RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 俊丰-模型
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新野到手iw1001~~

老鬼 發表於 2013-1-30 19:18:26 | 只看該作者

睇下果班井底之蛙點吹呢部山寨野都好好睇,有個公測員話:

"此車感覺是仿造417的,能做到這種程度已經是不錯了,作為一個中國人,作為一個普通的中國模型玩家,我希望大家多點支持國產模型業的發展如果我們的模型能打敗日本仔的模型那麼又多了一種經濟制裁的方式,讓它們再次從中國的市場滾出去。"

玩模型玩到上哂腦,下下搬民族主義出黎,比你做得起又點?咪又係靠抄
RCandylau 發表於 2013-1-30 19:20:59 | 只看該作者
hahaha....copy417 打敗日本仔
老鬼 發表於 2013-1-30 19:32:00 | 只看該作者
RCandylau 發表於 2013-1-30 19:20

做COPYCAT都覺得咁自豪,你話好唔好笑?唔比個服字佢地真係唔得
HimHim 發表於 2013-1-30 19:47:59 | 只看該作者
D寫手又真係寫得肉酸D,A貨未A貨囉,又要寫到A++咁,你估依加賣可卡因咩!!
sykwok 發表於 2013-1-30 19:51:12 | 只看該作者
老鬼 發表於 2013-1-30 17:42
原本都唔想再理呢部山寨車,但都睇下佢地班人吹到部車有幾巴閉,啱啱睇到有位公測員,註冊左半年,發過四個主題 ...

每當涉及利益就一定有呢啲鱔稿架喇,
呢次笑料在生產嘅根本唔熟悉touring,
仲要攪乜乜公測.
大佬呀,你乜都唔識都啤到部車出黎小弟我都好拜服.
但係玩戈班唔係乜都唔識架嘛....
抄完人地幾年前嘅款都算喇,
用平價材料都唔話你喇,
一大班寫手仲好意思喺個討論區度又話支持國產,
日本人滾之類嘅說話,
冇416你抄我諗呢部車分分鐘行唔到tim呀.
拍硬當唔好再做埋啲咁好笑嘅嘢時啦唔該
咁支持國貨的話麻煩佢地啲BB食番國產奶粉啦
HimHim 發表於 2013-1-30 19:59:00 | 只看該作者
sykwok 發表於 2013-1-30 19:51
仲要攪乜乜公測.

100% agree
老鬼 發表於 2013-1-30 20:14:13 | 只看該作者
sykwok 發表於 2013-1-30 19:51
仲要攪乜乜公測.

大陸最可怕就係呢樣野,明抄都唔會覺得面懵,覺得抄得幾好仲話有改善空間,跟住一大班傻仔走出黎話支持,成場馬騮戲咁
allan007_alive 發表於 2013-1-30 21:33:13 | 只看該作者
RCandylau 發表於 2013-1-30 19:20

快老媽一步出部418,到老媽真係出418就可以話老媽抄佢
sykwok 發表於 2013-1-30 22:09:40 | 只看該作者
allan007_alive 發表於 2013-1-30 21:33
快老媽一步出部418,到老媽真係出418就可以話老媽抄佢

即係好似apple ipad同LV單嘢咁,
預先登記咗個名,
之後正式戈件嘢要喺大陸賣就要同佢買番個名,咁囉
RCandylau 發表於 2013-1-31 11:47:24 | 只看該作者
龙祥兴玩具-Laure  11:16:36
我們的陽極黑色的是6061,紅色的是6063
RCandylau 發表於 2013-1-31 11:50:26 | 只看該作者
我想買差速一组公測

龙祥兴玩具  11:21:57
稍等!
龙祥兴玩具  11:25:39
http://www.miracle-mart.com/store/
這家是我們在香港的經銷商,我想您上那里買方便點

乜都無喎

龙祥兴玩具  11:29:26
您問他,他會告訴您的
他很熟悉我們這款車的

嘥氣
sykwok 發表於 2013-1-31 20:36:11 | 只看該作者

呢間iWaver老番真係有一手,
連Mini z都有,不得不寫個服字比佢

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

應該又係"性價比高"嘅產物喇
其實計番出黎,
浄copy免開發加粗制濫造,
賣三分一價錢,
應該仲好賺過正板戈件喎
有錢賺之餘仲可以歌頌民族意識,
強國即係強國
讚一個先
teamlosi 發表於 2013-1-31 23:38:30 | 只看該作者
sykwok 發表於 2013-1-31 20:36
呢間iWaver老番真係有一手,
連Mini z都有,不得不寫個服字比佢

呢架我玩過,佢除左個車売外,成架都冇乜用,電子版一個字(  )十二生肖之一..車架好似卡樂b....  唉威化
而家kyosho mini 殼買3舊幾 佢好早都賣3,4百啦..成set車得個壳叫做有用 ...強呀
yakuza 發表於 2013-2-1 08:07:45 來自手機 | 只看該作者
老鬼 發表於 2013-1-29 23:21
係大陸果便見到佢咁講:

"IW1001从研发到制造,总共历时一年零三个月,在这一年零三个月的时间里,明显看 ...

妖,強國D報道令舍激就有目共睹,下次佢哋可能會話出產呢架老番車令佢哋性慾不振兼不育,繼而婚姻破裂tim呀。
真係信佢一成,69變形!
yakuza 發表於 2013-2-1 08:30:50 來自手機 | 只看該作者
老鬼 發表於 2013-1-30 20:18
睇下果班井底之蛙點吹呢部山寨野都好好睇,有個公測員話:

"此車感覺是仿造417的,能做到這種程度已經是不 ...

蝗國即係蝗國,玩o下RC車啫,又搬出D乜乜七七民族主義出嚟,最終目的又咪為自己利益,唔通佢D收益會捐出嚟保釣咩?老番敵國嘅嘢仲厚顏無恥吹噓如何了得。咁要為民族急一口氣嘅就自己design一架出嚟,切低果D什麼417,BD7嘅,我哋就話你勁!
老鬼 發表於 2013-2-1 08:51:16 | 只看該作者
所以咪好笑囉,翻左人地部車就講到好似係國人之光咁,繼而仲叫人滾回去,無人家你有得翻?翻條毛就有你份
yakuza 發表於 2013-2-1 09:17:38 來自手機 | 只看該作者
老鬼 發表於 2013-2-1 09:51
所以咪好笑囉,翻左人地部車就講到好似係國人之光咁,繼而仲叫人滾回去,無人家你有得翻?翻條毛就有你份 ...

所以我唔會覺得驚訝D蝗國人話如果香港唔係得蝗國射住,連水都冇得飲喎。
查實香港政府要比錢買果D東江污水囉。
星爺話齋:爛泥扶唔上壁,就係呢D啦。
老鬼 發表於 2013-2-1 20:21:41 | 只看該作者
今日發現一件事,就係係果便尋日原本有個帖係話部車已經賣緊,質疑佢所謂公測意圖,跟手好多人批評間公司(包括我),但今日就唔見左個帖,我諗唔明有咩理由要刪,而有能力刪貼嘅唔知係唔係收左咩好處,明賣廣告又唔理,大陸論壇都幾黑暗
yakuza 發表於 2013-2-2 01:46:58 | 只看該作者
老鬼 發表於 2013-2-1 21:21
今日發現一件事,就係係果便尋日原本有個帖係話部車已經賣緊,質疑佢所謂公測意圖,跟手好多人批評間公司(包括 ...

完全附合國情。
sykwok 發表於 2013-3-16 21:27:52 | 只看該作者
部車賣成點呀?