RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1986|回復: 5
打印 上一主題 下一主題
收起左側

屯門還有地方放 450 四軸嗎?

dtom 發表於 2014-6-30 15:04:42 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
新人報到, 各位師兄好~

砌緊部 450 四軸

爬過文, 有人係三聖邨既清山灣放 (其餘既都係去南生圍...)
但都幾個月以上, 依家仲可唔可以放呢? (有無確實位置呢清山灣既範圍都唔細 )
我估仲有一段時間要 tune 機/練習
請問係屋企樓下無乜人行既地方放唔放得呢
一年半載前見過有人玩迷你四軸, 但只係放左2個禮拜就無左影, 唔知係抄左定比人趕呢...
練習期我估計只係會飛 2 層樓高, 一個籃球場既範圍, 警察見到係咪實趕呢 (唔會拉掛...)

WOVT 發表於 2014-6-30 15:29:09 | 只看該作者
Tune 機最好找無人的地方, 因架機失控撞到人或公物就有排煩。
 樓主| dtom 發表於 2014-6-30 18:10:15 | 只看該作者
初步 tune 機會係書房/廳, 可以平穩離地 1 米先會拎出街試
ysl99 發表於 2014-7-3 16:47:40 | 只看該作者
室內好難飛
 樓主| dtom 發表於 2014-7-4 08:13:51 | 只看該作者
我係指 tune 機啫
起碼要升降(離地一尺), 前後左右自轉呢D基本動作都得掛
ricowong 發表於 2014-7-4 23:10:33 | 只看該作者
我而家都係玩緊450風火輪,建議搵足球場來試機,足夠大地方的啦,籃球場太細啦,好易炒燈柱,反而我在青衣嘉里倉後邊見有好多人玩機,會飛的機都有人響果度玩,試過同時見佢地有4隻飛機+兩隻四軸