RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: cyberkohk
收起左側

最近發覺JV星期日放車D人越來越無品

kevin-ysl 發表於 2012-11-5 14:33:09 | 顯示全部樓層
一個公家場就預左有唔同種族教養及性取向!!
死車...我咪射散佢囉~~~
有腳...我咪照比油射落去...之後SORRY咪得囉~~~
刁難我呀...我來自江湖~~~
Noir.KAZE 發表於 2012-11-5 14:33:29 | 顯示全部樓層
8t3h68x 發表於 2012-11-5 14:35:30 | 顯示全部樓層
28號個日小弟都有去JV玩車,聽到有人係咁問候人,印像中這位ching都唔係第一次係JV小人,真係見怪不怪,所以每次見到佢落去放車,我都盡量唔好一齊玩,費事有咩意外,又同你開火,JV咩車都有,有快又有慢,但我唔相信有人會專登撞佢架車的,所以個位ching被人撞到架車後,即使對方已講"Sorry" 都唔滿意,係咁指住人地來鬧,但問題係個位鬧人的ching手車好一般慢lor~   小小碰撞都在所難免! 重要學人玩12仔。
lapsphoto 發表於 2012-11-5 14:44:57 | 顯示全部樓層
100% 同意… 星期日大家放車都係想開開心心,何必…
我見到有反車,都會第一時間去幫拖!唔會理佢係快車定慢。大家都係求開心啫
hlsk 發表於 2012-11-5 14:50:07 | 顯示全部樓層
我都在場,有人嗌直路中死車,原来係波板糖至真。重大大聲閙人潻。
MATHEWCAT 發表於 2012-11-5 14:57:03 | 顯示全部樓層
hlsk 發表於 2012-11-5 14:50
我都在場,有人嗌直路中死車,原来係波板糖至真。重大大聲閙人潻。

哇,呢D人又真係冇乜品喎
ghost 發表於 2012-11-5 15:00:43 來自手機 | 顯示全部樓層
直路頭同尾掉轉嗌都成日聽!
KENNY110 發表於 2012-11-5 15:09:44 來自手機 | 顯示全部樓層
ghost 發表於 2012-11-5 15:00
直路頭同尾掉轉嗌都成日聽!

每次出直路聽到啲啪啪聲都好鬼驚
438157 發表於 2012-11-5 15:11:35 | 顯示全部樓層
香港人..輕鬆d啦....模型車咋..
Noir.KAZE 發表於 2012-11-5 15:18:37 | 顯示全部樓層
KENNY110 發表於 2012-11-5 15:09
每次出直路聽到啲啪啪聲都好鬼驚

我地玩到要頭車報位置......
kevin-ysl 發表於 2012-11-5 15:20:42 | 顯示全部樓層
8t3h68x 發表於 2012-11-5 14:35
28號個日小弟都有去JV玩車,聽到有人係咁問候人,印像中這位ching都唔係第一次係JV小人,真係見怪不怪,所 ...

噢~~我知邊個囉~~~同我一樣都係來自江湖嘅得把口惡鬼!!!
sykwok 發表於 2012-11-5 15:24:27 | 顯示全部樓層
8t3h68x 發表於 2012-11-5 14:35
28號個日小弟都有去JV玩車,聽到有人係咁問候人,印像中這位ching都唔係第一次係JV小人,真係見怪不怪,所 ...

師兄,開新acc點火做乜呢?
咁大個人有咩不滿就當場解決嘛
玩車啫
keln 發表於 2012-11-5 15:45:12 來自手機 | 顯示全部樓層
我過夜晚得幾個人整緊車,條track冇人,我同兩個朋友落去玩drift,都俾人插
TBBMIYA 發表於 2012-11-5 15:54:58 | 顯示全部樓層
hlsk 發表於 2012-11-5 14:50

點玩車呀,直路,波板糖都分唔清?
hlsk 發表於 2012-11-5 16:00:59 | 顯示全部樓層
公家塲,有好多例都係圍内玩開D車友至知。碰撞小不免,如果想冇人掂你就去包個私家塲玩。到時冇人俾你閙我驚你又唔過引喎。
hlsk 發表於 2012-11-5 16:26:41 | 顯示全部樓層
keln 發表於 2012-11-5 15:45
我過夜晚得幾個人整緊車,條track冇人,我同兩個朋友落去玩drift,都俾人插

冇人有權唔俾玩drift, 但係要有心理準備俾其他車撞到。好似之前師兄講個架18仔一樣。到時又就唔好上尼話人地冇品就得哪。
ghost 發表於 2012-11-5 16:31:28 來自手機 | 顯示全部樓層
TBBMIYA 發表於 2012-11-5 15:54
點玩車呀,直路,波板糖都分唔清?

Ching,

人地有嗌架,嗌錯地方之嘛,好過壞車嗌都吾嗌擺左係度,到架車去到收吾切撞左,哈哈!齊齊落track 執嘢!
macrossvf1a 發表於 2012-11-5 16:41:10 | 顯示全部樓層
hlsk 發表於 2012-11-5 16:00
公家塲,有好多例都係圍内玩開D車友至知。碰撞小不免,如果想冇人掂你就去包個私家塲玩。到時冇人俾你閙我 ...

TOTALLY AGREE
新手什麼都不知, 只想好好練好手車,
當反車時, 連怎樣報位置也不懂,
有時車又快, 未想倒點開聲, 車已撞過來.
無論老手新手,公家場多點包容,分享好嗎!!!
tsfai 發表於 2012-11-5 16:46:41 | 顯示全部樓層
macrossvf1a 發表於 2012-11-5 16:41
TOTALLY AGREE
新手什麼都不知, 只想好好練好手車,
當反車時, 連怎樣報位置也不懂,

Cannot agree more as a new hand.
Noir.KAZE 發表於 2012-11-5 16:47:59 | 顯示全部樓層
hlsk 發表於 2012-11-5 16:26
冇人有權唔俾玩drift, 但係要有心理準備俾其他車撞到。好似之前師兄講個架18仔一樣。到時又就唔好上尼話 ...

其實只要唔係同快車同場就得

但係有師兄指drift tire既tire粉會令快車咬地力下降,咁樣嚕