RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 14156|回復: 60
打印 上一主題 下一主題
收起左側

HPI WR8 KEN BLOCK 版 到手 簡單開箱 (更新)

哥高查 發表於 2013-2-5 01:20:51 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

全靠友人幫忙,經網購直接到港,終於農曆新年前到手了~

就係呢段片,毒死左~
http://www.youtube.com/watch?v=F ... outube_gdata_player

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

由於 RTR 關係, 只係稍稍 OPTION 左小小野(換SERVO / 加風扇),就可以放車~
965 發表於 2013-2-5 07:01:22 | 只看該作者
I have a closer look of this car, the body is cool, but the chassis and motor are just "ok"

It is a big 1/8 car, probably around 8 lb, but that is a 3655 motor, (similar to hobbywing 3556) and only come with a 1/10 Castle esc. (It burnt out in some 1/10)

I am not sure what price is it in HK, I would say look at TeamC racing, they have rally version now I think, which is true 1/8, and even rtr, with huge motor can run 4s. I believe their price is lower then HPI in HK, and you also get parts no problem.

Haoboa has some awesome 1/8 rally as well! I just ordered one!
orangeteam 發表於 2013-2-5 11:05:07 | 只看該作者
Woo.....好正
 樓主| 哥高查 發表於 2013-2-21 13:21:14 | 只看該作者
呢部車其實真係幾好玩,就算落 灣仔橋仔都一樣咁好玩~
vcslll 發表於 2013-2-21 13:49:13 | 只看該作者
個殻靚到無朋友呀!
kaikaijason 發表於 2013-2-21 16:24:14 | 只看該作者
呢架ken block我上網都睇咗好耐片, 前排問代理都未返貨, 唔知ching運埋返嚟要幾錢呢???? 仲有架車係咪真係好似啲片咁吸引呢????
 樓主| 哥高查 發表於 2013-2-21 17:26:55 | 只看該作者

如果識得攞到DISCOUNT,連埋運費仲平過HK買小小~
之於操控,我暫時都係用 2S 電~

比我感覺係部車反應比預期靈活得多(當然我已經換左 SERVO)
總之好易上手, 好玩~

現在埋手如何OPTION 前後轉向杯~

timso 發表於 2013-2-21 18:04:11 | 只看該作者
快捷之前有現貨
 樓主| 哥高查 發表於 2013-2-21 19:01:32 | 只看該作者
但現在是冇現貨,冇期…
mansiu 發表於 2013-2-21 19:31:21 | 只看該作者
禾中毒鳥
kk8231 發表於 2013-2-21 19:43:15 | 只看該作者
wa 好靚呀
kk8231 發表於 2013-2-21 19:45:40 | 只看該作者
Ching around how much n where i can get it thanks
 樓主| 哥高查 發表於 2013-2-23 05:09:46 | 只看該作者

Under hk3400, txxer hobby 網購便可,約1星期收貨~
DK666 發表於 2013-3-2 10:45:58 | 只看該作者
The body is VERY GOOD, I love it and want to get one!!!
But the chassis....personally, NOT FOR ME!  Nothing persnal, just that I felt like that the HPI ain't as good as before...
JasonLeung 發表於 2013-3-2 11:05:35 | 只看該作者
哥高查 發表於 2013-2-21 19:01
但現在是冇現貨,冇期…

架車D呔係咪要用返原裝野
出面1/8既呔岩唔岩裝?
 樓主| 哥高查 發表於 2013-3-2 12:59:22 | 只看該作者
JasonLeung 發表於 2013-3-2 11:05
架車D呔係咪要用返原裝野
出面1/8既呔岩唔岩裝?

我就换左套新軚,都係用番原廠hpi
JasonLeung 發表於 2013-3-2 13:23:26 | 只看該作者
哥高查 發表於 2013-3-2 12:59
我就换左套新軚,都係用番原廠hpi

我有同事買左部
去快捷買話要訂
上網見到有人賣,但運費仲貴過條呔
佢見原裝套呔有埋LOGO又唔多捨得用
想搵下有無代用品
 樓主| 哥高查 發表於 2013-3-2 14:00:56 | 只看該作者

我都係買多套hpi 軚冇logo, 攞黎粗玩,
有兩種紋,一隻好似跟rtr版幼紋,我買粗軚紋果隻,
好咬地,橋底用都掂!(但會聽到響軚)
 樓主| 哥高查 發表於 2013-3-2 14:15:13 | 只看該作者
DK666 發表於 2013-3-2 10:45
The body is VERY GOOD, I love it and want to get one!!!
But the chassis....personally, NOT FOR ME!   ...

其實外觀吸引到我注意,另外,一路搵佢d片,爬下其他論壇,
發覺其實幾岩自己,唔係成日夾到時間入場放車,底盤離地有3cm,
地面通過性比較多,係街放都冇問題,轉向都幾跟手,唔易及車,
真係幾好玩,遲下玩熟手d, 可以試玩3c電,仲可以快d
DK666 發表於 2013-3-4 11:10:46 | 只看該作者
哥高查 發表於 2013-3-2 14:15
其實外觀吸引到我注意,另外,一路搵佢d片,爬下其他論壇,
發覺其實幾岩自己,唔係成日夾到時間入場放車 ...

Try this set, you should like it!!!