RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 19969|回復: 37
收起左側

CAPO 8X8 + FUTABA 8J + TAMIYA MFC-01 -- 多謝觀看

ckuen2004 發表於 2015-2-25 10:24:25 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
CAPO 8X8 + FUTABA 8J + TAMIYA MFC-01 -- 多謝觀看
架 8X8 係早前係呢个2手區同位 C 兄 買 , 應該未玩過好新淨 但有小小花 , 小問題 相信係果位C兄存放時弄花的
整左好奈先至整好 , 多謝觀看
pinky 發表於 2015-2-25 10:58:45 | 顯示全部樓層
so good
Annie268 發表於 2015-2-25 11:10:28 來自手機 | 顯示全部樓層
Very good..
Hershey 發表於 2015-2-25 12:01:43 | 顯示全部樓層
so good
tommy1218 發表於 2015-2-25 12:28:47 | 顯示全部樓層
1/12?
davy1683 發表於 2015-2-25 12:55:05 | 顯示全部樓層
hughhilux 發表於 2015-2-25 13:44:58 | 顯示全部樓層
我部搞左成年, 還未完成, 改避震改頭轉向....
 樓主| ckuen2004 發表於 2015-2-25 17:50:28 | 顯示全部樓層
hughhilux 發表於 2015-2-25 13:44
我部搞左成年, 還未完成, 改避震改頭轉向....

c 兄果架 8x8 係一代定2代 ? 我果架原本係一代 , 尾貨斗及軟蓬係後加 , 除左個engine 把風扇可轉 , 車頭上落人個腳踏係軟胶之外
我吾知一代 2代 有D勿野分別

條大擔出廠時巳經裝好 , 但個人覺得 叉速所 同 轉波 好似有D design defect , 行程太短 ,
叉速所 推拉時由於servo同後面尾 叉速所離開太遠 行吾晒 同有D撬起 , sorry 我吾識點樣形容
但整體是ok 的 , 加上我買個價超平 , 非常滿足

樓主| ckuen2004 發表於 2015-2-25 17:52:14 | 顯示全部樓層

好似係 1/12  吾太肯定

jman 發表於 2015-2-26 12:04:46 | 顯示全部樓層
係1/10
tiger1 發表於 2015-2-26 12:36:11 | 顯示全部樓層
huge!!!!!!!!!!!!
gary7339 發表於 2015-2-26 13:11:20 | 顯示全部樓層
woooow...super nice !!
solaris8x86 發表於 2015-2-26 22:33:56 | 顯示全部樓層
好很正!!!!!!我一直想要一架!!! 邊度買?!!
hughhilux 發表於 2015-2-27 10:09:39 | 顯示全部樓層
hughhilux 發表於 2015-2-27 10:45:35 | 顯示全部樓層
c兄, 我車叉速亦改動, 分前後2個獨立, 也可mix, 都花心機......
工程還要3個月後完工
hughhilux 發表於 2015-2-27 10:48:07 | 顯示全部樓層
車身仍要轉為軍綠色
 樓主| ckuen2004 發表於 2015-2-27 14:45:11 | 顯示全部樓層
hughhilux 發表於 2015-2-27 10:48
車身仍要轉為軍綠色

嘩嘩嘩嘩 !!!!!   C 兄 真係好有心機 !!  好很大工程 , 又改避震 , 又噴啞色 , 又用分電版 , 叉速又分2個 SERVO !!!!!!!
C 兄 motor & ESC 係勿牌子 ?  servos  又用勿?
个接收睇落有D似 FLYSKY FS-IA10 10CH RX ??

樓主| ckuen2004 發表於 2015-2-27 14:50:03 | 顯示全部樓層
hughhilux 發表於 2015-2-27 10:48
車身仍要轉為軍綠色

呢隻啞面軍绿色睇落又真係好睇过原廠隻色 , 吾錯吾錯.可惜我無地方又無架生, 噴油咁大工程我就真係無辦法

樓主| ckuen2004 發表於 2015-2-27 14:56:05 | 顯示全部樓層
hughhilux 發表於 2015-2-27 10:45
c兄, 我車叉速亦改動, 分前後2個獨立, 也可mix, 都花心機......
工程還要3個月後完工 ...

仲有仲有 , 八掛問下 , C 兄 果D 電子野吾係放係條大陣中間呀 ?  
点解吾放入個駕駛倉入面 ?  吾怕 沙石水?
mans 發表於 2015-2-27 15:29:54 | 顯示全部樓層
我都買左架差唔多既6✖️6軍車係1/12琴日岩岩收到貨~可以同兩位師兄交流下嘛?