RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1569|回復: 8
打印 上一主題 下一主題
收起左側

遙控問題請指教(新手)

pat_mung 發表於 2006-12-29 16:23:39 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
各位師兄: 我以前玩開1/10電車, 家中有3套遙控(連servo,電變). 分別係ex2,ex7,& futaba.唔知可否再用.because i want to buy a NEW   volvo FH12.(how much)  另外新手裝備資料提及”新燈”一項,why”新燈”仲貴過架車???請指教
wave 發表於 2006-12-29 16:41:34 | 只看該作者
原帖由 pat_mung 於 2006-12-29 16:23 發表
各位師兄: 我以前玩開1/10電車, 家中有3套遙控(連servo,電變). 分別係ex2,ex7,& futaba.唔知可否再用.because i want to buy a NEW   volvo FH12.(how much)  另外新手裝備資料提及”新燈”一項,why”新燈 ...

貨車要4ch控.

Mobility(雲) 發表於 2006-12-29 18:30:12 | 只看該作者
原帖由 wave 於 2006-12-29 04:41 PM 發表

貨車要4ch控.

but two channals are ok to make it moves
中遠 發表於 2006-12-29 23:57:04 | 只看該作者
肥美度,呢句小弟認同。。。
中遠 發表於 2006-12-30 02:00:25 | 只看該作者
原帖由 GUITAR_VIP 於 2006-12-30 00:29 發表

肥美既中遠兄>3<!!!啜啜啜~~~卜卜~~~

小弟並不是很肥美。。。
alexppo2002 發表於 2006-12-30 03:28:30 | 只看該作者
這裡幾時變左同志工房?!
利達。搵日過黎屯門玩下好嗎?。好似好少人入過黃金海岸玩喔。搵日去果到玩下ㄚ!果到D風景都幾靚嫁!!!還掂都未去過!xd

黃金酒店。好似有好多靚女嫁!!!!
donhk1982 發表於 2006-12-30 10:39:32 | 只看該作者
人地問野...
你地班友仔係度傾計!!
 樓主| pat_mung 發表於 2006-12-30 13:03:56 | 只看該作者
遙控方面明白晒!但"新燈"呢?新手裝備講到"新燈"係連電變, 如果我初玩可否唔買電變先,用番原裝變速,upgrade才買"新燈",或一定要買電變?
"新燈"係唔係一套『照明系統』?
藍毛毛 發表於 2006-12-30 16:01:05 | 只看該作者
原帖由 pat_mung 於 2006-12-29 16:23 發表
各位師兄: 我以前玩開1/10電車, 家中有3套遙控(連servo,電變). 分別係ex2,ex7,& futaba.唔知可否再用.because i want to buy a NEW   volvo FH12.(how much)  另外新手裝備資料提及”新燈”一項,why”新燈 ...

新燈連電變的,舊燈不連聲和電變。