RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: killermomo
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Ghost Drone

phantom8 發表於 2015-3-25 16:32:26 | 只看該作者
Ghost Drone basic version 之前起 IndieGoGo 都係賣 US$375, 現在加到 US$599?
 樓主| killermomo 發表於 2015-3-25 16:57:54 | 只看該作者
phantom8 發表於 2015-3-25 16:32
Ghost Drone basic version 之前起 IndieGoGo 都係賣 US$375, 現在加到 US$599?

師兄, 之前你講個價我就唔太清楚, 可能因為要訂價既限制, 咁遲香港都見唔到街不過見淘宝都是差不多價錢, 所以都冇乜空間, 我地都想知名位師兄有乜提點

但係而家 IndieGoGo 都係賣緊咁上下
https://www.indiegogo.com/projec ... s-never-been-easier
howardyiu 發表於 2015-3-26 22:35:16 來自手機 | 只看該作者
其實係我地想試下,你應該搞個試機會等大家認識下,如果你又有公司,stable就即時做訂購開埋單。當然要做得抵喇
chau01424 發表於 2015-3-27 10:13:37 | 只看該作者
咁隻機淨係跟住你,咁咪冇得玩,聽落都幾悶
 樓主| killermomo 發表於 2015-3-27 12:21:16 | 只看該作者
chau01424 發表於 2015-3-27 10:13
咁隻機淨係跟住你,咁咪冇得玩,聽落都幾悶

師兄係架, 初頭都覺得有d閟, 而且部機 follow me mode 又唔識避野, 確實唔耐玩。不過昨日見過 D 老友, 提我部機有個叫阿凡達mode 和 Micro Control mode 算係無野揾D野玩........
稍後有機會推出自家搖控器, 咁就會比較全面, 可以同一部市面常見既四軸功能完全一樣!!
PS FPV 是沒有此工能的, 要自己再加肥沙魚先得!!

markmok1707 發表於 2015-3-28 05:35:41 | 只看該作者
唔好意思, 不過你未介紹之前已經係網上見過呢部機,亦有join佢地個fb , 但睇d片, 假如唔落cam , 隻野真係唔知有咩玩, 因為太過自動化, 無操控可言呢, 由其是無cam真係隻飛左上天,都未必記得放緊隻野,因為全指令, 係mon到篤邊度就飛去邊度, 希望你陣間試機時有多d新料啦, 唔該哂
 樓主| killermomo 發表於 2015-3-28 11:54:50 | 只看該作者
markmok1707 發表於 2015-3-28 05:35
唔好意思, 不過你未介紹之前已經係網上見過呢部機,亦有join佢地個fb , 但睇d片, 假如唔落cam , 隻野真係唔 ...

師兄, 好多謝你既意見, 我亦都正在不斷努力開發一下呢部機既樂趣.......可能市面上有咁多機種選擇, 要突圍, 就要改變, 加D唔同既元素,  相信實有D 人喜歡這套玩法. 不竟見佢地在歐美都做得唔錯.
我會努力玩多d部機, update 多d 玩後感上網

markmok1707 發表於 2015-3-28 23:52:14 | 只看該作者
但你唔好唔記得歐美地方大,兼真係高樓大廈較少, 真係住遠少少既都係house, 真係放乜都得, 假如你隻野個gps靈敏度可以走入女人街再穿返出山東街甘就正啦
新手David 發表於 2015-3-30 13:23:07 | 只看該作者
樓主, 有無d新update 呀, 價錢如果有得傾下, 我會買隻玩下
howardyiu 發表於 2015-3-30 14:49:47 | 只看該作者
我見有REMOTE 又有圖傳賣了, 如果有得平, 係唔錯的!
墜機王 發表於 2015-3-30 15:00:40 來自手機 | 只看該作者
有興趣。如果部機夠輕便去旅行拍拍片都ok. 請問最快幾時有貨?我覺得如果樓主keep住update呢度,點都吸引到部分人注意部機,正所謂百貨應百客嘛。
 樓主| killermomo 發表於 2015-3-30 16:05:29 | 只看該作者
感謝咁多位師兄既支持, 部機最快 4月 1日見街!!
我地會努力配合大家既要求, 謝謝
howardyiu 發表於 2015-3-30 16:44:53 | 只看該作者
PLS UPDATE US FOR ANY NEW INFO.!
patrick16 發表於 2015-3-31 08:55:53 來自手機 | 只看該作者
留左言係賣機 post 問 FPV 無回覆
patrick16 發表於 2015-3-31 09:00:39 來自手機 | 只看該作者
同埋呢部機係youtube睇片,突然失控失速好似幾嚴重下,唔知香港見街既時候 Fix左未
howardyiu 發表於 2015-3-31 09:41:33 | 只看該作者
唉, FOLLOW UP 真係一般...如果佢好玩諗住買佢, 冇UPDATE又唔知點..我去買P2V+ 算了
 樓主| killermomo 發表於 2015-3-31 11:42:17 | 只看該作者
howardyiu 發表於 2015-3-31 09:41
唉, FOLLOW UP 真係一般...如果佢好玩諗住買佢, 冇UPDATE又唔知點..我去買P2V+ 算了 ...

Oh 師兄, Sorry Sorry 我都係負責試玩同想上工房找找有無師兄接觸過呢部機, 可以比D 意見我地.
呢期比較忙, 我打算呢個星期五早上先有時間玩, 如果師兄唔介意可以Join 埋, 地點最好你介紹
howardyiu 發表於 2015-3-31 11:52:18 | 只看該作者
killermomo 發表於 2015-3-31 11:42
Oh 師兄, Sorry Sorry 我都係負責試玩同想上工房找找有無師兄接觸過呢部機, 可以比D 意見我地.
呢期比較 ...

但你又話4月1推出?咁我去邊度睇呀?
 樓主| killermomo 發表於 2015-3-31 11:58:13 | 只看該作者
howardyiu 發表於 2015-3-31 11:52
但你又話4月1推出?咁我去邊度睇呀?

部機四月一日大約7點後會送去旺角先施地庫嗰層, 即星際商場隔離, 到時可以睇到真身.Thank You

eric1214 發表於 2015-4-1 01:38:14 | 只看該作者
即係聽晚係旺角有現貨賣?? 價錢係跟你之前FINAL 個個3XXX, 連雲台+CAM就4980 ??