RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: kefen
打印 上一主題 下一主題
收起左側

白飛(V2 Phantom)

樓主| kefen 發表於 2014-1-3 09:45:32 | 只看該作者
First flying so good.
byuen 發表於 2014-1-3 10:33:33 | 只看該作者
大疆 d 機, 嗰價錢好硬淨, 度度都一樣賣咁貴, 所以幫襯番本地代理, 一定抵過你去淘寶隔山買老牛蝕運費. 得閒上去代理度吹水又得, 買嘢講價又得, 有問題揾技術支援都方便 d 啦. 大疆響香港都好多代理, 我經驗係咁多間 d 老細經理都好識做幾好人, 所以是旦揾間自己就腳嘅, walk-in 問問先都得.
 樓主| kefen 發表於 2014-1-3 10:59:15 來自手機 | 只看該作者
有好幾間?我知道香港代理得現代和7樓,他們每樣DJI產品mark up 500-1000
ericlam 發表於 2014-1-3 12:18:20 | 只看該作者
各位C Hing, 其實phantom vision 2已有鏡,對新手是否好些?我現正考慮買咩版,因另加FPV好似好煩,請指教!
 樓主| kefen 發表於 2014-1-3 13:37:29 | 只看該作者
ericlam 發表於 2014-1-3 12:18
各位C Hing, 其實phantom vision 2已有鏡,對新手是否好些?我現正考慮買咩版,因另加FPV好似好煩,請指教 ...

Phantom 2 with camera suitable for beginner, I suggest to you buy it.
byuen 發表於 2014-1-3 15:40:33 | 只看該作者
除咗 flying hobby 同現代, 你得閒去 ebay 同 yahoo 拍賣睇下, TVB 東張西望訪問過嘅又有, 賣閉路電視嘅又有, jasonsbargain 都有, 個個爭著賣.

RC711
http://www.rc711.com/shop/dji-phantom-phantom2-c-341_378_390.html

Trippro
http://trippro.com.hk/products/DJI-Phantom.html

連華科爾都有,
http://www.walkera.com.hk/quadco ... pter-rtf-24ghz.html
y2kkaho 發表於 2014-1-3 17:48:29 | 只看該作者
但DJI官網寫香港經销商得一個?
byuen 發表於 2014-1-3 20:38:24 | 只看該作者
y2kkaho 發表於 2014-1-3 17:48
但DJI官網寫香港經销商得一個?

係喎, DJI 英文版網站, 全部經銷商都唔見晒添, 咁奇怪嘅.

睇 price.com 都有幾檔賣, 檔檔都話自已賣行貨
http://www.price.com.hk/product.php?p=163941
Holok 發表於 2014-1-6 18:21:18 來自手機 | 只看該作者
網上話代理千萬要小心,上 7/f 買安心D.
byuen 發表於 2014-1-6 22:33:54 | 只看該作者
飛機嘅嘢, 九成係掟爛 motor 同槳, 或者飛走落海, 講真行貨一年保養一 d 用都冇, 都係間鋪就腳緊要 d.
ericlam 發表於 2014-1-8 10:45:25 | 只看該作者
kefen 發表於 2014-1-3 13:37
Phantom 2 with camera suitable for beginner, I suggest to you buy it.

Thx! C Hing
solaris8x86 發表於 2014-1-8 11:06:32 | 只看該作者
byuen 發表於 2014-1-6 22:33
飛機嘅嘢, 九成係掟爛 motor 同槳, 或者飛走落海, 講真行貨一年保養一 d 用都冇, 都係間鋪就腳緊要 d. ...

haha..... 不要隨便講出事實之全部,不然新加入啲師弟們會失去"求飛意志"....
 樓主| kefen 發表於 2014-1-31 21:18:32 | 只看該作者
請問大家有沒有試過開機後冇燈閃是什麼原因?
jackyjacky 發表於 2014-2-2 14:20:19 | 只看該作者
kefen 發表於 2013-12-10 09:05
DJI made in China, Source is from China. you can going to 天貓 for buying.

大彊天貓唔賣香港, 如果要淘寶, 要去其他淘寶店 (除 Dji 天貓外)