RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: cyt2011
收起左側

山锤 K949 研究所

樓主| cyt2011 發表於 2015-7-14 23:15:56 來自手機 | 顯示全部樓層
leeho888 發表於 2015-7-13 13:56
師兄搞吾搞得掂?

原來电池無电,唔記得加电压保護BB机!
順便换下油压low 底車身,手上得D HSP 98mm, 換住後面先,前面收拉桿,而家大约離地60mm。希望無甘易反車!
leeho888 發表於 2015-7-15 00:59:05 | 顯示全部樓層
cyt2011 發表於 2015-7-14 23:15
原來电池無电,唔記得加电压保護BB机!
順便换下油压low 底車身,手上得D HSP 98mm, 換住後面先,前面收 ...

我只係換左短d嘅彈弓,不過未試車
 樓主| cyt2011 發表於 2015-8-11 15:15:12 | 顯示全部樓層
先前飛街抄左埋路邊石駁, 前輪C座飛脫, 狗骨杯爛左.
淘番都要等2星期, 再入理D parts up up 佢 !

IMG_20150810_143540.jpg IMG_20150810_120551.jpg

一次過入多少少parts同補品, 再換埋前油壓,  後拉桿 !
IMG_20150810_120535.jpg IMG_20150810_120607.jpg

leeho888 發表於 2015-8-11 16:22:39 來自手機 | 顯示全部樓層
cyt2011 發表於 2015-8-11 15:15
先前飛街抄左埋路邊石駁, 前輪C座飛脫, 狗骨杯爛左.
淘番都要等2星期, 再入理D parts up up 佢 !

都炒得幾傷喎!
 樓主| cyt2011 發表於 2015-8-12 10:43:38 | 顯示全部樓層
Updated !

IMG_20150812_095039.jpg IMG_20150812_095052.jpg
Annie268 發表於 2015-8-12 13:24:05 來自手機 | 顯示全部樓層
好正……
leeho888 發表於 2015-8-13 09:58:07 來自手機 | 顯示全部樓層
cyt2011 發表於 2015-8-12 10:43
Updated !

靚仔左好多……
 樓主| cyt2011 發表於 2015-8-19 13:21:22 | 顯示全部樓層
Find a new matel parts !

leeho888 發表於 2015-8-19 14:21:28 來自手機 | 顯示全部樓層
cyt2011 發表於 2015-8-19 13:21
Find a new matel parts !

呢個咩位置?
 樓主| cyt2011 發表於 2015-8-19 14:32:15 | 顯示全部樓層
轉向 !

登錄/註冊後可看大圖

crcrp 發表於 2015-8-19 21:13:38 | 顯示全部樓層

上TB睇呢間重有其它新件,希望會出埋打直前避震tower
crcrp 發表於 2015-8-19 21:21:00 | 顯示全部樓層
有冇巴打知道邊到買到,send咗兩次email都冇人覆
http://www.bluemonkeyrc.com/cata ... php?products_id=234
 樓主| cyt2011 發表於 2015-8-20 16:19:34 | 顯示全部樓層
BlueMonkey D野係好好...很貴, 當然D design 係得既.

另外 台灣 D Ching, 直接裝上去又好似得.
有時間試下攪攪去 !

crcrp 發表於 2015-8-20 18:20:11 | 顯示全部樓層
Thanks for your sharing!真喺有計! 我換咗4枝避震己好控,但直覺全統打直食力d
leeho888 發表於 2015-8-20 20:32:06 來自手機 | 顯示全部樓層
cyt2011 發表於 2015-8-20 16:19
BlueMonkey D野係好好...很貴, 當然D design 係得既.

另外 台灣 D Ching, 直接裝上去又好似得.

吾係好明點直接裝上去?
 樓主| cyt2011 發表於 2015-8-20 21:13:58 | 顯示全部樓層
我都睇唔清楚,應該囉走油压个L型曲尺直接套係支軸上面!
crcrp 發表於 2015-8-21 08:52:18 來自手機 | 顯示全部樓層
琴晚試咗就咁裝唔得,飛走L尺又唔夠長
 樓主| cyt2011 發表於 2015-8-21 14:48:28 | 顯示全部樓層

係個零件箱度搵到件 HSP 電車既油壓架, 試下位又好似得 !
不過要自己加多兩個孔 !
IMG_20150821_101752.jpg IMG_20150821_132034.jpg

成功裝上, 外觀都OK, 不過行程短左又硬左D, 車身又高左D !
試跑返轉睇睇, 多數會轉返原本!

IMG_20150821_132025.jpg IMG_20150821_132013.jpg

leeho888 發表於 2015-8-21 15:22:08 來自手機 | 顯示全部樓層
cyt2011 發表於 2015-8-21 14:48
係個零件箱度搵到件 HSP 電車既油壓架, 試下位又好似得 !
不過要自己加多兩個孔 !

好得喎,不過條油壓要再短d,油壓板吾夠高
 樓主| cyt2011 發表於 2015-8-21 16:18:25 | 顯示全部樓層

再短d行程又唔多夠, 油壓板吾夠高係主因, 遲D去淘野時順便再找找!