RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: 小朋友
打印 上一主題 下一主題
收起左側

請問差電機是否正常?

啊甘 發表於 2013-2-4 12:40:29 來自手機 | 只看該作者
e家D电    大A叉先com用
DLAM 發表於 2013-2-4 17:21:13 來自手機 | 只看該作者
咁如果用Hyperion 720iNET3AC/DC 叉BY Energy 6500mah 70C 2cell 電應該點SET,我set6500mah架叉机就用6.5A叉,係唔係要set高啲mah等佢用大啲A數嚟叉先啱?請師兄指教!
 樓主| 小朋友 發表於 2013-2-4 18:30:23 | 只看該作者

其實我都唔知點set部機!因為我搵唔到設定呢個功能!
smallwhite1234 發表於 2013-2-5 00:28:11 | 只看該作者
http://media.hyperion.hk/dn/eos/EOS0606iAD%28acdc%29-A-MAN-EN.pdf

睇完份 Manual, 呢部只算係 Hyperion 既入門機...  冇安全停機設定, 亦冇 storage mode set 的...
我之前用過 720i AD/DC, 宜家用緊 615i Duoj, 都有以上功能, 仲以為 606i 都有...

根據 Manual 講, set 番 Lipo Charge, 2S, 4000mah, 就應該可以...因為好似連用幾多A 差都冇得 set....
啊甘 發表於 2013-2-6 08:39:52 來自手機 | 只看該作者
DLAM 發表於 2013-2-4 17:21
咁如果用Hyperion 720iNET3AC/DC 叉BY Energy 6500mah 70C 2cell 電應該點SET,我set6500mah架叉机就用6.5A ...

set   高A數巳oK

6500   用10A以上 oK架
我3300  用13.2A叉  so fa so good
DLAM 發表於 2013-2-7 12:02:09 | 只看該作者
啊甘 發表於 2013-2-6 08:39
set   高A數巳oK

6500   用10A以上 oK架

C Hing 咁係唔係Hyperion機 SET 10000mah 叉?