RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: pliablewai
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[尋找]levin AE86澳門賽車拉花

樓主| pliablewai 發表於 2006-12-21 00:39:53 | 只看該作者
嘩哈哈,掂喎bro macau8686同bro敎主
我就係想搵呢D花啦...
架架都睇唔清個車頭同車頂,我諗要集合幾架車D花先得
有無可能再多少少?呢D野唔嫌多㗎...hehe...
macau8686 發表於 2006-12-22 13:55:28 | 只看該作者
我想問下呢方燈86出左末呢?????(190mm)
Vinz 發表於 2006-12-22 14:15:33 | 只看該作者
原帖由 macau8686 於 2006-12-22 13:55 發表
我想問下呢方燈86出左末呢?????(190mm)

出左 long time la
macau8686 發表於 2006-12-22 17:24:25 | 只看該作者

回復 #23 Vinz 的帖子

thank you very much
AMAT 發表於 2006-12-22 18:41:46 | 只看該作者
原帖由 教主 於 2006-12-10 21:13 發表
淨色得吾得 ?

威喎你!~AE86都揸過~!

你應該都可能係好老資歷車手~
又或者屋企淨埋大把......
 樓主| pliablewai 發表於 2006-12-30 13:53:22 | 只看該作者
多謝各位bros贈相幫助,但係我最後心急都係做呢個advan花,hehee
不過放心,下一個86一定會做番個全中文既
 樓主| pliablewai 發表於 2006-12-30 14:10:34 | 只看該作者
不過激氣既係,好有心機做好哂個殼後,一擺上車...
點解咁闊架...個碌縮哂入去既...拿拿聲度下係咪190mm...又係喎
今晚墊番D spacer睇下點啦

咦...唔記得𠝹走裙腳個NISSAN字添...
beat 發表於 2006-12-30 14:38:45 | 只看該作者

回復 #26 pliablewai 的帖子

nice car
macau8686 發表於 2006-12-30 15:25:14 | 只看該作者
你係邊都買架?????我去問車X樂話未番貨ge.....
 樓主| pliablewai 發表於 2006-12-30 16:51:54 | 只看該作者
上個月係鴻腥買落架,之後都見到仲有,不過呢幾日就唔見
你又想整番個??想整咩花定係淨色?
calvinpun2000 發表於 2006-12-30 16:53:37 | 只看該作者
原帖由 pliablewai 於 2006-12-30 14:10 發表
點解咁闊架...個碌縮哂入去既...拿拿聲度下係咪190mm...又係喎

TT-01係窄dd~~
中國人上太空 發表於 2006-12-30 17:26:07 | 只看該作者
原帖由 pliablewai 於 2006-12-30 14:10 發表

唔係個殼闊, 問題係o係條鈴度, 因為您用的鈴沒有突出來~~(我唔知點用文字形容)因為我見中間螺絲突得好出...
您試下用TAMIYA鈴, 如圖中的...
(PHOTO FROM TAMIYA.COM)

樓主| pliablewai 發表於 2006-12-30 18:02:05 | 只看該作者
你想講用26mm鈴或者+02 or +04 offset26mm鈴嗎?
因為鬥540唔用得26mm鈴...
用有offset既鈴同6mm六角加spacer我諗係唯一既辦法
bro中國人上太空,記得你話過整埋個仁孚花既190E架喎,整成點呀?
macau8686 發表於 2006-12-30 18:06:14 | 只看該作者
原帖由 pliablewai 於 2006-12-30 16:51 發表
上個月係鴻腥買落架,之後都見到仲有,不過呢幾日就唔見
你又想整番個??想整咩花定係淨色?

吾怪得知上個禮拜過黎無得賣啦
ravaglia 發表於 2007-1-7 15:27:39 | 只看該作者
found some great photos at this website:

http://www.fotop.net/Reis/Reis36