RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: skaterchun
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Servo規格一問

樓主| skaterchun 發表於 2006-12-11 19:45:57 | 只看該作者
kws 係邊到嫁?
kelvinblstz 發表於 2006-12-11 23:34:26 | 只看該作者
kws=廣,華,街
PLWKHK 發表於 2006-12-13 12:07:35 | 只看該作者
咁9550好d or ERG-WRX好d嫁~~??
lolman 發表於 2006-12-13 12:39:22 | 只看該作者
原帖由 PLWKHK 於 2006-12-13 12:07 發表
咁9550好d or ERG-WRX好d嫁~~??

WRX 我近排都買左隻 0.06sec 8.1kg 貴 futaba 9550 大約 100

當然就速度同扭力黎講 WRX 係高一級既 servo....但係一隻成 5百幾至6百大元既 servo....

我諗用黎玩 drift 好多人都唔會咁做囉...因為隻 servo 都夠買一部 TT01

同埋 WRX 唔係 low profile 既 servo 大隻D既...冇 9550 咁 slim D 電子野可以放得整齊 D

仲有點解我成日提 9550....因為我知道好多好多玩 Touring 既師兄都用佢....佢既二手市場流通性好大.

有時 250-300蚊都可以係二手區買到....睇你好唔好彩數囉.
PLWKHK 發表於 2006-12-13 14:20:03 | 只看該作者
我買左個ERG-WRX ar~不過我用緊tt01 d嫁
hoitang55 發表於 2006-12-13 22:12:28 | 只看該作者
提提你,要用高級servo
就要用fm控
am控係用唔到Digital servo
 樓主| skaterchun 發表於 2006-12-13 23:55:45 | 只看該作者
9550駛唔駛用fm?
PLWKHK 發表於 2006-12-15 12:40:01 | 只看該作者
係~~oic~~我用緊個480蚊既控咋><平野~不過用到我個servo ar^^好在
thx你提提~
 樓主| skaterchun 發表於 2006-12-17 10:56:00 | 只看該作者
9550 要唔要用fm 控呀?and am 同fm有咩唔同and好處