RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 周百通
收起左側

路過屯門池

siukeung1972 發表於 2013-5-6 14:04:15 | 顯示全部樓層

有計:搵個船模吾識的老雞!揸隻超快船,響屯門池見到老霍的拖船,扮意外向拖船猛烈一撞!跟住dispute,你就做和事佬,因老雞無錢賠,就幫呢位老雞買咗老霍隻損毀嘅拖船!條喬掂呀!
船之父 發表於 2013-5-6 14:50:56 | 顯示全部樓層
siukeung1972 發表於 2013-5-6 13:56
多找老霍飲茶吧!

星期三走去揾猪肉荣溝通吓先
siukeung1972 發表於 2013-5-6 15:50:50 | 顯示全部樓層
船之父 發表於 2013-5-6 14:50

溫輕提示:朱肉榮與老霍六點前都好忙㗎!
船之父 發表於 2013-5-6 16:04:46 | 顯示全部樓層
siukeung1972 發表於 2013-5-6 15:50
溫輕提示:朱肉榮與老霍六點前都好忙㗎!

剛剛去智樂買左6個波箱,装健警,太古,達汶3型共$540大洋
siukeung1972 發表於 2013-5-6 16:20:19 | 顯示全部樓層
船之父 發表於 2013-5-6 16:04
剛剛去智樂買左6個波箱,装健警,太古,達汶3型共$540大洋

買定料實無衰
船之父 發表於 2013-5-6 16:54:20 | 顯示全部樓層
siukeung1972 發表於 2013-5-6 16:20
買定料實無衰

明天同CY去柴湾池放ASI到唔刭
antony_wong2001 發表於 2013-5-6 17:42:59 | 顯示全部樓層
請問幾點, 我明天也去.
新兩兄弟. 發表於 2013-5-12 15:27:27 | 顯示全部樓層
Chungyin3610 發表於 2013-5-12 16:47:49 | 顯示全部樓層
thank for sharing
鍵仔 發表於 2013-5-14 08:46:13 | 顯示全部樓層
船之父 發表於 2013-5-6 14:50

如果有成意買你今日都玩緊啦  !!!  2 年時間做乜都得  lu  ...    
siukeung1972 發表於 2013-5-14 11:17:37 | 顯示全部樓層
鍵仔 發表於 2013-5-14 08:46
如果有成意買你今日都玩緊啦  !!!  2 年時間做乜都得  lu  ...

sunny要多啲上深水埗與榮哥、霍師父飲茶吹水!
船之父 發表於 2013-5-14 13:14:03 | 顯示全部樓層
鍵仔 發表於 2013-5-14 08:46

窮人冇錢点会有誠意講,好似你咁家財億萬隨時都可以拎出成意買你嘅高級玩具,有錢2年時間做乜都得,冇錢做契弟都唔得
鍵仔 發表於 2013-5-14 13:56:51 | 顯示全部樓層
船之父 發表於 2013-5-14 13:14
窮人冇錢点会有誠意講,好似你咁家財億萬隨時都可以拎出成意買你嘅高級玩具,有錢2年時間做乜都得,冇錢 ...

我個 2 隻  海洋  太古  拖船  係我新屋入伙送給自己的禮物   

真的  "  物重  情義更重  "  係不可用金   $$$  可衡量的  ...   
船之父 發表於 2013-5-14 14:38:41 | 顯示全部樓層
鍵仔 發表於 2013-5-14 13:56
我個 2 隻  海洋  太古  拖船  係我新屋入伙送給自己的禮物   

...

呢個世上冇錢萬物不能,有錢萬物可能,情和義幾錢斤,有錢可以送禮俾自己,冇錢攞個斗零挖沙都冇,点送呀送條毛俾自己
鍵仔 發表於 2013-5-14 15:01:32 | 顯示全部樓層
船之父 發表於 2013-5-14 14:38
呢個世上冇錢萬物不能,有錢萬物可能,情和義幾錢斤,有錢可以送禮俾自己,冇錢攞個斗零挖沙都冇,点送呀 ...

滿叔  所有模型船  他家人會收埋作記念  ...  
siukeung1972 發表於 2013-5-14 15:46:11 | 顯示全部樓層
鍵仔 發表於 2013-5-14 15:01

好懷念滿叔貼上星星魚仔嘅船
船之父 發表於 2013-5-14 15:49:23 | 顯示全部樓層
鍵仔 發表於 2013-5-14 15:01

咁你对我有乜関係,我亦都晤會要,唔知你響邊度收埋啲流料
鍵仔 發表於 2013-5-14 15:53:12 | 顯示全部樓層
siukeung1972 發表於 2013-5-14 15:46
好懷念滿叔貼上星星魚仔嘅船

滿叔   對模型船  的愛戴    絕對係  "  敬業樂業  "  的精神   係我們的好好船友  
鍵仔 發表於 2013-5-14 15:55:45 | 顯示全部樓層
船之父 發表於 2013-5-14 15:49
咁你对我有乜関係,我亦都晤會要,唔知你響邊度收埋啲流料

我當日都在場  只係你見唔到我  
船之父 發表於 2013-5-14 16:03:35 | 顯示全部樓層
鍵仔 發表於 2013-5-14 15:55
我當日都在場  只係你見唔到我

吹吓水,發牙痕,我份人最信邪点会要仙人物品,你諗多咗