RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2786|回復: 5
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Mr03 ve and ex-1 kiy

buggy 發表於 2013-1-4 12:38:43 來自手機 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
剛買左mr-03 ve 同 ex-1 kiy... 已set搖控VR。Paired 之後發覺軚off center 偏左好多,約由正中向全左嘅70% (原裝travel setting) . subtrim 要調到成R37....
但奇在支pair落其他有刷mr-03正常,只要subtrim 15.
再試用ex-1 UR pair 落VE, 都正常架!
費解!有冇勁人可指點下?謝謝!
Alotom 發表於 2013-1-5 18:24:33 | 只看該作者
請問部03VE幾錢?THX.
 樓主| buggy 發表於 2013-1-6 13:54:59 | 只看該作者
Alotom 發表於 2013-1-6 15:00:59 | 只看該作者
kevt2005 發表於 2013-1-10 13:39:42 | 只看該作者
正常情况subtrim應該唔使搞 keep住零.  我6架車,包括新買VE, 其中3架subtrim係零, 其餘要subtrim都唔會過3.  你有冇試過reset支控做出廠設定, 又或者開個新Model setting俾架VE, 又或者唔小心郁咗過Trim?
 樓主| buggy 發表於 2013-1-11 11:24:55 | 只看該作者
kevt2005 發表於 2013-1-10 13:39
正常情况subtrim應該唔使搞 keep住零.  我6架車,包括新買VE, 其中3架subtrim係零, 其餘要subtrim都唔會過3. ...

reset 左, 但都唔得. KIY 配我架VE就要成R35....多謝你的回復!