RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3542|回復: 30
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Z33 - 雲裳紫衣淑女 - 完成

DriftNoobie 發表於 2006-11-26 13:53:49 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
Finally completed.

Chassis:
Yokomo CGM

Ingredient:
Yokomo Z33 Clear Shell and 燈杯
星星 PS-51 Aluminum Purple Spray Paint
星星 PS-5 Black Spray Paint
Yokomo "吹沙" 大尾翼
Speedway Pal 可調式尾翼座
ABC Hobbies 10 LED Light Set
Yokomo RAYS GrimLight Purple Rims
某兄弟整既金屬死氣喉
etc...

門既吉位係留比 銀色"HKS"貼紙 (隻 Altezza 殼用剩既. 但唔記得擺左係邊, 尋找中) 同銀色既"數字"貼紙.

Next Project: 完成隻 RX-7 雨宮 FD 殼, 對燈杯剛剛到手啦!

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
gibson 發表於 2006-11-26 14:01:39 | 只看該作者
Really sexy!!!!!!!!!!!!!!!!
卡洛斯.馬 發表於 2006-11-26 14:09:24 | 只看該作者
正呀~!
我想問Speedway Pal 尾翼座係邊買架~? 我想買呀~
Edde 發表於 2006-11-26 14:40:08 | 只看該作者
噢 !!!  " D . ZEN  Z33 "   好強喎.
ALEXANDER 發表於 2006-11-26 15:33:55 | 只看該作者
好靚,如果轆位剪靚少少會仲好d~
 樓主| DriftNoobie 發表於 2006-11-26 15:43:04 | 只看該作者
原帖由 Edde 於 2006-11-26 14:40 發表
噢 !!!  " D . ZEN  Z33 "   好強喎.

咪笑我啦 EDDE 哥. 家陣我無時間出黎玩車, 唯有係屋企瘋狂攪殼洩慾...

Alexendar: 唉, 把圓"Kwai"刀剛剛"Kwai" 左, 所以用普通剪刀剪, 係咁上下架啦...

卡落B: 隻尾翼座係係日本訂.
卡洛斯.馬 發表於 2006-11-26 15:56:56 | 只看該作者
原帖由 DriftNoobie 於 2006-11-26 03:43 PM 發表

咪笑我啦 EDDE 哥. 家陣我無時間出黎玩車, 唯有係屋企瘋狂攪殼洩慾...

Alexendar: 唉, 把圓"Kwai"刀剛剛"Kwai" 左, 所以用普通剪刀剪, 係咁上下架啦...

卡落B: 隻尾翼座 ...

卡洛斯.馬 發表於 2006-11-26 15:57:31 | 只看該作者
原帖由 DriftNoobie 於 2006-11-26 03:43 PM 發表

咁幾錢~?我想訂,同係邊訂?
卡洛斯.馬 發表於 2006-11-26 16:12:47 | 只看該作者

快捷?
 樓主| DriftNoobie 發表於 2006-11-26 16:28:43 | 只看該作者
原帖由 卡洛斯.馬 於 2006-11-26 16:12 發表

快捷?

卡落D兄,

Speedway 呢系列既金屬 wing mount 都好少有. 香港好似斷左貨. 快"拆"係最大機會有.

我係係 http://www.pro-s-futaba.co.jp/ 度訂. HK$1xx (1,300yen 左右貨價 + 1,000yen 郵費 + 500yen 雜費)
GDB 發表於 2006-11-26 16:29:17 | 只看該作者
正呀~!
卡洛斯.馬 發表於 2006-11-26 16:40:47 | 只看該作者
原帖由 DriftNoobie 於 2006-11-26 04:28 PM 發表

卡落D兄,

Speedway 呢系列既金屬 wing mount 都好少有. 香港好似斷左貨. 快"拆"係最大機會有.

我係係 http://www.pro-s-futaba.co.jp/ 度訂. HK$1xx (1,300yen 左右貨價 + 1,000yen 郵 ...

total $196?
 樓主| DriftNoobie 發表於 2006-11-26 16:52:35 | 只看該作者
原帖由 卡洛斯.馬 於 2006-11-26 16:40 發表

total $196?

Yes. 郵費最娜脷. 大批野同多人訂就 okay.

不過, 你可以 email 問下先, 多數無貨. 我對係半年前買既.

卡洛斯.馬 發表於 2006-11-26 16:56:11 | 只看該作者
原帖由 DriftNoobie 於 2006-11-26 04:52 PM 發表

Yes. 郵費最娜脷. 大批野同多人訂就 okay.

不過, 你可以 email 問下先, 多數無貨. 我對係半年前買既.

咁你訂左幾多?
 樓主| DriftNoobie 發表於 2006-11-26 17:34:22 | 只看該作者
原帖由 卡洛斯.馬 於 2006-11-26 16:56 發表

咁你訂左幾多?

1 隻. 後悔無訂多D...
gary 發表於 2006-11-26 18:21:22 | 只看該作者
有無Speedway Pal 既綱址??
卡洛斯.馬 發表於 2006-11-26 18:33:23 | 只看該作者
原帖由 DriftNoobie 於 2006-11-26 05:34 PM 發表

1 隻. 後悔無訂多D...

幫我訂得唔得~?
卡洛斯.馬 發表於 2006-11-26 18:34:59 | 只看該作者
原帖由 gary 於 2006-11-26 06:21 PM 發表
有無Speedway Pal 既綱址??

http://www2.ocn.ne.jp/~sw-pal/
Edde 發表於 2006-11-26 18:41:58 | 只看該作者
真係靚喎. 唔係笑架.     

http://www2.ocn.ne.jp/~sw-pal/   ~   Speedway Pal 既綱址
Vinz 發表於 2006-11-26 18:58:20 | 只看該作者
原帖由 卡洛斯.馬 於 2006-11-26 18:33 發表

幫我訂得唔得~?

i want it too !
we can share the shipping fee together.
and it will cheaper!
and i want their muffler too
http://www2.ocn.ne.jp/~sw-pal/PARTS/Muffler.html