RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: Tamadi
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新買 Lunch Box 一問

樓主| Tamadi 發表於 2007-1-4 16:08:37 | 只看該作者
原帖由 GigaRacer 於 2007-1-4 16:01 發表
ok la, no need to change oil damper la.  Just change bearing and black pig motor already lotssss of fun.  

咁咪彈下彈下, 好過引
GIGARACER 兄你都講得對, 用爛才買 OPTION
唔該
GigaRacer 發表於 2007-1-4 16:27:27 | 只看該作者

回復 #21 Tamadi 的帖子

yeah, let it 彈
smallfaifai 發表於 2007-1-4 18:21:13 | 只看該作者
原帖由 UPS 於 2007-1-4 15:23 發表
佢原裝都係金屬啦 .

原裝殼柱膠o黎o架咋……唔係點解咁多LB/MP破柱喎!.....
不過如果樓主係LB都可以用其他TOURING 的殼柱改裝o既。

如果真係有人整金屬又唔拘喎!
 樓主| Tamadi 發表於 2007-1-4 19:24:53 | 只看該作者
原帖由 smallfaifai 於 2007-1-4 18:21 發表

原裝殼柱膠o黎o架咋……唔係點解咁多LB/MP破柱喎!.....
不過如果樓主係LB都可以用其他TOURING 的殼柱改裝o既。

如果真係有人整金屬又唔拘喎!

果位人兄係問 TA05 D 野

原來可以咁樣改裝, 唔該

GigaRacer 發表於 2007-1-5 02:37:51 | 只看該作者
金屬殼柱?  Then, 唔破柱 but 破殼
20051074 發表於 2007-1-5 18:48:07 | 只看該作者
原帖由 Tamadi 於 2007-1-4 15:32 發表

唔該,

咁最後問下, 用原裝隻 MOTOR, 定用黑豬好 或 其他 T MOTOR ?

唔想個車殼撞花係咪噴多幾層透明油? (因為出面無得買)

唔係呀.個車殼有得賣呀
smallfaifai 發表於 2007-1-6 12:48:49 | 只看該作者
原帖由 20051074 於 2007-1-5 18:48 發表

唔係呀.個車殼有得賣呀

有就有,不過又係o個句---唔抵。
又要200幾,破一次柱60,tires+rims 200,咁不如買多部做parts冇咁嬲

kws某店$368,只係冇電變之嘛。
python 發表於 2007-1-6 12:58:13 | 只看該作者
#50520 long time ago bought from FoXk Lee @$40/pair.
GigaRacer 發表於 2007-1-7 16:23:13 | 只看該作者
I just added a Trinity Co27 to my lunchbox with the original Tamiya ESC.... FASTTTTT!!!!  Very happy!!!!  
 樓主| Tamadi 發表於 2007-1-8 15:46:07 | 只看該作者
原帖由 smallfaifai 於 2007-1-6 12:48 發表

又要200幾,破一次柱60,tires+rims 200,咁不如買多部做parts冇咁嬲

wa, 淨殼都二百幾, 咁買部新無咁嬲
唔該
 樓主| Tamadi 發表於 2007-1-8 15:50:15 | 只看該作者
原帖由 GigaRacer 於 2007-1-7 16:23 發表
I just added a Trinity Co27 to my lunchbox with the original Tamiya ESC.... FASTTTTT!!!!  Very happy!!!!  

咁請問呢個 Trinity Co27 MOTOR 係咪快過黑豬?
唔該
 樓主| Tamadi 發表於 2007-1-8 16:08:35 | 只看該作者
想問下呢位人兄賣的 油壓 是否識合lunch box 用
唔該

http://bbs.rc-evo.com/viewthread.php?tid=29304&extra=page%3D5
GigaRacer 發表於 2007-1-9 02:35:59 | 只看該作者

回復 #31 Tamadi 的帖子

Can't answer... because I don't have black pig.  I think they are about the same, but the trinity can change/clean brush and comm.  Black pig can't be opened (I think)
courel500 發表於 2007-1-19 09:42:11 | 只看該作者
原帖由 觀星是答案 於 2007-1-4 15:33 發表

Option 係藍色的

梗係唔係啦 , 唔好講佢物料同顏色 , 淨係個製造過程都唔一樣啦 !
原裝個件 , 通常都係啤出來 !
Option 個件 , 係 CNC 出來 !
你話邊樣成本高 D ?
agentjerry 發表於 2007-4-21 00:28:38 | 只看該作者
原帖由 smallfaifai 於 2007-1-6 12:48 發表

which shop had no ESC $368?
and u have  a orange color willy 2. could u post more photo for us to see?
Evo露筍 發表於 2007-4-21 00:36:28 | 只看該作者

回復 #35 agentjerry 的帖子

我都想知~個價錢太吸引喇~買部愛黎做display都抵~
大頭妹 發表於 2007-4-21 11:29:53 | 只看該作者
我見過無電變的賣 438
kwok7660 發表於 2007-4-21 11:38:06 | 只看該作者
原帖由 Evo露筍 於 2007-4-21 00:36 發表
我都想知~個價錢太吸引喇~買部愛黎做display都抵~

我上年12月買係 極速 Without ESC $368 全 KWS 最平, 不過就最後一部

宜家就唔知有無番貨, 你可去睇下
agentjerry 發表於 2007-4-21 11:39:43 | 只看該作者
原帖由 kwok7660 於 2007-4-21 11:38 發表

我上年12月買係 極速 Without ESC $368 全 KWS 最平, 不過就最後一部

宜家就唔知有無番貨, 你可去睇下

where is 極速?
tks
kwok7660 發表於 2007-4-21 11:41:41 | 只看該作者
原帖由 agentjerry 於 2007-4-21 11:39 發表

where is 極速?
tks

KWS 創星對面, 智樂 隔離