RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: 毛仔
打印 上一主題 下一主題
收起左側

玩滑翔機唔知去邊到放會多人D

wave 發表於 2006-11-29 18:51:24 | 只看該作者
原帖由 毛仔 於 2006-11-29 18:42 發表
重有呀  玩滑翔機最好用咩控?除左 JR 9XII     $3500內  因為只是學生一名....       有無D有埋CCPM  嫁?        因為日後方便玩其它機種^^
FUTABA PCM 7 CAP    好唔好?
JR  9X   同 JR 9XII    有咩唔同?     ...

玩滑翔機使唔使用jr 9xII 頂級控呀........
 樓主| 毛仔 發表於 2006-11-29 18:58:24 | 只看該作者
原帖由 wave 於 2006-11-29 18:51 發表

玩滑翔機使唔使用jr 9xII 頂級控呀........

或者日後會玩電直或其它機!   有D師兄話好好地買一枝控  唔使日後再換    重灑$          
不過我想知多D選擇...   唔一定JR 9X II     請師兄介紹一下^^   因為小弟咩都唔識...
cracker 發表於 2006-11-29 19:21:08 | 只看該作者
Futaba 9CHPS都OK ,玩飛機、滑翔機、直昇機都得。
你可以考慮下。

gibson 發表於 2006-11-29 19:37:31 | 只看該作者
原帖由 毛仔 於 2006-11-29 18:58 發表

或者日後會玩電直或其它機!   有D師兄話好好地買一枝控  唔使日後再換    重灑$          
不過我想知多D選擇...   唔一定JR 9X II     請師兄介紹一下^^   因為小弟咩都唔識...

My opinion, the price of Futaba is more reasonable and more user friendly....
 樓主| 毛仔 發表於 2006-11-29 20:03:05 | 只看該作者
師兄有無D  Futaba  或  JR   個D  控介紹 一下呀?      THX ^^
wave 發表於 2006-11-29 20:07:37 | 只看該作者
原帖由 毛仔 於 2006-11-29 20:03 發表
師兄有無D  Futaba  或  JR   個D  控介紹 一下呀?      THX ^^

你要價錢平就槵上師兄o個枝la,張價就貨la........
 樓主| 毛仔 發表於 2006-11-29 20:16:55 | 只看該作者
原帖由 wave 於 2006-11-29 20:07 發表

你要價錢平就槵上師兄o個枝la,張價就貨la........

o唔該師兄講講   因為頭先我看唔到個回覆     現在看到了  
 樓主| 毛仔 發表於 2006-12-16 20:28:45 | 只看該作者
gibson 兄:    bee係唔係用2隻servo嫁?
zagi 發表於 2006-12-17 03:13:41 | 只看該作者
yes, 2 servos. But you need "aileron to elevator" mixing.
gibson 發表於 2006-12-17 03:17:43 | 只看該作者
原帖由 zagi 於 2006-12-17 03:13 發表
yes, 2 servos. But you need "aileron to elevator" mixing.

TT01CHIU 發表於 2006-12-18 18:13:46 | 只看該作者
EPP係唔係=珍珠板  ?