RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 法師傅
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[專題分享] <>350穿越航拍摺機<>開箱砌機文及視頻分享(10月24上新片)

simson99w 發表於 2015-6-5 23:33:55 | 只看該作者
越玩越大

留意機大左, 震盪多左, Kim240v2 摺臂啪一下攪惦, 350 的話摺臂可能要再上螺絲
yuenwai 發表於 2015-6-7 15:26:02 | 只看該作者
法師父真係好肯同人分享砌機心得,吾會收收埋埋,真是功德無量,還有上次買左你部機真是物超所值好好飛呀thanks
 樓主| 法師傅 發表於 2015-6-7 23:14:26 | 只看該作者
simson99w 發表於 2015-6-5 23:33
越玩越大

留意機大左, 震盪多左, Kim240v2 摺臂啪一下攪惦, 350 的話摺臂可能要再上螺絲 ...

你啪過350 ? 你同240比較過 ?
你話240啪一下攪惦 , 就唔明你咩意思 ???
機臂有4隻 , 同時啪一對 , 都要啪2次 !!!
而350 , 係每隻臂啪一次 , 即係比240多2次 !!!

我個人實物比較過 , 350 感覺比 240 穩陣 ! (唔另上螺絲情況下)
不過呢 , 350係無得另外上螺絲 ...

樓主| 法師傅 發表於 2015-6-7 23:19:26 | 只看該作者
yuenwai 發表於 2015-6-7 15:26
法師父真係好肯同人分享砌機心得,吾會收收埋埋,真是功德無量,還有上次買左你部機真是物超所值好好飛呀t ...

HI , 好飛就好啦 , 最怕玩唔掂炸機倒轉話我架機有問題就麻煩啦

無野0既 , 分享野其實無咩難度 , 上黎吹下水識多個FRD姐
simon540 發表於 2015-6-8 15:38:26 | 只看該作者

不過咁,玩得穿越機,就係貪佢細部嘛,去到350或360size咪成部Phantom咁大?失咗意義

樓主| 法師傅 發表於 2015-6-8 17:03:52 | 只看該作者
simon540 發表於 2015-6-8 15:38
不過咁,玩得穿越機,就係貪佢細部嘛,去到350或360size咪成部Phantom咁大?失咗意義
( PS : 收購KIM240中 ...

香港地 , 地方細 , 穿越機真係有咁細得咁細方便D !!!

樓主| 法師傅 發表於 2015-6-8 17:34:31 | 只看該作者

<> 350砌機分享 !!! (飛控篇)

>>>
http://rc-evo.com/xbbs/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=357048&pid=2755966&fromuid=87235

yuenwai 發表於 2015-6-8 21:38:02 | 只看該作者
法師傅 發表於 2015-6-7 23:19
HI , 好飛就好啦 , 最怕玩唔掂炸機倒轉話我架機有問題就麻煩啦

點會呢,炸機只好怪自已手機屎啫,而且一睇你做事咁只细,每樣野都清楚列名就知你ok啦,還有你如果玩厭這部350的話,記得通知小弟來接收呀講真架
 樓主| 法師傅 發表於 2015-6-10 00:45:45 | 只看該作者

<> 350砌機分享 !!! (完結篇)

>>>
http://rc-evo.com/xbbs/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=357048&pid=2755966&fromuid=87235

simon540 發表於 2015-6-10 01:48:21 | 只看該作者
部機好肉酸,,,如果一炒機部action cam首當其衝
 樓主| 法師傅 發表於 2015-6-10 09:56:33 | 只看該作者
simon540 發表於 2015-6-10 01:48
部機好肉酸,,,如果一炒機部action cam首當其衝

上面CCD CAM個架 , 真心我都覺得好唔順眼 同埋機型設計 ... 成個合咁

前置雲台我又OK , 點飛都唔會影倒腳影倒槳 , 當航拍機OK !
炸機呢D野我無諗 , 因為用得NAZA都係玩穩陣 , 都唔會成日玩刺激野 !
一係用老外心態 "炸爛就整過 , 有的是時間 , 有的是錢"

simon540 發表於 2015-6-10 11:39:17 | 只看該作者
其實反正都係350size,設計時可以將前置雲台改在機身下面
 樓主| 法師傅 發表於 2015-6-10 13:00:20 | 只看該作者
simon540 發表於 2015-6-10 11:39
其實反正都係350size,設計時可以將前置雲台改在機身下面

如果單單係航拍機黎講, 好似dji咁 , 放下面係穩陣0既 , 重心都易攪D !!!
不過聽聞設計者想行TBS機架路線 , 所以預設都係CAM係前電係後 ,
同飛控同一層 , 都幾好平行 !!!

樓主| 法師傅 發表於 2015-6-12 10:44:14 | 只看該作者

<> 350小分享 ~ 加LED !!!

唔知係咪部機太大部又樣衰 , 好似無咩人氣 XDD (唔緊要 , 我又唔係做生意)
不過呢幾日開始有幾位飛友對呢部機有D興趣 ,

其中一個問題個個都問 :  係咪無LED焊接位 ?
ANS : 係無的 , 我都問過設計者 , 佢話本來係有呢個設計 ,
不過因為經過幾次大改線路後已經唔知點走線 , 所以暫時放棄 , 下一版再加番 !!!

加燈一事 , 我都諗左一排 ,
見佢OSD位置有幾個5V , 因為我另外用左窮人OSD , 所以呢幾個5V就多左出黎 , 岩曬駁LED用 !!!

skymen 發表於 2015-6-13 02:12:35 | 只看該作者
法師傅係好心機
hotakming 發表於 2015-6-13 05:53:32 來自手機 | 只看該作者
新手好有用的教學,值得支持
新手David 發表於 2015-6-13 11:48:40 | 只看該作者

睇完, 攪到我都想即入隻, 我入左個3D 鏡頭,因為比較大, 無裝係部 KIM 240到, 諗住整部350, 應該裝得落
新手David 發表於 2015-6-13 11:53:00 | 只看該作者
另外想問下法師傅, 哩部機, 係咪一定要飛4S, 飛住3S先又得唔得呢? 因為手頭上全部都係3S 電.
 樓主| 法師傅 發表於 2015-6-13 12:15:40 | 只看該作者
新手David 發表於 2015-6-13 11:53
另外想問下法師傅, 哩部機, 係咪一定要飛4S, 飛住3S先又得唔得呢? 因為手頭上全部都係3S 電. ...

3S 無問題 , 用大容量電  4000-5000 OK ,
係設計者之前比BLACKSHEEP 350 / BLACKOUT 330毒到上腦,
先話要呢部野玩4S暴力飛姐 , 我黎緊都想買粒3S 大電試下 ,
家陣4S 3300 玩倒大約13-14分鐘 @ 3.6落地 ,
係未知咩容量 0既3S 先可以玩倒呢個時間 OR 再多D又唔會太重 ...

新手David 發表於 2015-6-13 15:09:55 | 只看該作者
法師傅: 請問 個2 塊 5V 同12V BEC 係跟機黎, 定係要自己買?, 如果要自己買, 可唔可以比條link 我呀?