RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4170|回復: 29
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[問題][已爬文] 進階車種選擇...

Horlick 發表於 2013-1-10 21:13:36 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
大家好,,小弟我停玩車有一年多..有架TT01,新手..
最近番工又有番錢(中學生),想玩D進階車種。(飄移)
係問題前要多謝管理員先生幫我解決左Email驗証問題!
----------------------------------------------------------------------------
小弟我搵左:
TA05 VDF II (小弟首選) ,TA06 PRO(次選) SARURA ZERO, spec R 1 S1(朋友推介) ,
TA05 VDF II 好似冇咩師兄玩??
TA06 PRO想轉炭板..但係改法同線位唔知點擺好
SARURA ZERO 曾經恨過一排,,但據說耐久度不太好??
spec R S1 超左我筆直興趣不大
-----------------------------------------------------------------------------
所以最後:
TA05 VDF II 同TA06 PRO
前日去左激叔問價..TA06 PRO千六蚊
就唔多覺眼有TA05 VDFII...(HK有冇貨...??)
-----------------------------------------------------------------------------
配置:
好型無刷35A(?)500$
雙星白圈避震~(380$)
鋰電唔知要幾多容量同牌子..
轉向都唔清楚:$
控打算去逃寳買:$$
------------------------------------------------------------------------------
係到諗要TA05 VDF II定TA06 PRO...
諗到頭都大埋,,,所以係到請教各位師兄...
筆直我預6000..over小小都唔緊要..
推介好d都唔駒:$
------------------------------------------------------------------------------
原諒我係一個字海L ...
alan0108 發表於 2013-1-10 21:46:55 | 只看該作者
你有6000蚊不如玩激d
玩yokomo or mst or street jam
 樓主| Horlick 發表於 2013-1-10 21:51:58 | 只看該作者
因為我冇差機 冇控冇電先預6000咋師兄t__t
不過我都睇下你D建議先
老鬼 發表於 2013-1-10 22:37:21 | 只看該作者

Spec-R S1八百左右,點都平過TA05/06,定係你打錯係R1
老鬼 發表於 2013-1-10 22:40:13 | 只看該作者
不過都係唔好討論R1,直揀TA05/06喇,因為呢度有人聽到買港產車就會上腦
 樓主| Horlick 發表於 2013-1-10 22:40:56 | 只看該作者
S1 無誤@3@""
但小弟堅想買TA05 VDF II...
想知SETTING,, 摩打轉怒響??..??
 樓主| Horlick 發表於 2013-1-10 22:46:45 | 只看該作者

師兄你講到咁危險既 HAHA XD
-----------------------------------------
咁我揀定TA05 VDF II喇!!
老鬼 發表於 2013-1-10 22:50:18 | 只看該作者
點解唔買60A而買35A?35A都係用到9T以上摩打
老鬼 發表於 2013-1-10 22:52:40 | 只看該作者
Horlick 發表於 2013-1-10 22:46
師兄你講到咁危險既 HAHA XD
-----------------------------------------
咁我揀定TA05 VDF II喇!!

你睇返有關R1舊帖,一講呢部車就比人話你係寫手打手,所以唔好講呢部車為妙,我都係玩R1,但唔會係呢度討論呢部車,免得過都係免喇
TA05?我對星星D膠車興趣不大,留返其他人比意見你
alan0108 發表於 2013-1-10 22:55:22 | 只看該作者
Horlick 發表於 2013-1-10 21:51
因為我冇差機 冇控冇電先預6000咋師兄t__t
不過我都睇下你D建議先

依家冇玩drift
有d野可能5太清楚既

建議
street jam ota r31
hobbywing 60a 有感 comb or 35a 果隻comb
savox 1251
futaba 4pl
電就silverback x2
差機就b6ac
我估約5300-5600到la
我估架炸
 樓主| Horlick 發表於 2013-1-10 23:11:04 | 只看該作者
alan0108 發表於 2013-1-10 22:55
依家冇玩drift
有d野可能5太清楚既

THX~ 師兄=]!!
不過我都係想玩DRIFT多D ^口^
你提供既配置我都MARK底先!!^^
 樓主| Horlick 發表於 2013-1-10 23:13:52 | 只看該作者
老鬼 發表於 2013-1-10 22:52
你睇返有關R1舊帖,一講呢部車就比人話你係寫手打手,所以唔好講呢部車為妙,我都係玩R1,但唔會係呢度討論呢 ...

TA05 VDF II呢部係炭板車@V@~~
唔通HK冇人玩.口.???
師兄好多謝你D資料AR!!
--------------------------------------------
我係到開POST冇諗咁多後果啵-0-
純粹想搵料砌車@@
有人要嘈我都阻唔到XD 玩車為樂!
 樓主| Horlick 發表於 2013-1-10 23:19:41 | 只看該作者
岩岩又爬文.. TA05 VDF II要$2700左右
不過唔緊要喇!!有愛貴都買!!
allan007_alive 發表於 2013-1-11 03:14:19 | 只看該作者
Horlick 發表於 2013-1-10 23:19
岩岩又爬文.. TA05 VDF II要$2700左右
不過唔緊要喇!!有愛貴都買!!

師兄你提及果堆車有drift有touring,到底你想玩咩車先?
cvleung 發表於 2013-1-11 14:36:46 | 只看該作者
最近番工又有番錢(中學生),想玩D進階車種。(飄移)

I think he want to play drift
 樓主| Horlick 發表於 2013-1-11 15:57:15 | 只看該作者
cvleung 發表於 2013-1-11 14:36
I think he want to play drift

YES ^^
我係玩DRIFT的! =}
決心,定左買呢架!
所以想聽下高階D既配置SETTING=]
 樓主| Horlick 發表於 2013-1-11 16:06:38 | 只看該作者
由於我未有權限回覆信息,,在此回覆tt01E師兄:
師兄你介紹呢部野又真係好似唔錯!
不過我想玩左TA05 VDF II 先-3-(聽說$2700)
筆直我諗會再加..等到番返黎香港先去買..
其實我最想知係DRIFT既SETTING係點,,高階D既SETTING都得架!
tt01E 發表於 2013-1-11 19:55:17 來自手機 | 只看該作者
Horlick 發表於 2013-1-11 16:06
由於我未有權限回覆信息,,在此回覆tt01E師兄:
師兄你介紹呢部野又真係好似唔錯!
不過我想玩左TA05 VDF II  ...

不如whatsapp,我pm我電話俾你
roy55699 發表於 2013-1-13 12:39:42 | 只看該作者
如果玩DRIFT 個人見議買STREET JAM 同YOKOMO! 星星車出咁多架DRIFT無咩人係比賽用過,因為車架設計問題會有好多手尾,我有2個朋友都係由VDF開始玩到頂唔順轉玩STREET JAM 同YOKOMO! 你有興趣可以去FACEBOOK 搵下我地幾個香港RC飄移車會問下會好D. 始終會入面大多數CHING都係RC DRIFT有一定年資.
我就係漂移會會友,有興趣加入我地FACEBOOK 個交流版吹下水!! ^^"
 樓主| Horlick 發表於 2013-1-13 12:53:55 | 只看該作者
roy55699 發表於 2013-1-13 12:39
如果玩DRIFT 個人見議買STREET JAM 同YOKOMO! 星星車出咁多架DRIFT無咩人係比賽用過,因為車架設計問題會有 ...

讚好!
---------
等我搜一搜先