RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3743|回復: 49
打印 上一主題 下一主題
收起左側

大家好~@O@今日都買左部WDS@@~

kevinchan520 發表於 2013-4-7 23:07:49 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
不過未影相...不過有無高手可以詳細介紹下點改反胎25%呢...
同埋需要用到咩材料....仲有架車有咩首要改既....希望各位師兄可以教一下小弟@@
l0vebylok 發表於 2013-4-8 00:33:43 | 只看該作者
 樓主| kevinchan520 發表於 2013-4-8 00:37:18 | 只看該作者

我都有見到個post~不過http://www.rctech.com.tw/mag/152 ... sho-mini-z-awd.html依個網見到佢入面d圖大到睇唔到佢入面d料係咩黎....同埋個位師兄diy個d齒....係幾多牙...=__=......
l0vebylok 發表於 2013-4-8 00:40:30 | 只看該作者
我黎…
我用四驅車既齒同tomy飄移車既馬達齒黎整
如果唔磨既話就只可以用94mm殼
wing1203 發表於 2013-4-8 00:42:17 | 只看該作者
架車要改咩,要睇下你想玩咩

最好都係上車場,在場既師兄會因你需要,提供一些合邇你的改件
l0vebylok 發表於 2013-4-8 00:44:06 | 只看該作者
wing1203 發表於 2013-4-8 00:42
架車要改咩,要睇下你想玩咩

最好都係上車場,在場既師兄會因你需要,提供一些合邇你的改件 ...

樓主| kevinchan520 發表於 2013-4-8 00:53:12 | 只看該作者

哦......但我又唔係太想入埸住...因為之前都係玩開1/10 d快車...依家轉左mini z玩drift...變番個流動死車-0-好似有d阻街......想慢慢set好架車用自己隻手先-0-所以未見人先問定d硬件點整法ma~haha lovebylok兄~唔好意思啊,岩岩先見到你就係早排post個板野個位師兄
l0vebylok 發表於 2013-4-8 00:59:49 | 只看該作者
我都系學緊玩姐 有問題可以問大家
wing1203 發表於 2013-4-8 01:00:42 | 只看該作者
kevinchan520 發表於 2013-4-8 00:53
哦......但我又唔係太想入埸住...因為之前都係玩開1/10 d快車...依家轉左mini z玩drift...變番個流動死車 ...

就算玩DRIFT , 每個車場既SETTING都唔同的........
 樓主| kevinchan520 發表於 2013-4-8 01:04:17 | 只看該作者
l0vebylok 發表於 2013-4-8 00:59
我都系學緊玩姐 有問題可以問大家

唔係掛....見你部戰車已經好多紅色金屬件啦渦~屋企仲咁多正殼-00-我架野連頭單,後直個d都未入手啊~條車太都係拆tomy個條drift玩住先渣另外想問下師兄你啊,原裝買架車番黎d速度慢到想喊,同埋好似唔多順,係咪要用手機/電腦 set番入面d野先得?仲有京商個套燈邊度有得買(有回火燈個set)愈黎愈多野想問
wing1203 發表於 2013-4-8 01:08:14 | 只看該作者
kevinchan520 發表於 2013-4-8 01:04
唔係掛....見你部戰車已經好多紅色金屬件啦渦~屋企仲咁多正殼-00-我架野連頭單,後直個d都未入手啊~條車太 ...

頭單,後直個d 唔洗架,用返牙差都已經可以
原裝買架車番黎d速度慢到想喊,同埋好似唔多順,係咪要用手機/電腦  <--- 係咪跟左隻雞MOTOR / XSPEED , 但未必關入電腦set車事
仲有京商個套燈邊度有得買(有回火燈個set)愈黎愈多野想問  <--- 好似唔多見有得賣..... 就算有都唔平的......
l0vebylok 發表於 2013-4-8 01:09:25 | 只看該作者
我換左馬達炸……
我架野都系麻麻地
 樓主| kevinchan520 發表於 2013-4-8 01:09:33 | 只看該作者
wing1203 發表於 2013-4-8 01:00
就算玩DRIFT , 每個車場既SETTING都唔同的........

@_@但我深信....setting都係幫助既一種,個人技術好重要....我都係玩下8字圈圈先
不過你頭像個架車,真係好特別好正
wing1203 發表於 2013-4-8 01:12:55 | 只看該作者
其實樓主係咪想講今日買左架AWD DWS 套裝?
 樓主| kevinchan520 發表於 2013-4-8 01:14:04 | 只看該作者
我諗住下次換過隻馬達先算-0-可能真係原裝雞魔d能力太強....攪到架車唔見識drift...加上又有陀螺儀,哈哈不過我見好多you tube片中車都有回火燈同殺制燈=.=d人係用邊套燈...
l0vebylok 發表於 2013-4-8 01:14:09 | 只看該作者
wing1203 發表於 2013-4-8 01:12
其實樓主係咪想講今日買左架AWD DWS 套裝?

9成9都系  haha
l0vebylok 發表於 2013-4-8 01:15:31 | 只看該作者
玩drift最好唔用陀螺移
wing1203 發表於 2013-4-8 01:16:11 | 只看該作者
kevinchan520 發表於 2013-4-8 01:09
@_@但我深信....setting都係幫助既一種,個人技術好重要....我都係玩下8字圈圈先
不過你頭像個架車,真係 ...

我反而覺得,SET車同技術都要好先可以,架車SET得唔好,就算有技術都未必行得好快/DRIFT到

呢個車殼我唔捨得用來玩,私人珍藏來的
wing1203 發表於 2013-4-8 01:17:39 | 只看該作者
kevinchan520 發表於 2013-4-8 01:14
我諗住下次換過隻馬達先算-0-可能真係原裝雞魔d能力太強....攪到架車唔見識drift...加上又有陀螺儀,哈哈 ...

可能係KYOSHO,日本個邊或許會有既.........
wing1203 發表於 2013-4-8 01:18:22 | 只看該作者
l0vebylok 發表於 2013-4-8 01:14
9成9都系  haha

因我想左好耐,什麼是WDS........