RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: henry12
打印 上一主題 下一主題
收起左側

有冇師兄買咗部Phantom fc40

bigcow 發表於 2014-1-29 17:55:40 | 只看該作者

^_^ ^_^
vending 發表於 2014-2-9 23:44:08 | 只看該作者
師兄:隻Phantom fc40,是否不用加任何配件就可在手機看住個MON飛?
byuen 發表於 2014-2-10 00:36:06 | 只看該作者
vending 發表於 2014-2-9 23:44
師兄:隻Phantom fc40,是否不用加任何配件就可在手機看住個MON飛?

對. 隻 Phantom fc40 係甭加任何配件, 就可以 wifi 駁手機, 睇住個 mon 嚟飛.
ken.8298 發表於 2014-2-10 02:54:47 | 只看該作者
小第咩都唔識淨係想飛下玩下航拍,唔洗煩咁多野下(因爬文學習中未G咁多同唔想玩玩下唔玩size$)係咪應該從FC40入手?希望各位兄師比D意見
小白龍 發表於 2014-2-10 10:34:46 | 只看該作者
甘FC40是一個好選擇, 我同事已買左, 鏡頭有720好清
ken.8298 發表於 2014-2-10 13:10:39 | 只看該作者
小白龍 發表於 2014-2-10 10:34
甘FC40是一個好選擇, 我同事已買左, 鏡頭有720好清

thx回覆,咁c hing 係邊度買好?[flash][/flash]
solaris8x86 發表於 2014-2-10 13:11:54 | 只看該作者
ken.8298 發表於 2014-2-10 13:10
thx回覆,咁c hing 係邊度買好?[flash][/flash]

大家都去7/F....
ken.8298 發表於 2014-2-10 13:17:01 | 只看該作者

感謝c hing我大約G 7/f係邊,買左有唔識既野再麻烦各c hing
hkmario 發表於 2014-2-10 13:17:44 | 只看該作者
ken.8298 發表於 2014-2-10 13:10

我係7樓買FC-40, 如果再簡我會簡F450 開始. 冇得自己砌硬係覺得差D...

ken.8298 發表於 2014-2-10 13:22:47 | 只看該作者
hkmario 發表於 2014-2-10 13:17
我係7樓買FC-40, 如果再簡我會簡F450 開始. 冇得自己砌硬係覺得差D...

砌車我就叻砌四軸自問無信心,如砌得唔好有咩意外傷到人就大擰樂都係玩成品先玩落有心得&有興趣再諗自砌因我真係新手
hkmario 發表於 2014-2-10 13:23:07 | 只看該作者
ken.8298 發表於 2014-2-10 13:17
感謝c hing我大約G 7/f係邊,買左有唔識既野再麻烦各c hing

請參看 DJI dealer list

http://www.dji.com/cn/dealer/flame-wheel-arf-kit-dealers-cn/
ken.8298 發表於 2014-2-10 13:26:18 | 只看該作者
hkmario 發表於 2014-2-10 13:23
請參看 DJI dealer list

http://www.dji.com/cn/dealer/flame-wheel-arf-kit-dealers-cn/

感謝ching
Jimmy200211 發表於 2014-2-10 13:53:08 | 只看該作者
唔該有無ching可話俾我知道7F係邊?小弟新手淨知荃灣同官塘有.我想睇下邊到平d.唔該各位。
solaris8x86 發表於 2014-2-10 13:55:13 | 只看該作者
Jimmy200211 發表於 2014-2-10 13:53
唔該有無ching可話俾我知道7F係邊?小弟新手淨知荃灣同官塘有.我想睇下邊到平d.唔該各位。 ...

Retail Store Address:
TEL : +852-95517346 (Rex)

8A, 7th Floor, Cheung Hing Bldg, Pitt St 46,
Mong Kok, Kowloon, Hong Kong.

8A,7楼,祥兴大厦碧街46,
旺角,九龙,香港。

订单状态或包裹追踪:
[email protected]

投诉,问题或问题:

其他信息,要求或意见

技术支持和帮助:

Jimmy200211 發表於 2014-2-10 14:01:16 | 只看該作者
solaris8x86 發表於 2014-2-10 13:55
Retail Store Address:
TEL : +852-95517346 (Rex)8A, 7th Floor, Cheung Hing Bldg, Pitt St ...

唔該晒。
vending 發表於 2014-2-10 15:24:21 來自手機 | 只看該作者
thanks byuen 師兄回答
byuen 發表於 2014-2-10 15:38:05 | 只看該作者
hkmario 發表於 2014-2-10 13:17

hkmario ching 所言甚是, 冇得自己砌感覺差好多. 回想當曰我都爭扎咗好耐, 買隻 Phantom 現成 rtf 好, 定係自己砌 F330/F450 好呢? 結果都係揀咗隻  F450 嚟自己砌, 嗰陣我都係咩都唔識, 淨係睇住 youtube 跟著嚟做, 但第一次試飛已經成功了, 跟著仲可以不斷加補品不斷擴充, 結果泥足深陷.

ken.8298 發表於 2014-2-10 17:47:54 | 只看該作者
byuen 發表於 2014-2-10 15:38
hkmario ching 所言甚是, 冇得自己砌感覺差好多. 回想當曰我都爭扎咗好耐, 買隻 Phantom 現成 rtf 好, 定 ...

睇你咁講法有D動搖添
george519 發表於 2014-2-10 17:55:49 | 只看該作者
FC40 7/f 無貨呀
hkmario 發表於 2014-2-10 18:05:41 | 只看該作者

咁咪仲好.. 直接買F450 550 .... s800 XD