RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 文仔
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[選擇建議] toro ts120a

Johnson_1984 發表於 2014-4-12 16:24:23 | 只看該作者
今日打去大陸skyrc間廠!!距地話隻電變已經修理好寄緊番黎!!大約下星期一二就到…期待電變回來中!!!
billy54321 發表於 2014-4-15 15:39:12 | 只看該作者
wonderful fast service!! very good
Johnson_1984 發表於 2014-4-16 12:25:42 | 只看該作者

終於收到維修好嘅120a ts電變,寄番黎香港嘅郵費都係SKYRC出嘅。。。真係太好。。一個月都唔吏終於修理好!!寄咗番黎仲未有時間整。底板無換到。因為睇得出有番我之前整落去的痕。應該真係塭人維修而唔係換過隻新就算。發現啲焊接位同的腳從新幫我焊過晒(太好啦)。不過原用番我之前原有嘅焊接腳。。。等待裝上車測試中。。。
blackshark3 發表於 2014-4-17 05:13:41 | 只看該作者
各位師兄,有冇發現呢個電變個尾段好似冇乜料到咁?我換佢落一㗎我用開team powers電變嘅車,照一貫set電變嘅boost 同turbo嘅set法set佢,㗎車慢到以爲sensor線衰咗,搞咗好耐試下將個摩打timing紐盡個尾蓋速度先發現速度等如最初team powers電變!等我以為個電變天生壞嘅,焊埋另外一個落去都一樣,跟住睇番佢説明書,先醒覺間廠建議呢個電變用8.5T turbo要set55度,加埋boost 全部超過70度!之後紐返個尾蓋回中,跟住一貫set電變嘅boost 同turbo嘅set法每樣加廿度,卒之去返正常嘅速度同熱量!仲有,嗰個g force軟件同原裝軟件冇分別一樣係1.05,只係個電腦介面唔同樣。另個電變説明書話開機會有聲,但我兩個都冇聲,將個軟件update幾次一時有聲一時又冇,update完set過中位都冇分別,真係唔知點搞佢!
brianych 發表於 2014-4-17 16:12:18 來自手機 | 只看該作者
師兄我嗰同你ㄧ樣,已經放咗落部F1度玩.廢事煩.
gatsby 發表於 2014-4-18 23:11:30 來自手機 | 只看該作者
有無師兄試過個開關開唔到電變?
Johnson_1984 發表於 2014-4-19 15:07:51 | 只看該作者
blackshark3 發表於 2014-4-17 05:13
各位師兄,有冇發現呢個電變個尾段好似冇乜料到咁?我換佢落一㗎我用開team powers電變嘅車,照一貫set電變 ...

師兄可能你跟咗 team power 個 setting..有師兄教Toro 120a ts個 turbo 同 boost係唔可以用team power 同 好盈個 setting 去set.. 我係 JV 都係用 toro 120a ts.用 boost 50 turbo 40... boost start 3000, boost end 19000...punch 23/23..齒比6.3....10.5t - v10 已經好快。。中午60度。唔會過熱。。
jj2006 發表於 2014-5-11 13:14:12 來自手機 | 只看該作者
有無師兄用過progbox check motor ? 我只睇到轉數,kv 值睇唔到,右下角電壓顯示0v
sammy 發表於 2014-5-11 14:42:58 來自手機 | 只看該作者
用Toro麼打?
jj2006 發表於 2014-5-11 19:23:46 來自手機 | 只看該作者
sammy 發表於 2014-5-11 14:42
用Toro麼打?

不是,用se ,不過應該得個喎
cth906 發表於 2014-5-12 01:06:32 | 只看該作者
gatsby 發表於 2014-4-18 23:11
有無師兄試過個開關開唔到電變?

me!over heated

jj2006 發表於 2014-5-12 07:33:02 來自手機 | 只看該作者
內置開關都潛在呢個問題
leeghk 發表於 2014-5-22 08:26:42 | 只看該作者
我買左隻TS150,請問CHing可唔可以轉到GForce 120 的一firmware?
謝謝
jj2006 發表於 2014-5-28 23:10:03 來自手機 | 只看該作者
50270898 發表於 2014-3-9 17:49
隻拖羅好野黎架又平

http://www.gforce-hobby.jp/download/software/index.html

師兄,想請教點樣轉frim ware?download 左之後點做,thx
brianych 發表於 2014-6-1 17:19:43 來自手機 | 只看該作者
你要係部 PC裝個 software 先 update到
jj2006 發表於 2014-6-1 19:55:45 來自手機 | 只看該作者
brianych 發表於 2014-6-1 17:19
你要係部 PC裝個 software 先 update到

thx ,個software 係邊down?
brianych 發表於 2014-6-3 15:41:38 | 只看該作者
jj2006 發表於 2014-6-3 16:28:02 來自手機 | 只看該作者
brianych 發表於 2014-6-3 15:41
G-Force Link (Ver.1.08) New!!

http://www.gforce-hobby.jp/download/software/index.html

ching download 左,我部係xp ,好似裝唔到!thx
brianych 發表於 2014-6-3 16:41:52 | 只看該作者
You need to connect everything ( USB -> Program box -> ESC ) before start the program.
jj2006 發表於 2014-6-3 17:03:35 | 只看該作者

ching thankyou!