RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: Kalok823
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Rally驅樂部

小霸王 發表於 2015-12-22 16:04:56 來自手機 | 只看該作者
可以join埋小弟嘛
木材有窿路~加工我幫到手禾~
sfdo 發表於 2015-12-22 18:36:00 | 只看該作者
小霸王 發表於 2015-12-22 15:56
粉嶺中心去碧湖花園橋底果度好多蚊嫁

咁 安樂村 安福街泊單車位或者 OK 。我見o個冇乜人泊單車

小霸王 發表於 2015-12-23 11:11:11 來自手機 | 只看該作者
sfdo 發表於 2015-12-22 18:36
咁 安樂村 安福街泊單車位或者 OK 。我見o個冇乜人泊單車

入得安樂村直頭起車場玩啦~我以前都係咁
小霸王 發表於 2015-12-23 11:54:51 來自手機 | 只看該作者

[quote][color=#99
小霸王 發表於 2015-12-23 15:03:09 來自手機 | 只看該作者
Kalok823 發表於 2015-6-23 13:08
要習合足夠人數先同要幚手搞硬件例如釘木橋set赛道

我份工係做呢類型工程~我會勇躍幫手~
Add me 62339781 thx
sfdo 發表於 2015-12-23 19:00:59 | 只看該作者
小霸王 發表於 2015-12-23 11:11
入得安樂村直頭起車場玩啦~我以前都係咁

點同。安樂村由火車站行去 都係十五分鐘,唔玩 rally 又可以玩慢爬仲可以去埋 業豐街草地 或 麻笏村"見乜玩乜" 。
同去 PYC 比都只係行多DD路。去 ACO 去 倉 就難得多。
跑街可以簡簡單單只跑兩三排電小玩又可以發揮創意,但入場應該唔會只玩兩三排電。

wingk960 發表於 2015-12-23 19:24:58 來自手機 | 只看該作者
我都想學下野,wts 62009352
小霸王 發表於 2015-12-24 04:02:46 來自手機 | 只看該作者
sfdo 發表於 2015-12-23 19:00
點同。安樂村由火車站行去 都係十五分鐘,唔玩 rally 又可以玩慢爬仲可以去埋 業豐街草地 或 麻笏村"見乜 ...

唔好意思~我講得唔清晰~我指嘅車場~只係工業村入面果啲貨車露天錶位停車場~
965 發表於 2016-1-5 06:02:29 | 只看該作者

Speaking of Rally ...

I just picked up this sexy Carisma "semi Rally" 2 week ago...

本來想開個 新 post 介紹吓, 七百幾鈫, 個 body 超 Sexy! 車本身都吾錯, good alternative to Tamiya TT01/2 RTR ..
不過加係呢個 post 算啦....

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

Based of shaft-drive touring .,, 但 shock 教高咗,  shock 本來只係 Friction, 但我打開一睇,基本上係 oil shock, 只是要加油同 O- ring... Weird!

wingk960 發表於 2016-1-5 10:38:57 | 只看該作者
965 發表於 2016-1-5 06:02
Speaking of Rally ...

內肉係咩黎架?
batcat 發表於 2016-1-5 11:03:07 | 只看該作者
wingk960 發表於 2016-1-5 12:40:47 | 只看該作者

THX晒..
其實點解E個牌子.個車身好窄咁.唔係我都想整返架.RALLY好正.
但支側鏡應該好快冇左.

965 發表於 2016-1-5 13:01:35 | 只看該作者
Carisma 都算not bad gei 品牌, 我諗同 Team C 差吾多. 七百幾, 同TT02 drift 淨車一樣, 但砌好哂, 有埋靚靚 body .. 部 Audi Rally 就 set up 似 rally D, 不過我個仔鐘意呢個 Golf body 多d, thus I bought this.

The body isn't really that narrow, again, same as TT01/2 etc .

當然, 而家市面上吾會有 Rally 扺過部四析既 959 ... 我第一部一年前買成二千八 , 家吓千一 .. (@!#%!#^% )

登錄/註冊後可看大圖

老婆鬧, 所以扮入箱 ..
wingk960 發表於 2016-1-5 13:05:34 | 只看該作者
965 發表於 2016-1-5 13:01
Carisma 都算not bad gei 品牌, 我諗同 Team C 差吾多. 七百幾, 同TT02 drift 淨車一樣, 但砌好哂, 有埋靚 ...

C兄同我D好似呀.

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

965 發表於 2016-1-6 00:41:40 | 只看該作者
因為住加拿大,平路 or Touring 吾可以好似係HK 咁落街玩.....

雖然都可以係馬路邊,parking lots 玩 Buggy, Truggy 同 MT, 但又有 d 古怪做 平路 set up, 除番條數,Rally type set up work the best!
LL730 發表於 2016-1-6 20:07:06 來自手機 | 只看該作者
香港落街玩車,已好少見。
bennyschool 發表於 2016-1-6 20:42:52 | 只看該作者
師兄們,小弟玩開drift car,最近想買多部rally用黎寂莫時夜晚散步用,想問如果hea玩,有無邊種車架推介?
正在考慮緊xv01或者tt02,但決定唔到......
比起平跑,rally的萬能感好正啊
wingk960 發表於 2016-1-7 00:16:03 | 只看該作者
bennyschool 發表於 2016-1-6 20:42
師兄們,小弟玩開drift car,最近想買多部rally用黎寂莫時夜晚散步用,想問如果hea玩,有無邊種車架推介?
正在 ...

都唔係好多RALLY揀嘞.

965 發表於 2016-1-7 01:17:10 | 只看該作者
bennyschool 發表於 2016-1-6 20:42
正在 ...

WingK c Hing post 果部 HobbyKing Basher 吾錯, 千幾, RTR .. 行皮帶... (我昵邊吾啱行皮帶)
吾洗太快, 又懶砌, 部 Carisma Golf or Audi la.... 七百幾... 正!加 O ring 同油去 shock 就 OK ..
bennyschool 發表於 2016-1-9 12:34:39 | 只看該作者
查Carisma Golf時見到架Carisma M40S,其實o唔ok?