RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: gtimax
打印 上一主題 下一主題
收起左側

雷記電 定係 芒記電 好D?

jv怒漢 發表於 2013-10-2 18:09:31 | 只看該作者
打手出沒,商家抽水,誰敢答㖿

trf415msx 發表於 2013-10-2 21:11:01 | 只看該作者
我都想答,因為d電吾親我架車d顏色,
所以會影響玩車心情.
芒果電??男人最怕生生果,又怕比雷劈,
所以都係跟大隊....
KY 我吾用嫁...但某d男人有需要...
以上純粹吹水,咪認真
tspeed 發表於 2013-10-2 23:25:03 | 只看該作者
人哋問兩隻電邊隻好,你哋都唔係答問題,幫唔到手,仲要抽水
Evo5 發表於 2013-10-3 00:37:31 | 只看該作者

買工房裡面有個師兄賣果D二百五蚊一排冇牌子嘅雜牌電喇!
我惗應該好勁掛
dna 發表於 2013-10-6 22:56:30 | 只看該作者
好唔好看你比幾錢
要好要爆要耐用買返LRP /ZOMBIE / TEAM ORION/ TEAM POWER
諗住兩百五內但求唔脹耐用就算了
Lomomo 發表於 2013-10-8 10:09:03 | 只看該作者
Evo5 發表於 2013-10-3 00:37
買工房裡面有個師兄賣果D二百五蚊一排冇牌子嘅雜牌電喇!
我惗應該好勁掛 ...

有上去大陸廠觀摩, 平價電(包括各大本地品牌), 廠一般都係做好等人揀,所以基本上都無QC, 無保證, 爆唔爆, 勁唔勁, 一批批貨, 純粹巧合, 因此唔關雜牌事, 好大可能性出自同一間廠製造
Evo5 發表於 2013-10-8 11:57:42 | 只看該作者

同一間廠,大牌子攞大量,同個人雜牌攞果十排八排,你覺廠會點比貨你?
Lomomo 發表於 2013-10-8 13:24:44 | 只看該作者
Evo5 發表於 2013-10-8 11:57
同一間廠,大牌子攞大量,同個人雜牌攞果十排八排,你覺廠會點比貨你?

覺得?! 師兄有無實際經驗分享?! 平價電, 拎大貨, 無人會逐粒試, 經常出現比版差的貨, 嘈佢就換, 就係咁, 只買十粒八粒, 賣貴D已經夠, 唔需要搞咁多野
rcracing 發表於 2013-10-8 13:40:36 來自手機 | 只看該作者
Lomomo 發表於 2013-10-8 10:09
有上去大陸廠觀摩, 平價電(包括各大本地品牌), 廠一般都係做好等人揀,所以基本上都無QC, 無保證, 爆唔爆, ...

C兄,上面間間廠做法都唔同,有某幾隻牌子會發生你講果種情况,以我觀摩果十幾間廠入面只有一,兩間會咁做,仲係比較细嘅廠,其實大部份都有QC,真係排排電都做,好多廠係有單先生產,唔係你講到咁!價錢唔可以決定質素,因為好多牌子的成本放咗係宣傳入面!
rcracing 發表於 2013-10-8 13:44:39 來自手機 | 只看該作者
Evo5 發表於 2013-10-8 11:57

雜牌果D十排八排廠啋你都儍,果D多數係華强柜位買!