RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 13194|回復: 21
收起左側

室內Carpet場

hcchan 發表於 2014-9-14 07:55:53 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
如果香港有一個室內Carpet場,會不會帶動起 1/12, 1/10 pancar熱呢?

不怕天氣影響,更可以24小時玩車,正............https://www.youtube.com/watch?v=69r60wTix4Y
sfdo 發表於 2014-9-14 08:57:48 | 顯示全部樓層
我都想。
JV B場細左DD,同埋落大雨會 'pit' 雨。
睇片,ACO 好似有室內,但唔知有冇記錯....
Mahosing 發表於 2014-9-14 10:56:47 | 顯示全部樓層
唔知租一個類似細少少咁既地方要幾錢?
billgate803 發表於 2014-9-14 11:57:15 | 顯示全部樓層
師兄您想開? 可以考慮貨倉改建,租金較平
sfdo 發表於 2014-9-14 13:33:03 | 顯示全部樓層
Mahosing 發表於 2014-9-14 10:56
唔知租一個類似細少少咁既地方要幾錢?

以我所知,粉嶺中心 / PYC 附近,露天地要 $280尺租。平D,下山雞乙/大埔田 好似都有,但唔肯定咩價。近近地 安樂村 有唔少工厦都召租.....

ray2011 發表於 2014-9-14 13:40:32 | 顯示全部樓層
全天候車場
http://youtu.be/UyCh49s4Ueg
hon718 發表於 2014-9-14 15:39:32 | 顯示全部樓層
依家內地都有室內平跑場!啲設施正到
廣州仲有Carpetbuggy場!
香港
pancar跑Carpet好
 樓主| hcchan 發表於 2014-9-15 09:20:48 | 顯示全部樓層
hon718 發表於 2014-9-14 15:39
香港

CHING,方便分享室內平跑carpet場個地址嘛?
 樓主| hcchan 發表於 2014-9-15 09:22:31 | 顯示全部樓層
hon718 發表於 2014-9-14 15:39
香港

是否在深圳?
ray2011 發表於 2014-9-15 09:31:02 | 顯示全部樓層
香港都有幾個室內場,我都玩左2天。
 樓主| hcchan 發表於 2014-9-15 15:40:16 | 顯示全部樓層
ray2011 發表於 2014-9-15 09:31
香港都有幾個室內場,我都玩左2天。

1/12 ? or  mini-z ? 如果系 1/12 可否比個地址呢?
ray2011 發表於 2014-9-15 17:34:27 | 顯示全部樓層
hcchan 發表於 2014-9-15 15:40
1/12 ? or  mini-z ? 如果系 1/12 可否比個地址呢?

我之前玩大車等好天,等到我發呆,所以轉玩miniz,miniz場3号波都玩到,極差天氣都冇問題。
2354 發表於 2014-9-16 15:13:24 | 顯示全部樓層
内地有RCI V2室内地毯场,地址:上海市闵行区光华路68号,与SMP人工草电buggy场在一起,很多车友跑完buggy再跑pancar
2354 發表於 2014-9-16 15:16:04 | 顯示全部樓層
2354 發表於 2014-9-16 15:16:49 | 顯示全部樓層
ray2011 發表於 2014-9-16 17:01:14 | 顯示全部樓層
夏天,雨天最佳場地
CYHOHK 發表於 2015-1-24 21:47:02 | 顯示全部樓層
广州宜车城室內车场
jj2006 發表於 2015-1-25 14:04:08 來自手機 | 顯示全部樓層
sfdo 發表於 2014-9-14 08:57
我都想。
JV B場細左DD,同埋落大雨會 'pit' 雨。
睇片,ACO 好似有室內,但唔知有冇記錯.... ...

aco 應該一直都無,trc 曾經有過,是瀝青地
yuenwai 發表於 2015-1-26 23:15:19 | 顯示全部樓層
香港吾使林工厦百幾二百幾呎都要四五仟元租,点做呀
sfdo 發表於 2015-1-28 19:47:13 | 顯示全部樓層
今日見街召,流水響 10000尺 租 $48000 ,如果有得同其他做迷你倉o既公司分租,或者有得諗。