RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: sean2012
打印 上一主題 下一主題
收起左側

冬青油

樓主| sean2012 發表於 2013-2-26 16:03:21 | 只看該作者
大家唔好再PM我問邊度買,相中咁大個地址都唔見?
T.T 發表於 2013-2-26 19:07:48 來自手機 | 只看該作者
sean2012 發表於 2013-2-26 16:03

真的大大個地址,個個師兄沒有想個透明道如此高當然pm
問。
回答 發表於 2013-2-26 19:55:31 | 只看該作者
T.T 發表於 2013-2-26 20:07:42 來自手機 | 只看該作者
sean2012 發表於 2013-2-26 16:03

真的大大個地址,個個師兄沒有想個透明道如此高當然pm
問。
Sinly 發表於 2013-2-27 11:30:43 | 只看該作者
請問有無話只可用落膠tire?
superman 發表於 2013-2-28 00:08:10 來自手機 | 只看該作者
其實呔水嘅主要成份係冬清,但各廠會分別加入其他添加物。所以才有棉呔水同膠呔水之分,
但直接用冬清好似溶得勁過頭,因為呔水主要係為頭幾個圈呔未定型時用。行幾個圈後都可以唔用了。所以淨用冬清都係平價可行的,但呔的壽命也短了很多。
dawho 發表於 2013-2-28 23:44:28 | 只看該作者
其實唔需要好似呔水咁樣用法, 只需要落少少在紙巾,
抹乾淨4條呔表面, 1,2分鐘便乾, 唔太大味,  勁咬地的, 好多藥房都有賣.
如果買唔到, 用WD40都得, 一樣係咁處理.
如果有時間, 或者早幾天準備的情况, 可只在呔表面搽上火水, 用保鮮紙包住表面,
等一, 2日, 也很咬地, 但千萬不要用火水浸它, 會發大的.