RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: AE111
收起左側

CSO 1橋底試車片

樓主| AE111 發表於 2013-4-4 11:57:31 | 顯示全部樓層

one mountain can higher than one mountain
迷失雙臀 發表於 2013-4-4 11:57:43 | 顯示全部樓層
AE111 發表於 2013-4-4 05:22
揸白車係橋底最快的車手....佢係8秒圈速保持者

部白車真係好強下,每隻灣都推爆
 樓主| AE111 發表於 2013-4-4 11:58:25 | 顯示全部樓層
hydrogen9999 發表於 2013-4-4 11:52
師兄, 是前後都35嗎?
等我認住你個殼,找晚撞下請教師兄你

come for fun welcome
msl 發表於 2013-4-4 12:08:36 | 顯示全部樓層
Wo.. very nice !
 樓主| AE111 發表於 2013-4-4 12:17:02 來自手機 | 顯示全部樓層
迷失雙臀 發表於 2013-4-4 11:57
部白車真係好強下,每隻灣都推爆

這位車手昨晚未出自己部車同殺手冊
遙控少女 發表於 2013-4-4 15:48:10 | 顯示全部樓層
兩位都係高手
由其是白殼果架 , 線位靚 , 走姿靚
 樓主| AE111 發表於 2013-4-4 15:53:20 | 顯示全部樓層
遙控少女 發表於 2013-4-4 15:48
兩位都係高手  
由其是白殼果架 , 線位靚 , 走姿靚

His original car pattern.....light blue n white colour
遙控少女 發表於 2013-4-4 15:56:18 | 顯示全部樓層
橋底真的多高人 , 灣急路窄果然系鍛鍊的好地方
 樓主| AE111 發表於 2013-4-4 16:03:37 來自手機 | 顯示全部樓層
有時間來大家研究研究...多謝師兄讚賞,受不了!
steven008 發表於 2013-4-4 18:20:37 | 顯示全部樓層
AE111 發表於 2013-4-4 16:03
有時間來大家研究研究...多謝師兄讚賞,受不了!

師兄, 我都有部AE111, 有時間都出來研究研究
 樓主| AE111 發表於 2013-4-4 18:24:36 | 顯示全部樓層
steven008 發表於 2013-4-4 18:20
師兄, 我都有部AE111, 有時間都出來研究研究

My n years AE111
steven008 發表於 2013-4-4 18:39:38 | 顯示全部樓層
你賣左拿?
tekin708 發表於 2013-4-4 18:55:57 | 顯示全部樓層
好快, 有D眼花.
chungtsai 發表於 2013-4-4 21:27:16 | 顯示全部樓層
犀利!
leehoupin 發表於 2013-4-4 21:37:43 | 顯示全部樓層
請問有冇發覺後殼柱裝在油壓板後方較合適.因為安裝在前方當後upper 呔尺當避震向上到一定高度會碰到車殼柱
leehoupin 發表於 2013-4-4 21:47:42 | 顯示全部樓層
在相片中及行車走勢來看,車主可試加尾下toe -in至3.5因為明顯CSO-1的車尾不及t-4咬地在彎中的車速較底至且brake set 得較重當剎車時東速減至太低. 請問車主有冇用呔水因為綿呔在任可環境都要用呔水用以增加traction.
 樓主| AE111 發表於 2013-4-4 22:39:23 來自手機 | 顯示全部樓層
leehoupin 發表於 2013-4-4 21:37
請問有冇發覺後殼柱裝在油壓板後方較合適.因為安裝在前方當後upper 呔尺當避震向上到一定高度會碰到車殼柱 ...

我用隻舊殼,未噴只新殼比cso 所以殼柱我cut 左小小斜位就左....多謝師兄提點
 樓主| AE111 發表於 2013-4-4 22:46:15 來自手機 | 顯示全部樓層

昨晚只時初次落地...cso setting 有代改善,多謝提點.
有落太水的
 樓主| AE111 發表於 2013-4-4 22:55:04 | 顯示全部樓層
leehoupin 發表於 2013-4-4 21:37
請問有冇發覺後殼柱裝在油壓板後方較合適.因為安裝在前方當後upper 呔尺當避震向上到一定高度會碰到車殼柱 ...

photos
piccoengine 發表於 2013-4-4 23:02:10 | 顯示全部樓層
leehoupin 發表於 2013-4-4 21:47
在相片中及行車走勢來看,車主可試加尾下toe -in至3.5因為明顯CSO-1的車尾不及t-4咬地在彎中的車速較底至且b ...

片中架cso唔係traction不足,而係shock oil too soft,
始於係膠呔設定,在橋底跑綿呔的話有待優化setting,
另外如果將rear toe in再加的話,會令綿呔既磨蝕情況比較不理想,
同埋會降低加速同直線反應...