RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1873|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

點算好 ?!

courel500 發表於 2007-1-14 00:41:14 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
今日買左 HPI 呔 , 諗唔到裝落邊條鈴度 ?

HPI 鈴 + 乳膠膽 = ok fit 位 ( 但唔靚 )
spice 鈴 + 乳膠膽 = 骨位爭少少 ( 搞到條呔好扁 , 但好想用 )
swift 鈴 + 乳膠膽 = ok fit 位 ( 最正 )
土砲鈴 + 乳膠膽 = 裝唔入 ( 手都痛埋 )

如果用海綿膽又好似好浪費條呔 !
 樓主| courel500 發表於 2007-1-14 01:14:05 | 只看該作者
原帖由 skywork 於 2007-1-14 00:48 發表
WHY DON'T cut "膽"哩?

你意思係 touring 呔膽 ?
 樓主| courel500 發表於 2007-1-14 01:15:00 | 只看該作者
原帖由 LMF006 於 2007-1-14 00:54 發表
不如.................................................................................比哂我,我幫你想啦!你咁會好辛苦架.....

夠鐘上床想下啦 ! :lol
minimini 發表於 2007-1-14 01:19:28 | 只看該作者
the "Spice" wheels are availble in KWS ??.......
gary 發表於 2007-1-14 01:21:25 | 只看該作者
原帖由 minimini 於 2007-1-14 01:19 發表
the "Spice" wheels are availble in KWS ??.......

已經有售~~
觀星是答案 發表於 2007-1-14 01:27:10 | 只看該作者
用 swift 鈴 + 乳膠膽啦
應該撞爛 o既機會都好低 o既 ! 我用 mini cooper 鈴都無撞爛 !
minimini 發表於 2007-1-14 01:27:43 | 只看該作者
原帖由 courel500 於 2007-1-14 00:41 發表
今日買左 HPI 呔 , 諗唔到裝落邊條鈴度 ?

HPI 鈴 + 乳膠膽 = ok fit 位 ( 但唔靚 )
spice 鈴 + 乳膠膽 = 骨位爭少少 ( 搞到條呔好扁 , 但好想用 )
swift 鈴 + 乳膠膽 = ok fit 位 ( 最正 )
土砲鈴 + 乳膠 ...

that means the "Spice" wheels are a bit bigger than other M wheels ??........
 樓主| courel500 發表於 2007-1-14 01:33:50 | 只看該作者
用卡尺度過同一樣 , 只係中間兩條骨問題 !
778 發表於 2007-1-14 12:41:00 | 只看該作者
警察 發表於 2007-1-14 18:46:32 | 只看該作者
swift rims la.....
 樓主| courel500 發表於 2007-1-14 23:13:27 | 只看該作者
原帖由 警察 於 2007-1-14 18:46 發表
swift rims la.....

為有係咁啦 !