RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2471|回復: 7
打印 上一主題 下一主題
收起左側

TT02 轉 Sakura sport xi

dds 發表於 2015-3-20 23:04:23 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

請問:-

1.  包唔包ball bearing?
如果要另外買, 有無全車 bearing size可以提供.

2.  chassis hold唔hold到6cell nimh電.

3.  可以用TT02 1/10車殼, Tires, Rims?

4.  要用那隻size的六角匙呢?

暫時無乜銀,都係平玩。

Rcmart賣HK$624.00, 有邊間online shop 可以再平d?

多謝解答.

kotaro2872 發表於 2015-3-20 23:11:05 來自手機 | 只看該作者
4)6角批1.5mm,2mm,2.5mm同3mm
Kevin8933 發表於 2015-3-20 23:46:03 | 只看該作者
1:包啤呤
2:放到但有機會甩出來,用返硬盒鋰電好啲
3:雙星車殼大部份可以用,闊190mm
4:1.5,2mm基本夠用,3mm好似不用(唔肯定)
 樓主| dds 發表於 2015-3-20 23:55:23 | 只看該作者
Kevin8933 發表於 2015-3-20 23:46
1:包啤呤
2:放到但有機會甩出來,用返硬盒鋰電好啲
3:雙星車殼大部份可以用,闊190mm

thanks for your info.

嘩!!車價已包全車bearing,真係抵玩到爆.

會係rcmart到落order, 有d乜野parts必買呢

(即係損耗大,要買定)。邊隻套裝6角匙set用得過?

星星有set 150蚊,一柄多工具個套,okay嗎?

thanks!!

Kevin8933 發表於 2015-3-21 00:03:08 | 只看該作者
玩住先,到時撞爛再改,多數換金屬頭直軸及杯,金屬臂碼最易變形
cc4321 發表於 2015-3-21 08:17:31 | 只看該作者
依家好多車都包啤鈴,買星星果套六角不如去鴨寮街買,1/3價錢硬度都OK
apower_lipo 發表於 2015-3-21 11:55:09 | 只看該作者
TT02不用set車、Xi sport唔set車行唔得快
crazywai 發表於 2015-3-21 12:00:39 | 只看該作者
xi sport 極速買$580