RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: DLAM
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Traxxas 1/10 大E-Revo 換控及Gear問題

樓主| DLAM 發表於 2014-4-22 15:14:20 | 只看該作者
george519 發表於 2014-4-22 12:20
咁成份Motor Mount加改埋行17mm Hex, 大約要几錢呀? 因睇中左架二手有刷, 但想改無刷玩, 睇下化唔化算 ...

大概$300-$400左右。你睇中果架擺咗好多次上去都係賣唔出因為太貴(當年新車$3XXX)。
除咗motor mount份嘢另外你要加套1/8 truck 用嘅摩打電變再換埋大軨呔,$4000+走唔甩

george519 發表於 2014-4-22 15:17:46 | 只看該作者
DLAM 發表於 2014-4-22 15:14
大概$300-$400左右。你睇中果架擺咗好多次上去都係賣唔出因為太貴(當年新車$3XXX)。
除咗motor mount份嘢 ...

係啦, 佢都擺過左1年架喇, 咁真係無數圍, 去訂新車算喇......
有機會一齊玩番轉啦!  
 樓主| DLAM 發表於 2014-4-22 16:25:18 來自手機 | 只看該作者
好!
bigmouthguy 發表於 2014-4-24 01:39:50 | 只看該作者
唔洗用Y CABLE 你SET CHANNEL 3去同轉向同步就OK。

17MM hub 唔貴
http://www.rcmart.com/traxxas-5353x-wheel-hubs-p-28025.html