樓主| billgate803 發表於 2015-8-5 10:49:24 | 顯示全部樓層
stevenyu2000 發表於 2015-8-5 09:27
I bring my son , just visit

welcome
mikuro 發表於 2015-8-5 13:02:32 來自手機 | 顯示全部樓層
billgate803 發表於 2015-8-5 10:43
在 YouTube 上觀看「Tamiya kumamon dt02 rc buggy on jv a track 1」 - Tamiya kumamon dt02 rc buggy o ...

Nice kumamon on track ^_^
 樓主| billgate803 發表於 2015-8-5 22:39:40 | 顯示全部樓層
mikuro 發表於 2015-8-5 13:02
Nice kumamon on track ^_^

THANKS~

1BM 發表於 2015-8-7 21:51:16 | 顯示全部樓層
睇片所見 , C兄架熊本熊車似乎唔多受控制 , 一時舞來舞去 , 一時兜大圈 , 是setting 不正確嗎?
 樓主| billgate803 發表於 2015-8-8 10:40:58 | 顯示全部樓層
1BM 發表於 2015-8-7 21:51
睇片所見 , C兄架熊本熊車似乎唔多受控制 , 一時舞來舞去 , 一時兜大圈 , 是setting 不正確嗎? ...

只是避快車,同埋隻kumamon側埋車身一邊比較重
1BM 發表於 2015-8-8 16:24:58 | 顯示全部樓層
快車都洗避
開快D追快車至系安全之策 , 閃左閃右反而會害死D快車 , 因為快車唔知你下一步系左閃還是右閃 , 結果大家都危險 , 快車無引 , 你架熊本熊車見步行步又係無引 , 因為你做緊跑道障礙物
vcslll 發表於 2015-8-11 12:07:22 | 顯示全部樓層
billgate803 發表於 2015-8-2 16:01
rcmart有售,要改長轉向軸upright

師兄可否send 條link系買嗰條呔?我找唔到!thx.
 樓主| billgate803 發表於 2015-8-12 01:51:33 | 顯示全部樓層
vcslll 發表於 2015-8-12 04:22:23 | 顯示全部樓層
billgate803 發表於 2015-8-12 01:51
http://www.rcmart.com/tamiya-19335110-wheel-58482-p-62114.html?cPath=35_371
http://www.rcmart.com/ ...

十分多謝師兄幫忙,thx.
 樓主| billgate803 發表於 2015-8-12 16:22:04 | 顯示全部樓層
vcslll 發表於 2015-8-12 04:22
十分多謝師兄幫忙,thx.

不用客氣,這鈴可裝2.2 truck tire, 但留意直徑不要太大,避免車殼磨到胎
馬糬 發表於 2015-8-15 13:08:33 來自手機 | 顯示全部樓層
Billgate師兄可否講講點改轉向軸upright?
 樓主| billgate803 發表於 2015-8-15 13:38:45 | 顯示全部樓層
馬糬 發表於 2015-8-15 13:08
Billgate師兄可否講講點改轉向軸upright?

我是拆dt03t的upright
kennard 發表於 2015-9-8 00:19:51 | 顯示全部樓層
我架史迪仔比個仔炒左 rps20150908_001801.jpg

樓主| billgate803 發表於 2015-9-8 01:35:24 | 顯示全部樓層
kennard 發表於 2015-9-8 00:19
我架史迪仔比個仔炒左

係咪有人撞您部車?? 最近聽聞JV有啲人渣專撞開啲慢車, 撞完就講SORRY, 細細聲就同隔離話:" 抵死! 慢車就去B場~ 撞Q爛晒您地啲慢車! "
kclau 發表於 2015-9-8 07:22:33 | 顯示全部樓層
整得咁靚炒爛陰公lo.被人射定跣軚?