RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: bEN812
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手想買車幾問

wing1203 發表於 2012-10-24 20:51:23 | 只看該作者

珠差都係買返kyosho既好,係就係貴少少,但係一定唔會有問題

其實,你到時買左車,上車場再請教在場既師兄,睇下自己需要d咩,
之後先慢慢買都未遲,因為我地個個都唔想大家買左一些有問題,而且又唔實用既產品,浪費金錢及時間
Yinbb 發表於 2012-10-24 21:03:27 | 只看該作者
bEN812 發表於 2012-10-24 16:44
京商同其他兩個牌子( x-power&ATM)有咩分別?

買咗車先講啦,你咁樣等同紙一上談兵都不如,你都未招兵買馬,何談打抆呢?
 樓主| bEN812 發表於 2012-10-24 21:42:09 | 只看該作者
Yinbb 發表於 2012-10-24 21:03
買咗車先講啦,你咁樣等同紙一上談兵都不如,你都未招兵買馬,何談打抆呢? ...

車我就一定買,作為一個新手/消費者想了解多啲架車有咩問題,我知道我有時問啲問題對啲大師兄黎講係好onXX,就係我唔知先想問,我之前都有爬下文,如果有咩煩到啲大師兄既就敬請原諒...
再者我返工返shift,未必可以就到時間等有人先上車場,所以我有唔明都想而家係度問,唔洗去到車場冇人但係又有問題都解決唔到企左係度~
wing1203 發表於 2012-10-24 21:54:31 | 只看該作者
bEN812 發表於 2012-10-24 21:42
車我就一定買,作為一個新手/消費者想了解多啲架車有咩問題,我知道我有時問啲問題對啲大師兄黎講係好onX ...

其實有些問題,以文字係好難去解釋的
再者,車場係有場主係度的,有問題都可以問佢架
d.s 發表於 2012-10-24 22:41:20 來自手機 | 只看該作者
讀萬卷書不如行萬里路
刨過萬post不如上車場蒲一蒲
 樓主| bEN812 發表於 2012-10-24 23:00:51 | 只看該作者
多謝各位師兄,我明白了~
瘋語飄移 發表於 2012-10-25 02:10:50 | 只看該作者
bEN812 發表於 2012-10-24 16:44
京商同其他兩個牌子( x-power&ATM)有咩分別?

品牌方面不宜公開發表個人意見,有機會見到再講
瘋語飄移 發表於 2012-10-25 02:13:33 | 只看該作者
bEN812 發表於 2012-10-24 23:00
多謝各位師兄,我明白了~

因為SET車理論到落埸玩係2回事...要試跑完再因應你要求既方向再SET...