RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: blackshark3
打印 上一主題 下一主題
收起左側

紅星賣T4 份孖二樓有冇師兄用過?

亞標 發表於 2014-2-10 14:19:50 來自手機 | 只看該作者
不過係唔係咁利害,要等我遇上用左呢件野的師兄先知,到時再同大家分享吧!
trf415msx 發表於 2014-2-10 14:50:44 | 只看該作者
買塊1.6mm...上小幾粒鏍絲……加個68蚊arena皮帶頂……埋單168 ...仲可買多四塊tdx 士啤用……要扭有幾難……佢賣200蚊我就覺得合理……不過裝落T4度……我唔敢打开個殼比人見到……
一架話哂歐洲車……整件淘宝野……仲要火星價……
trf415msx 發表於 2014-2-10 14:54:23 | 只看該作者
打开個殼、不倫不類……叫佢mt4 ,定tm4 ,定t4mi,定mray t4.
tsfai 發表於 2014-2-10 15:07:23 | 只看該作者
重心應該高了.
georgej 發表於 2014-2-10 15:09:02 | 只看該作者
呢個2樓板設計,早係10幾年前 kawada 架sv10出現.咁mi5都係抄kawada.應該係咪叫kt4,kmi5
jj2006 發表於 2014-2-10 15:21:51 來自手機 | 只看該作者
georgej 發表於 2014-2-10 15:09
呢個2樓板設計,早係10幾年前 kawada 架sv10出現.咁mi5都係抄kawada.應該係咪叫kt4,kmi5 ...

師兄好記性,京商KX ONE 都有類似設計
 樓主| blackshark3 發表於 2014-2-10 16:10:07 | 只看該作者
trf415msx 發表於 2014-2-10 14:50
買塊1.6mm...上小幾粒鏍絲……加個68蚊arena皮帶頂……埋單168 ...仲可買多四塊tdx 士啤用……要扭有幾難… ...

同意師兄説法。唔係使唔使得起,係個人睇值唔值嘅問題。有師兄喺第二個網話識林sir有折減一舊,我同林sir唔熟冇折,就算有折都覺唔值。我同朋友有日特登去咗紅星睇到嗰套嘢,諗住我同佢啱價就一買四套仲順便買埋其它嘢,點知睇到咁嘅價錢,即刻攞車去返食足買咗幾塊TDX備用。

呢套嘢有師兄覺得值又好用,我戥佢地高興,但我就pass嘞。至於係咪抄,而家大部份啲車除咗Awesomatix之外唔係抄x就係抄y㗎啦,亦因為我有過㗎Mi5先對呢套嘢有興趣,個人認爲佢係咪抄並唔係大問題
oolongtea 發表於 2014-2-11 18:13:34 | 只看該作者

等我又撘下咀!我唔識set架車好扭D先走去買架mi5,架mi5灣靚係咪浄係靠塊2樓呢?T4啱啱先贏左德國大賽,你估佢架T4贏車駛唔駛改到好似mi5咁呢?
trf415msx 發表於 2014-2-12 09:09:39 來自手機 | 只看該作者
所以我arm arm買架mi5 睇下佢有幾好扭……幾時反hk呀、日本超……
oolongtea 發表於 2014-2-12 12:44:46 | 只看該作者
trf415msx 發表於 2014-2-12 09:09
所以我arm arm買架mi5 睇下佢有幾好扭……幾時反hk呀、日本超……

果然出mi5冇嘥錢出多部T4,真好嘢,試過你就知又幾好玩!我三月先返來呀!