RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: rc.explorer
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[新產品資訊] Team Powers Radon Pro (140A) ESC

rick888 發表於 2014-7-14 23:47:25 | 只看該作者
呢隻  RADON   PRO   140 A   真係好有獲氣   !!   厰方今次真係要認真處理返仄修理嘅 善後工作, 咪立亂收費  !!   ( 我都係受害者 )      如果唔係, 肯定比人狂揷,   萬箭穿心  ,  落梗地獄   !!!     :@:@
hoyinyin624 發表於 2014-7-15 06:31:40 來自手機 | 只看該作者
rick888 發表於 2014-7-14 23:47
呢隻  RADON   PRO   140 A   真係好有獲氣   !!   厰方今次真係要認真處理返仄修理嘅 善後工作, 咪立亂收 ...

我有兩隻新買未玩過都壞!整左成個月
 樓主| rc.explorer 發表於 2014-7-15 18:06:35 | 只看該作者
rick888 發表於 2014-7-14 23:47
呢隻  RADON   PRO   140 A   真係好有獲氣   !!   厰方今次真係要認真處理返仄修理嘅 善後工作, 咪立亂收 ...

本公司從來沒有收取任何維修費用, 如果你還是有電調要維修的, 請留言給本公司, 本公司會提供維修地址給你把電調寄回來維修.
rick888 發表於 2014-7-15 22:45:31 來自手機 | 只看該作者
希望你地可以爽手D!  咁怨氣刀少D,对大家刀好!!!!
hellowong 發表於 2014-7-16 00:00:47 來自手機 | 只看該作者
Hi rc-explorer,我想要5.5T at pyc?(我係140a) thx
 樓主| rc.explorer 發表於 2014-7-16 09:36:03 | 只看該作者
rick888 發表於 2014-7-15 22:45
希望你地可以爽手D!  咁怨氣刀少D,对大家刀好!!!!

會的.
 樓主| rc.explorer 發表於 2014-7-16 09:36:53 | 只看該作者
hellowong 發表於 2014-7-16 00:00
Hi rc-explorer,我想要5.5T at pyc?(我係140a) thx

你用的ESC 是radon pro 還是 xps pro? 兩個都是140a.
啊甘 發表於 2014-7-16 10:26:48 來自手機 | 只看該作者
比個地址我寄去修理。我有個140a. 自己接錯。燒左
 樓主| rc.explorer 發表於 2014-7-16 11:28:42 | 只看該作者
啊甘 發表於 2014-7-16 10:26
比個地址我寄去修理。我有個140a. 自己接錯。燒左

你把你的個人姓名, 聯絡地址, 電話資料發到[email protected]. 會有專人把維修地址發給你.
hellowong 發表於 2014-7-16 18:42:25 | 只看該作者
rc.explorer 發表於 2014-7-16 09:36
你用的ESC 是radon pro 還是 xps pro? 兩個都是140a.

我用radon pro的
hoyinyin624 發表於 2014-7-16 21:00:19 來自手機 | 只看該作者
rc.explorer 發表於 2014-7-16 11:28
你把你的個人姓名, 聯絡地址, 電話資料發到[email protected]. 會有專人把維修地址發給你. ...

我已寄左email給你,3隻radon都燒了
 樓主| rc.explorer 發表於 2014-7-16 22:28:24 | 只看該作者

從以下這個比較線性的設定先開始, 如發現不夠快, 那直接增加 T1和T6的數值.

Radon Pro+ Plutonium V2 5.5T Reference Setting (V1.3 firmware):
TH1: Punch Rate A: 5
TH2: Punch Rate B: 5
TH3: TH SW Point: 70%
TH4: TH Slope: Linear
T1: Timing Boost: 2
T2: BT Start RPM: 20000
T3: BT End RPM: 40000
T4: Boost Slope – Boost: Linear
T5: Power Saving- Boost: No
T6: Turbo Boost: 5
T7: TB Activation: TH
T8: Turbo Delay: 0.1s
T9: TB Start RPM: ---
T10: TB on Slope: 15deg/0.1s
T11: TB off Slope: Instant
T12: Turbo K LVL: 0
T13: Turbo T LVL: 0
Plutonium V2 5.5T Motor  timing at -2 position, FDR = start from 7.8 (medium track)

hoyinyin624 發表於 2014-7-17 19:17:56 來自手機 | 只看該作者
有無13.5 f1 setting
Toby144 發表於 2014-7-17 20:07:59 | 只看該作者
你好,我昨日新買了teampower radon140a電調,更新了1.4發覺只教了timing boost(1deg)之後(冇開turbo)試行,就發覺速度好似開timing30-40deg咁快!同埋中速麼打行得好唔順跳下跳下咁麼打好很熱,我都試轉返做1.3但系個中速好唔順麼打快熱,我已試過換摩打同從新按軟件了⋯⋯係唔係軟件定係有感底板有問題?現在用tp摩打將進角用-4度先至正常返!請問師兄們有冇咁既情況?
唔該矖
racingwu 發表於 2014-7-17 20:27:25 來自手機 | 只看該作者
你好似未對好中位咁喎,
lung1 發表於 2014-7-17 20:31:59 | 只看該作者
Toby144 發表於 2014-7-17 20:07
你好,我昨日新買了teampower radon140a電調,更新了1.4發覺只教了timing boost(1deg)之後(冇開turbo)試行 ...

齒比? motor T 數? 係邊到玩?其他setting?

Toby144 發表於 2014-7-17 20:51:46 | 只看該作者
10.5
Jv
Toby144 發表於 2014-7-17 21:08:08 來自手機 | 只看該作者
10.5T 7.6齒比 Jv 但我用開hw v3.1,佢timing開1就係1 Tp開1就爆進角(冇開turbo),完全唔係開1咁少,跑完八分鐘麼打over 80度
Toby144 發表於 2014-7-17 21:08:22 來自手機 | 只看該作者
10.5T 7.6齒比 Jv 但我用開hw v3.1,佢timing開1就係1 Tp開1就爆進角(冇開turbo),完全唔係開1咁少,跑完八分鐘麼打over 80度
hoyinyin624 發表於 2014-7-17 21:56:53 來自手機 | 只看該作者
本身用開1.3,屎忽痕轉左1.4就之後連燒3隻radon