RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: 法修
收起左側

偉力 (甲久唔久)11樓已改電子野

cyt2011 發表於 2015-5-29 16:10:40 | 顯示全部樓層
bell3216888 發表於 2015-5-29 16:03
淘宝唔建議用至啱!打错左

Thanks Ching !
3racing is better.

樓主| 法修 發表於 2015-5-29 19:02:40 來自手機 | 顯示全部樓層
cyt2011 發表於 2015-5-29 15:11
睇睇呢個 可能用得著 !

http://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z0d.6639537.1997196601.111.v1YG15&id= ...

呢個我之前買左試過裝都ok,不過未跑過,因為想玩爛原裝先用。我已經落左啤呤
ron3106 發表於 2015-5-29 20:06:48 來自手機 | 顯示全部樓層
請問想換備震有冇介紹,因原裝漏油漏到驚
bell3216888 發表於 2015-5-29 21:29:54 來自手機 | 顯示全部樓層
法修 發表於 2015-5-29 19:02
呢個我之前買左試過裝都ok,不過未跑過,因為想玩爛原裝先用。我已經落左啤呤 ...

既然有C兄装过都觉得冇问题!咁大家可以谂谂淘宝果款!话晒都平D!
bell3216888 發表於 2015-5-29 23:28:23 來自手機 | 顯示全部樓層
ron3106 發表於 2015-5-29 20:06

之前将HY18仔避震连球头螺丝—齐移植落去A959!可能少玩关系!咁耐未见漏油!此款应该同HL恒龙嘅一样!不过恒龙配件价钱就一D都唔经济(个人認为)
bell3216888 發表於 2015-5-29 23:56:56 來自手機 | 顯示全部樓層
我知有D C兄改用16仔金属避震!不过孔中距離成60mm禁济!WL/HY/HL嘅距離唔到55mm,一係会车身高左,唔係就要避震入面墊野宿短D,另—架959都要換避震,考盧紧呢款,大家一齐硏究下!http://a.m.taobao.com/i40218818859.htm?ttid=212200@taobao_android_5.2.7
kwong4472 發表於 2015-5-30 14:02:45 | 顯示全部樓層
cyt2011 發表於 2015-5-29 15:11
睇睇呢個 可能用得著 !

http://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z0d.6639537.1997196601.111.v1YG15&id= ...

多謝堤供,留意中
kwong4472 發表於 2015-5-30 14:06:34 | 顯示全部樓層
bell3216888 發表於 2015-5-29 16:02
淘宝果款我都有,但內孔係5转4mm又冇頂啤呤条凸边!伟力18仔轮轴又冇虚位放界子,種種问题我建議用!如果用 ...

紅星:正確地址是?碧街?新手上路
kwong4472 發表於 2015-5-30 14:38:55 | 顯示全部樓層
頭轆虛位好多,換金屬轉向組解决到嗎?
bell3216888 發表於 2015-5-30 15:48:29 來自手機 | 顯示全部樓層
kwong4472 發表於 2015-5-30 14:06
紅星:正確地址是?碧街?新手上路

碧街行到落近住渡船街,最好打电活问左有冇货先,前果排经常缺货
bell3216888 發表於 2015-5-30 16:06:08 來自手機 | 顯示全部樓層
kwong4472 發表於 2015-5-30 14:38

转向组虚位確實大!用紧嘅C兄唔该提供下意见!
 樓主| 法修 發表於 2015-5-30 22:46:54 來自手機 | 顯示全部樓層
kwong4472 發表於 2015-5-30 14:38

換左金屬 C座,轉向只好左少少,推杆位最多虛位。
唔知轉哂金屬推杆會唔會好D
kwong4472 發表於 2015-5-31 14:44:13 | 顯示全部樓層
多謝堤供,金屬推桿考盧中,yahoo賣$65
Bowtielo 發表於 2015-6-2 10:42:37 | 顯示全部樓層
ron3106 發表於 2015-5-29 20:06

如果條避震冇晒減慢回彈力,可以入番啲乜嘢油入去條避震度呢?
bell3216888 發表於 2015-6-2 13:07:04 來自手機 | 顯示全部樓層
有要求就入D模型车用避震油,注意有分度数!如果冇要求用机油/偈油都OK架!鴨记㡬蚊雞1支!
 樓主| 法修 發表於 2015-6-2 15:28:19 來自手機 | 顯示全部樓層
呢架車我基本上唔會再攪咁多野嚕,漏油問題入過一次油,佢都係漏唔會再入了由得佢無油算數,因為佢先天不足,攪咁多野不如直上買架lc,hpi 好過
不過呢個價拎黎四周圍撞下都可以