RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: 比利羊
打印 上一主題 下一主題
收起左側

有關將軍澳船池!

f6f 發表於 2014-6-12 09:53:33 | 只看該作者
extra 發表於 2014-6-11 22:05
依家水位重低,009都唔得,我隻1:400軍艦都擱淺,要full雞倒車先走得到。

就禁唔改裝個池緊係唔得啦, 最簡單方法就在池邊起牆再做好牆身防水再拿走池底的石頭就o.k. 情況好像現在的船池設計.......
taiming2 發表於 2014-6-12 10:33:13 | 只看該作者
f6f 發表於 2014-6-12 09:53
就禁唔改裝個池緊係唔得啦, 最簡單方法就在池邊起牆再做好牆身防水再拿走池底的石頭就o.k. 情況好像現在 ...

師兄的見意,一定會得到很多船友的支持
kotaro2872 發表於 2014-6-12 16:32:08 來自手機 | 只看該作者

如果咁都話叫噪音咁屯門果d ar姐系度自唱又叫做咩音
y_char 發表於 2014-6-20 11:50:08 | 只看該作者
有回覆了!

多謝你在6月9日發給西貢區議會的電郵,表達對香港單車館公園模型船池的意見。西貢區議會秘書處已把你的個案轉介給康樂及文化事務署(本署)跟進,本署

現正處理有關事宜,並會盡快給你回覆。

如你有其他意見,歡迎致電2878 8635與我聯絡或2878 3638與香港單車館助理經理(戶外設施)黃小姐聯絡。

康樂及文化事務署署長
(香港單車館副經理(戶外設施)衛妙玲代行)   
extra 發表於 2014-6-20 22:39:38 | 只看該作者
y_char 發表於 2014-6-20 11:50
有回覆了!

多謝你在6月9日發給西貢區議會的電郵,表達對香港單車館公園模型船池的意見。西貢區議會秘書處 ...

Support
f6f 發表於 2014-6-23 09:23:16 | 只看該作者
y_char 發表於 2014-6-20 11:50
有回覆了!

多謝你在6月9日發給西貢區議會的電郵,表達對香港單車館公園模型船池的意見。西貢區議會秘書處 ...

謝謝C兄的付出, 希望可以成事.........
ktnip147 發表於 2015-3-26 06:38:00 來自手機 | 只看該作者
人工湖不放船是一池死水,魚都無條!船池細,脱離現實!連廿幾年前既柴灣公園都不如!!!
rgemhkie 發表於 2015-3-26 08:26:35 | 只看該作者
support , request governemnt build more boat pool in city area, eg. kowloon city park, shamshuipo park.
it is a healthy hobby !
DLAM 發表於 2015-3-26 09:44:19 | 只看該作者
我住將軍澳,支持師兄!!  

上星期日下午見有師兄係人工湖放船,有好多大人小朋友圍觀,不知幾開心