RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3963|回復: 5
打印 上一主題 下一主題
收起左側

mini z用3A電一問

timothychoy 發表於 2013-3-24 16:38:45 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
想請問咁多位師兄用邊隻牌子電多?係咪都係$50 4粒果隻orion 900HV電?
頭先係街見到隻Camelion既1100mah 3A電,唔知有冇師兄用過,同埋佢隻差機又如何,見佢話1-1.5小時充電好似幾好咁,希望師兄分享下

登錄/註冊後可看大圖
d.s 發表於 2013-3-24 17:24:31 來自手機 | 只看該作者
想知有咩差機同電係正的話,上MMS或CT問吓/望吓就包你唔會買錯~
kwok 發表於 2013-3-24 18:20:47 | 只看該作者
d.s 發表於 2013-3-24 17:24
想知有咩差機同電係正的話,上MMS或CT問吓/望吓就包你唔會買錯~

正解!!
Alotom 發表於 2013-3-24 19:37:49 | 只看該作者
比較想知如何保持電池的效能...
ICY 發表於 2013-3-24 22:36:41 | 只看該作者
Alotom 發表於 2013-3-24 19:37
比較想知如何保持電池的效能...

一次買多些電池然後MATCH完才使用,不要過放/充,每排電每星期只玩1次
Alotom 發表於 2013-3-25 22:21:55 | 只看該作者
ICY 發表於 2013-3-24 22:36
一次買多些電池然後MATCH完才使用,不要過放/充,每排電每星期只玩1次

有做match,同一排電誤差少於40mAh可以嗎?
若果每次玩完即晚充,玩之前再補會唔會傷電?
Thx!